Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mum gibi olacaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul'un 8 ilçesinde miting gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler, 31 Mart sonrasında ya daha fazla pervasızlaşacaklar ya da milli iradenin karşısında mum gibi olacaklar, Cumhur İttifakı karşısında mum gibi olacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mum gibi olacaklar

SARIYER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Sarıyer mitingde halka hitap etti.
Seçim sonrası büyükşehir ve 39 belediye başkanı ile Sarıyerlilerin evine misafir olacaklarını aktaran Erdoğan, "Bazıları anket yapıyor, hiç kafanızı takmayın, gerçek anket Pazar günü belli olacak. Milletin takdiri neyse odur. Milletin iradesinin üstünde bir irade tanımıyorum, sırtımızı size ve Allah'a dayadık. 3-5 oy için bölücülerle kirli, kanlı pazarlıklar yapma zilletine düşmedik. İstiklal Marşı okumaktan imtina edenleri, bırakın belediye başkan adayı göstermek, kapımıza yanaştırmadık. Buradan Adalar'a sesleniyorum, siz İstiklal Marşımızı dahi okumayan bu adamları mı belediye başkanı seçeceksiniz? Sizlere orada avukat bir hanımefendi kardeşimi aday olarak sunduk. Adalar'a dört dörtlük layık. Bunları görerek, Adalar halkı tavrını koyar ve Özlem kardeşimi belediye başkanı seçer." diye konuştu.
Erdoğan, Batılılara şirin görünmek, birkaç kendini bilmezden "aferin" almak için yurt dışı seyahatlerini Türkiye'yi şikayet etme furyasına dönüştürmediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
"Bay Kemal, Almanya'da terör örgütünün paçavrasını federal parlamentoda gösteren bir terör örgütü destekçisiyle yan yana resim veriyor. Kimin ne dediğine değil, daima milletimizin bize ne söylediğine, bize nasıl bir istikamet çizdiğine baktık. Türkiye'nin son 17 yılı rekor ve başarılar dönemidir. Türkiye'nin son 17 yılı Marmaray, Avrasya Tüneli gibi bir birbirinden önemli gurur abidelerini ülkemize kazandırdığımız bir dönemdir. Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini hayata geçirmek, bizlere, hükümetlerimize nasip oldu. Muhalefet önemsizleştirmek istese de bu seçimler, şehirlerimizin geleceği yanında, milletimizin istiklali ve ülkemizin istikbali için son derece kritiktir. Kur oyunları oynuyorlar, faiz ,enflasyon... Biz yerel seçim yapıyoruz, belediye seçimi yapıyoruz. Bu yerel seçimin ekonomi ile bir alakası var mı? Ekonomiyi belirleyecek olan biziz. Şu anda bu devletin başında kim var? Bu kardeşiniz var, benimle beraber kabinem var. Belediye başkanları kendi bütçelerini idare etsinler yeter."
CHP'nin Sarıyer Belediye Başkanı ve ekibinin son 5 yılda yaptıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Sarıyer'e ne verdi? Ben de bu Sarıyer'de oturuyorum. Dolayısıyla ne var ne yok görüyoruz. Sizlere hizmetkar olacak bir aday belirledik." dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler, 31 Mart sonrasında ya daha fazla pervasızlaşacaklar ya da milli iradenin karşısında mum gibi olacaklar, Cumhur İttifakı karşısında mum gibi olacaklar. Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyenler, 31 Mart sonrasında ya daha azgınlaşacaklar ya da kendilerine çekidüzen verecekler. Son 4 yıldır kıpırdayamaz hale getirdiğimiz bölücüler, ya zafer sarhoşluğuna kapılacak ya da bir daha asla unutamayacakları bir yenilgi yaşayacaklar. 31 Mart akşamında ya Kandil'deki terör ağalarını sevindireceğiz ya da Türkiye'ye umut bağlayan mazlum ve mağdurları sevindireceğiz. 31 Mart akşamında ya Pensilvanya'daki şarlatanı umutlandıracağız ya da 15 Temmuz kahramanlarının umutlarını şad edeceğiz. Kandil'in emrindeki partinin eş genel başkanı CHP'nin İstanbul ve Ankara büyükşehir adaylarına şimdiden resti çekti."
