Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engel çıkaran var ise gereği yapılsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin “bürokraside verdiğimiz notlar yerine ulaşmıyor” şikâyetlerine ilişkin de, “Bürokraside sıkıntı var ise bunu söyleyin, engel çıkartanlar var ise gereği yapılsın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Engel çıkaran var ise gereği yapılsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce de gruplar halinde gerçekleştirdiği milletvekili buluşmalarına bu yıl yeniden başladı. Milliyet'ten Ayşegül kahvecioğlu'nun haberine göre bu kapsamda dün sabah parti genel merkezinde “ilk grup” olarak belirlenen 53 milletvekili ile Naci Bostancı, Numan Kurtulmuş, Fatih Şahin, Ömer Çelik, Hayati Yazıcı, Mahir Ünal ve Mehmet Muş’un katıldığı bir buluşma gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda Erdoğan’ın, kısa giriş konuşması sonrasında milletvekillerine söz verdiği; anlatılanları tek tek not aldığı öğrenildi. Erdoğan’ın, özellikle Kanal İstanbul Projesi ile ilgili tartışmalar konusunda “Projeyle ilgili süreçte bir değişiklik olmayacak. Kanal İstanbul, bu fakirin projesi, patenti bana ait. Tabi ki hakkında konuşacağım” ifadelerini kullandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, İstanbul Havalimanı’na metro yapması gereken asıl yetkilinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu, ancak yapmadığı için Ulaştırma Bakanlığı’nın harekete geçtiğini de kaydetti. Toplantıda bir vekilin imam hatiplerle ilgili “Siz de imam hatip mezunusunuz. İktidarımızda çok sayıda imam hatip okulu açıldı. Sayı yüksek ancak nitelikle ilgili sorunlar var” değerlendirmesi üzerine de Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’na imam hatiplerle ilgili çalışma yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Erdoğan, milletvekillerinin “bürokraside verdiğimiz notlar yerine ulaşmıyor” şikâyetlerine ilişkin de, “Bürokraside sıkıntı var ise bunu söyleyin, engel çıkartanlar var ise gereği yapılsın” dedi. Toplantıda ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Ekonomideki iyileşmeler ve alınan önlemler, vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak” ifadesini kullandı.

‘Ayşeler çoğalmalı’

Erdoğan, toplantıda Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’na takılarak, “Bu motor işleri biraz tehlikeli değil mi? Aman ha dikkat et yaralı bereli görmeyelim seni” ifadelerini kullanırken, Sofuoğlu da motosiklet sporunun gerekli önlemler alındığında tehlikeli olmadığını anlattı. Trabzon vekili Bahar Ayvazoğlu, toplantıya Ayşe adlı 1,5 aylık bebeğiyle katılırken, Erdoğan’ın bebek için hediye verdiği; bebeğin adının Ayşe olduğunu duyduğunda da “Ne güzel, Ayşeler çoğalmalı” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Hürriyet'ten Gizem Karakaş'ın haberine göre de Erdoğan’ın toplantıda, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’a Üsküdar’da bulunan evinin durumunu sorduğu da öğrenildi. İstanbul depreminin ardından Ataş’ın evinin civarında bulunan bütün binaların yıkıldığını hatırlatan Erdoğan, “Mustafa evini yıktın mı?” diye sordu. Ataş ise o dönem bakanlık yapan Mehmet Özhaseki’nin binanın yıkılmasına gerek olmadığını bildirdiğini belirtti. Erdoğan ise bu yanıt üzerine, “Öyle şey olur mu? Neden duruyor? Bu cuma bir şey olmazsa yine Üsküdar’dayım. Gelir ben yıkarım Mustafa” diyerek espri yaptı.
İmamoğlu'na cevap vermeyin
Mustafa Ataş’tan Erdoğan’a “Açıklamalarınızda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismini çok fazla kullanıyorsunuz. Cevap vermeyin” tavsiyesi geldi. Erdoğan, “Nerede ismini kullanmışım, ne zaman onun ismini ağzıma aldım” yanıtını verdi. Ataş’ın, Kanal İstanbul örneğini vermesi üzerine de, “Kanal İstanbul’un patenti bende. Onunla ilgili açıklama yapmayacağım da neyle ilgili yapacağım” dedi.
'Yaza doğru ceplere yansıyacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’da sahil kenarında bulunan bir bina ile ilgili son durumu da Ordu milletvekili Ergün Taşcı’ya sordu. Taşçı’nın binanın halen yıkılmadığını iletmesi üzerine Erdoğan, “Ben Belediye Başkanı Hilmi Güler’e kaç kez söyledim, nasıl yıkmazsınız” dedi.
Erdoğan ayrıca “Ekonomideki iyileşmeler ve alınan önlemler, vatandaşın cebine yaza doğru yansıyacak” ifadesini kullandı. Bir milletvekili, kamuya alımlarda mülakatın çok zaman aldığını ve büyük bir sorun haline geldiğini belirtirken Erdoğan kabine toplantısında bu konuyu değerlendireceklerini belirtti.
Bir milletvekilinin başörtüsü yasağının kalkmasının ardından, başörtülü kadınların her alanda başarısının daha da görünür olduğunu belirterek, “Bunun mimarı sizsiniz” demesi üzerine Erdoğan’ın, “Ben mimariden değil, ekonomiden anlarım” esprisi salonda herkesi güldürdü.

Haberin Devamı