BEYKOZ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'daki mitinginde, BAĞKUR ve Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların ve onların bakmakla yükümlü oldukları vatandaşların prim borçlarına bakmaksızın yılsonuna kadar kamunun sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına olanak sağladık. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesini bugün resmi gazetede yayınladık. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye mitinginin ardından 7'nci mitingini Beykoz'da yaptı. Pazar günü asıl anket sonuçlarını milletin sandıkta vereceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'yi 3,5 kat büyütmüş bir siyasetçi olarak söylüyorum, girdiğimiz her seçimi kazandık Allah'a hamdolsun. Bunun CHP'nin başındaki zat gibi 15 Temmuz gecesi, tankları görünce FETÖ'cülerin yardımıyla tankların arasından kaçırıp, Bakırköy Belediyesi'ne götürdüler. 'Otellerde yer bulamadığımız için Bakırköy Belediyesi'ne gittik'. Kahveyi orada yudumladı, darbeyi oradan izledi. Bunlara bu vatan teslim edilmez. Bizler ekonomi, ulaşım, sağlık, tarım, eğitim, demokrasi ve özgürlüklerde Cumhuriyet tarihinin en büyük reformlara imza atmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Kaşgarlı Mahmud, 'dağ kement ile eğilmez denizin önü kayıkla kesilmez' diyor. 31 Mart'ta iradenize güçlü sahip çıkarsanız inanın bizim önümüzü kimse kesemez." İfadelerini kullandı.
"YA RAB, BU CUMHUR İTTİFAKINI PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA NASİP ET"
Erdoğan, Durmak yok yola devam. Biz asıl bu her belediye için bunların yaptığı eş başkan pazarlıkları var ya, bunları merak ediyoruz. Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da kurduk. Hep dua ediyorum: Ya Rab, Bu Cumhur İttifakı'nı pazara kadar değil mezara kadar nasip et. Bunların hem partilerinde hem belediyelerinde resmi olarak görev yapan başkanları var, bir de asıl patronları var. Nerede Kandil'de, Pensilvanya'da. Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. Şu anda adam içeride. Bu adamlar benim Kürt kardeşlerimi de istismar ediyor. Oraya ne hizmet varsa biz götürdük. Onlar aldıkları paralarla hendekleri, çukurları açtılar. Güneydoğulu kardeşlerim bunları iyi bilir." Şeklinde konuştu.
AKM'nin olduğu yere Türkiye'nin en büyük opera binasının yapılacağını söyleyen Erdoğan, Harbiye Kongre Merkezi'ni yaptık yerin altında, 3 bin 300 kişilik. Yanına Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu'nu biz yaptık, biz. Sorun bunlara; ey CHP siz ne yaptınız? 31 Mart laf cambazlıklarıyla geleceğimize ipotek altına koymaya çalışanlara karşı hepimiz dikkatli olmak zorundayız. Kendi aramızda ne sıkıntı varsa inşallah 31 Mart'tan sonra hallederiz. Sizlerden büyükşehir adayımız Binali Yıldırım kardeşimle Beykoz adayımız Murat Aydın kardeşimize sahip çıkmanızı istiyorum." dedi.
"YILSONUNA KADAR YARARLANABİLECEK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının son bölümünde, Hanımlar şimdi size bir müjde vereceğim. BAĞ-KUR'la ve Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşlarımız ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler, prim borçları varsa kamunun sağlık hizmetlerinden yararlanamıyordu. Bu durumda vatandaşların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, prim borçlarına bakmaksızın yılsonuna kadar kamunun sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına olanak sağladık. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesini bugün resmi gazetede yayınladık. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
ÜMRANİYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Siz bize güvendiniz. İtimat ettiniz. Biz de sizin emanetinizi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımız pahasına muhafaza edeceğiz. Ne içerdeki vesayetçilerin ne de dışarıdaki Türkiye düşmanlarının milletin iradesini gasp etmesine asla göz yummayacağız. Her karışında nice kahramanların kanı olan bu güzel vatanı dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir yapma hedefimize inşallah daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. FETÖ'den PKK, PYD'ye kadar size bize silah doğrultan, evlatlarımızın kanını döken katillerin tepelerine binmeye devam edeceğiz." dedi.
"KANDİL'DEKİ TERÖR BARONLARI ŞİMDİ KAÇACAK DELİK ARIYOR"
Erdoğan, "Önceki gün kırmızı listede olan bir PKK'lı grubu Irak'ın Kuzeyinde hiç beklemedikleri bir anda imha ettik. Her zaman söylüyorum ya bir gece ansızın gelebiliriz. Ve geldik. Hem de CHP'li gafillerin 'Orada terörist yok' dediği yerde imha ettik. Bay Kemal öyle diyor ya. 'Orada terörist yok' diyor. Bay Kemal işte bak. En kafa adamları şu anda ağır yaralı. Diğer dört tanesi gitti. Bu başarılı operasyonu başından sonuna kadar kendi milli imkanlarımızla yürüttük. Emeği geçen Savunma Bakanından, Genelkurmay Başkanına, MİT'e ve tüm yönetici kadrolarımıza, hepsine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye'nin savunma sanayiinin nasıl bir kapasiteye ulaştığını dost düşman herkese bir kez daha gösterdik. Birkaç yıl öncesine kadar devletimizi tehdit eden Kandil'deki terör baronları şimdi kaçacak delik arıyor. Bu milletin gündeminden terör meselesini tamamen kaldırana kadar durmayacağız. Bunu CHP'ye rağmen CHP'nin Kandil güdümlü ittifak ortaklarına rağmen başaracağız." ifadelerini kullandı.
"İDEOLOJİYE Mİ OY VERECEKSİNİZ? ESERE Mİ?"
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Onun için sesleniyorum. CHP'ye gönül veren kardeşlerim, HDP'ye gönül veren kardeşlerim, sözde İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Saadet'e gönül veren kardeşlerim ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Siz ideolojiye mi oy vereceksiniz? Esere mi? Size kim daha iyi hizmet edecek? Ona mı oy vereceksiniz? Yoksa şu ülkede eseri olmayanların hala peşinden mi gideceksiniz? Ben burada şu gerçeğin altını çizmek istiyorum. Unutmayın birlik olmadan dirlik olmaz. Kardeşlik olmadan huzur olmaz. Millete sevdalanmadan hizmet olmaz. Kendi insanını hor görenler bizim hizmet aşkımızı anlayamazlar. İstanbul'un duvarlarına, 'Zulüm 1543'te başladı' yazacak kadar tarihimize, inancımıza husumet besleyenler bu şehre hizmet edemez. İstanbul'un ortasında ezanı ıslıklayacak kadar milletimizle bağını kopartanlar bu şehrin emanetine asla sahip çıkamaz."
ÇEKMEKÖY
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çekmeköy'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Çekmeköy, sularıyla bahçeleriyle, bağlarıyla gerçekten tabiat harikası bir yer. Bundan 25 yıl öncesi Çekmeköy'ünü hatırlıyorum. O günleri sizler de hatırlıyorsunuz. Yol deseniz, yol yok. Kışın çamurdan, yazın tozdan topraktan geçilmez. Kaldırım zaten hiç yok. Alt yapı hak getire. Üst yapıyı söylemiyorum bile. Derme çatma direklerle gelen elektrik, su. Birkaç köy bakkalı. Birkaç saatte bir gelen otobüs dışında Buraya İstanbul'a ait bir yerleşim yeri demeye bin şahit isterdi. O günlerden bugünlere geldik." dedi.
"ÖNCE ONLAR BİR DEFA BELEDİYEYİ NASIL YÖNETECEKLER ONU ÖĞRENSİNLER"
Erdoğan, "Büyümek önemlidir. Ama asıl önemlisi nasıl büyüdüğünüz, nereye doğru büyüdüğünüzdür. CHP ne yapmış? Çıkmışlar ekonomiyi konuşuyorlar. Belediyeler gelipte Türkiye'nin ekonomisini mi düzeltecek? Belediyelerin ekonomiyi düzeltmek gibi bir imkanı, gücü var mı? Önce onlar bir defa belediyeyi nasıl yönetecekler onu öğrensinler. Bunların birçoğu maaş ödeyemez. Türkiye'nin ekonomisi bizim elimizde. Türkiye hükümetinin elinde. Bizi mahalli seçimle aldatmak istediler. Bunun içinde ekonomik kur, faiz, enflasyon. Ne alakası var bunun bununla? Ama vatandaşımı aldatmak istiyorlar. Dertleri bu. Tutmadı. Şimdi yeni raporlar veriyorlar. Türkiye'yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunun bedelini de ağır ödeyeceksiniz" diye konuştu.
"ÜLKEMİZİ GEÇMİŞLE MUKAYESE EDİLEMEYECEK YATIRIMLARLA, HİZMETLERLE TANIŞTIRDIK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türkiye'yi İstanbul'u ve Çekmeköy'ü demokraside ve ekonomide hak ettiği seviyeye getirmek için gece gündüz çalıştık. Her alanda ülkemizi geçmişle mukayese edilemeyecek yatırımlarla, hizmetlerle tanıştırdık. Önümüzdeki dönemde hem ülkemize hem şehrimize daha büyük hizmetler getirmek için projelerimizle, programlarımızla hazırlıklarımız tamam." diye konuştu.
"BU MİLLETİ HEP ALDATTINIZ"
Erdoğan, "Bize nasıl saldırdıklarını görüyorsunuz. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Ülkemizin önünü kesmek isteyenler Pazar gününü bir hesaplaşma, bir rövanş arenasına bir intikam zeminine dönüştürmeye çalışıyorlar. Bir tane çıkmış, beyni sulanmış. Ne diyor, 'İntikam günüdür.' Ya beyni sulanmış. Akıl git, gel yapıyor. Kendine gel. Terbiyesiz. Neyin intikamını alıyorsun? Bu yapılan yatırımların intikamını mı alacaksın? Ondan sonra bir de açıklamalar yapıyor. 'Benim oyum filancadan yana.' Kimden yana olursa olsun. Siz hayatınız boyunca bu ülkede taş üstüne taş koyamadınız. Bu milleti hep aldattınız. Hep darbelerden yana oldunuz. Ama şimdi hala utanmadan bunları konuşuyorsunuz. Bizimle hizmette yarışamadılar." ifadelerini kullandı.
SULTANBEYLİ

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultanbeyli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, " Bilsinler ki Mescidi Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir ve Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan vardır. İşte o hesapların üzerindeki hesap galip gelecektir." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sultanbeyli'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Sultanbeyli ile bizim aramızdaki gönül bağı yeni değildir. Çok eskilere dayanır. Sultanbeyli'yi bu binaların hiç olmadığı zamanlardan bilirim. İstanbul'a Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday olduğumuzda ve ardından seçildiğimizde televizyon kameraları ve gazete manşetleriyle sürekli Sultanbeyli'yi taciz ediyorlardı. Bundan bir önce Sultanbeyli'nin nasıl bir yer haline getirilmek istendiğini bilmeyenlere bu durum garip gelebilir. Bu ilçenin kahraman evlatları hep inancının, ezanın, bayrağının yanında durarak tüm dünyaya mesajını vermiştir. Sultanbeyli 35 yılda neredeyse 100 kat büyümüş bir ilçemizdir. Bugün 330 bini bulan nüfusuyla pek çok şehrimizden daha büyük olan Sultanbeyli aynı zamanda Anadolu'nun bir özeti gibidir. Pazar günü Sultanbeyli sandıkta ortaya koyacağı güçlü irade ile tüm Türkiye'ye tüm dünyaya bir kez daha mesajını verecektir." dedi.
"BİZDEN İNTİKAM ALMAK İSTEYEN ÇOK"
Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
"Birileri Pazar günkü seçimi intikam aracı haline getirmenin peşinde. Soralım, bunlar neyin intikamını alacaklar? Bizim İstanbul'a 1994 yılından beri yaptığımız hizmetlerin mi intikamını alacaklar? Bizim Türkiye'ye 2003 yılından kazandırdığımız yatırımların, eserlerin mi intikamını alacaklar? Türkiye'yi her alanda kendi ayakları üzerinde duran demokrasisi güçlü, ekonomisi güçlü, dış politikası onurlu kendi halkı ile birlikte coğrafyasındaki yüzlerce milyon kardeşinin umudu haline gelmiş olmamızın mı intikamını alacaklar? Tabi bizden intikam almak isteyen çok. Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor. İsteyenler çok. Ama ben Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm, Fatma'mla beraber 'Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan' diyerek yürüyorum. Biz buradayız. Gelecekleri varsa görecekleri de var."
"GOLAN TEPELERİ, KUDÜS ÜZERİNDE PLAN YAPANLAR BİLSİNLER Kİ O PLANLARIN ÜZERİNDE BİR BAŞKA PLAN VARDIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu unutmayın, Türkiye olmazsa Kudüs'ü, Filistin'i Golan Tepeleri'ni istedikleri gibi gasp edebileceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyor. Ülkemizin geldiği yeri tehdit olarak görenler bizden intikam almak istiyor. 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce biliyorsunuz camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz. Ve bazı planlarımız var. Bu planları da uygulamaya koyacağız. Onlar Mescidi Aksa ile uğraşadursunlar. Bilsinler ki Mescidi Aksa Müslümanların ve Hristiyanların ortak bir mabedidir. Ve Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar. Onun için Golan Tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plan yapanlar bilsinler ki o planların üzerinde bir başka plan vardır. İşte o hesapların üzerindeki hesap galip gelecektir." diye konuştu.

Haberin Devamı

MALTEPE

Haberin Devamı

Maltepe'de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Heykel dikeceklermiş. Öbür taraftaki de 'Oyları verirken aklınızdan filanca geçsin. Silahları size doğru doğrulturuz.' diyor. Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "İstanbul'un en eski belediyelerinden bir olan Maltepe bir dönem Kartal'a bağlanmışsa da daha sonra yeniden bu hakkı elde etmiştir. Fatih'in emaneti bu ilçemiz yine tarihi bir kararın arifesindedir. Pazar günü Maltepe hem büyük şehir ve ilçe belediye başkanlarını seçecek hem de evlatlarımıza nasıl bir Türkiye bırakacağımızın kararını verecek. Bu seçimler elbette mahalli idareler seçimi. Şimdi çıkıyor Bay Kemal ekonomiden bahsediyor. Ya tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek? Önce o kendi kasasını yönetsin. Türkiye'nin ekonomisin, yönetmek bizim işimiz ve bunların hepsinin defterleri bizde. Ne durumda olduklarını biliyoruz. Ağlanacak halleri var. Onun için nasıl ki 7 düvel saldırdı ekonomimizi çökertemediyse Allah'ın izniyle bundan sonra da çökertemez. Yani böyle kur, faiz, enflasyon çökertemezler. Biz bu işin başında oldukça bunlara prim vermeyiz. Millete hizmetimize İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlamış bir kardeşiniz olarak bu seçimin anlamını en İyi bu kardeşiniz bilir." dedi.
"CUMHURBAŞKANI KARDEŞİNİZ SİZİN HİZMETKARINIZ"
CHP'nin bir tanımının da yolsuzluk olduğunu söyleyen Erdoğan, "Yokluk ve yasaklar. CHP budur. Tarihi boyunca bunu yapmıştır. İşte şimdi istiyoruz ki, bu güzel Maltepe'mizi 3'lüye verelim. Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizin hizmetkarınız. Bu bir. Büyükşehir Belediye Başkanımız sıradan biri değil. Hep beraber üçlü olarak, Cumhur İttifakı olarak Maltepe'de size hizmetkâr olmaya hazırız. Siz de şimdi bu görevi bizlere vereceksiniz. Ben buna inanıyorum. Durmak yok. Bu seçim sürecinde öyle ittifaklar kuruldu, öyle karanlık pazarlıklar yapıldı, öyle niyetler ifşa edildi ki, Pazar günü sandıktan çıkacak sonucun anlamı çok farklı bir yere geldi. Biliyorsunuz biz 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısında milletimizin kurduğu ittifakı Cumhur İttifakı adıyla Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte devam ettiriyoruz." diye konuştu.
"BİZ TALİMATLARI MİLLETİMİZDEN ALIYORUZ"
Erdoğan, "Ne diyor Bay Kemal 'YPG Türkiye'ye niye bir şey yapsın ki?' Lafa bak. Bizim yüzlerce kardeşimizi sınır boylarında şehit edenler bunlar değil mi? Biz bu YPG'ye terör koridorundan hesap sormadık mı? Afrin'e niye girdik? Zeytindalı operasyonunda Cerablus'a niye girdik? İşte bunun için girdik. Bay Kemal'in böyle bir derdi yok. Bizim derdimiz var. Biz dertliyiz. Ve biz talimatları ne Kandil'den alıyoruz ne Pensilvanya'dan alıyoruz. Biz talimatları milletimizden alıyoruz. Ve onunla da işte Cudi'ye girdik. Gabar'a girdik. Tendürek'e girdik. Kandile girdik. İnlerinde bunları vurduk. Vurmaya devam edeceğiz. Durmak yok. Devam edeceğiz. Şimdi biz artık silahlarımızı yapıyor muyuz? Artık biz Amerika'dan gelecek silaha filan bakmıyoruz. Kendimiz üretiyoruz. Artık bizim İHA'larımız var mı? SİHA'larımız var mı? Tank var mı? Elhamdülillah. Toplarımız da var. Ve şimdi daha büyükleri geliyor. Ve artık İsrail bize acaba silahsız İHA verir mi? Böyle bir derdimiz yok. Artık biz kendimiz üretiyoruz. Ve bunla da teröristleri… Televizyonlardan izliyorsunuz. İşte geçen gün kafa adamlarını vurduk. Lider kadrolarını vurduk. Bay Kemal çok rahatsız oldu. Yanındaki de çok rahatsız olmuştur. Kahrolmuşlardır. Ama onların inadına vurmaya devam edeceğiz. İşte onun için Pazar günü bir beka meselesidir." ifadelerini kullandı.
"SANDIKLARDA DA OSMANLI TOKADINI ATACAĞIZ"
Erdoğan, "AK parti tabanına sesleniyorum, burada taviz vermememiz lazım. Ve bir olacağız iri olacağız aynı şekilde MHP'li kardeşlerime de sesleniyorum, sizler de dargınlık küskünlük böyle bir şey yapıp aman ha aranızda bir oy kaybı olmaması lazım. Ne yapacağız? Oylarımızı AK parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak bütünleştireceğiz ve sandıklarda da Osmanlı tokatlını atacağız." şeklinde konuştu.
"BİZ KEFENLERİMİZİ GİYEREK YOLA ÇIKTIK"
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim ülkemizde Güneydoğu Anadolu Bölgemiz var. Doğu Anadolu Bölgemiz var. Karadeniz Bölgemiz var. Akdeniz'imiz var. Orta Anadolu Bölgemiz var. Ege'miz var. Marmara'mız var. Ama Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Bunlar, bu HDP'liler bu terör örgütü bunların derdi ülkemizi bölmek. Buradan sesleniyorum, bre ey gafiller siz bizim 780 bin kilometrekarelik bu vatan topraklarımız bölemeyeceksiniz. Ve çok mu seviyorsun? Irak'ın Kuzey'inde Kürdistan var. Al yanına senin sevicilerini de defol oraya git. Ama burada bunu yapamayacaksınız. Bu can bu tende oldukça buna müsaade etmeyiz. Kadın ne diyor 'Biz sırtımızı YPG, YPJ, PYD'ye yaslıyoruz.' Biz de sırtımızı milletimize ve Rabbimize yaslıyoruz. Farkımız bu. Öbürü '1 Temmuz'a kadar Terörle Mücadele Yasasını kaldırmazsan savaş kapıdadır.' diyor. 1 Temmuz geldi, geçti. Neredesiniz? Hadi sıkıyorsa gelin. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Niye gelemiyorsunuz? Daha dur bakalım. Bu günler iyi günleriniz. Bunun hesabını ağır vereceksiniz. Heykel dikeceklermiş. Öbür taraftaki de 'Oyları verirken aklınızdan filanca geçsin. Silahları size doğru doğrulturuz.' diyor. Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık.

PENDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pendik'te halka seslendi."Pendik'te girdiğimiz bütün seçimlerde birinci çıktık. Pendik siyasi hayatımda hep yanımda yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik'te düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada "Siz CHP'nin adayına oy verdiğinizi sanacaksınız. Ama belediyeyi Kandil'in militanları yönetecek" dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik'te düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan'a Çamçeşme Mahallesi Merkez Camii önünde düzenlenen mitingde Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım da eşlik etti. Erdoğan, 15 Temmuz'da Devlet Bahçeli ile bir araya geldiklerini söyleyerek, "O günden itibaren biz Cumhur İttifakı'nı oluşturduk. Kardeşlerim ama o gece 23.15'te Bay Kemal FETÖ'cülerin idare ettiği tankların arasından geçerek Bakırköy Belediyesi'ne gitti. 01.15'te ben de damadım, eşim, kızım torunlarımla beraber Atatürk Havalimanı'na indik. 10 binler oradaydı. Biz halkımızla beraber olduk. Bir olduk, iri olduk, diri olduk, kardeş olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Ve 16 saatte o darbeyi geri çevirdik. Ama sizinle yaptık. Şimdi bugün burada olduğu gibi. Yine sizinle beraberiz. Allah'ın izniyle Pazar günü Pendik inanıyorum gerekli patlamayı yapacaktır. Sandıklar da yapacaktır" dedi.
"CHP ADAYINA OY VERDİĞİNİZİ SANACAKSINIZ AMA BELEDİYEYİ KANDİL'İN MİLİTANLARI YÖNETECEK"
Erdoğan, "Kandil'den gelen talimatlar var. Pensilvanya'dan gelen talimatlar var. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor. Gizli saklı taraf kalmadı. Hatta işi belediye başkan adaylarını tehdit etmeye kadar götürdüler. Onun için de belediye başkanlarının tepesine binenlerin yarın İstanbul'u diğer şehirlerimizi bunlara yönettirmeyeceği açıktır. Siz CHP'nin adayına oy verdiğinizi sanacaksınız. Ama belediyeyi Kandil'in militanları yönetecek. Unutmayın çıkmış ne diyor Trabzonlu. Sen Trabzonluyum diyerek hemşerilerimi mi aldatacaksın? Yani eğer işe oradan bakıyorsan şu anda benim Hazine ve Maliye Bakanım Trabzonlu. İçişleri Bakanım Trabzonlu. Sanayi ve Teknoloji Bakanım Trabzonlu. Aynı şekilde grup başkan vekilim o da Trabzonlu. Burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli. Bir tarafta Cumhurbaşkanı olarak bu kardeşiniz 4,5 yıl daha o makamda mı? Binali kardeşlimiz de Pazar akşamı görevlendiriyor muyuz? Ahmet Cin kardeşimi de Pendik'e görevlendiriyor muyuz? Şimdi soruyorum. Böyle bir üçlü mü Pendik'e daha iyi hizmet verir. Yoksa üstü şişhane altı kaval mı?"
"BUNLARIN BAYRAK DİYE BİR DERDİ YOK"
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İnsanların en hayırlısı insanlara faydası olandır. Bizim derdimiz bu. Onun için de çok çalışacağız. Pendik Belediye Başkan adayımız Ahmet Cin kardeşim yakasına yapışmaya kalkan teröristin hiç gözünün yaşına bakmaz. Boyunun ufak olduğuna bakmayın, çarpar. Soyadı Cin ya. Yani o da cin çarpmışa döner. Gördünüz değil mi? Adalar'da CHP'nin Belediye Başkan adayı. Bay Kemal, İstiklal Marşını söylüyor. Yanındakiler de. CHP'nin Adalar Belediye Başkan adayı İstiklal Marşı'nı söylemiyor. Niye? Çünkü Kandil'in arkasında olduğu HDP'nin İstiklal Marşı diye bir derdi yok. Bayrak diye bir derdi yok. Bunların kongrelerinde Türk Bayrağını göremezsiniz. Şimdi bunlarla CHP el ele kol kola. Sözde İYİ Parti bunlarla el ele kol kola. Sözde Saadet bunlarla el ele kol kola. Nereden nereye."

TUZLA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tuzla'da düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan'a AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım eşlik etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Tayyip kardeşinizi iyi tanıyorsunuz. 25 yıldır gerek büyükşehir belediye başkanlığımda gerek başbakanlığımda gerek cumhurbaşkanlığımda biz hep sizlerle beraber olduk. Hizmetlerimizde yanınızda olduk. İçinizden biri olarak şu anda da sizlere hitap ediyorum. Biz uzaydan gelmedik. Gökten zembille de inmedik. Tam aksine içinizden biri olarak çıktık. Sizinle beraber durmadık, yürüdük. Türkiye'yi büyütmeyi, güçlendirmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz. İstanbul'un güzelliğine güzellik katmaya sorunlarını, sıkıntılarını son 25 yılda olduğu gibi çözmeye devam edeceğiz." dedi.
"CUMHUR GÜÇLÜ OLURSA CUMHURBAŞKANI DA GÜÇLÜ OLUR"
Erdoğan şöyle devam etti:"Gelin şöyle 25 yıl öncesine gidelim. Gençler 25 yıl önce Tuzla ne durumdaydı bilirler mi? Bilmezler. Çöp, çukur, çamur bilmezler. O zaman CHP vardı. Biz görevi devraldıktan sonra Tuzla hamd olsun ne duruma geldi. Biz burada yeniden ihya, inşa ettik. Unutmayın cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın cumhurbaşkanının yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. Şimdi 4 buçuk sene bu kardeşiniz cumhurbaşkanı. Binali kardeşim İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu takdirde, Şadi kardeşim de Tuzla'da belediye başkanlığına devam ettiği takdirde bir üçlü olarak el ele vereceğiz. Tuzla'yı da İstanbul'umuzu da çok daha ilerilere taşıyacağız."
"AYRIM ONLARIN İŞİ"
Erdoğan, "Biz sadece şahsımıza oy verenlerin değil, 82 milyonun cumhurbaşkanıyız. Bizde ayrım yok. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bu ayrım onların işi. Biz evine helal rızk götürmek için ter döken emekçimizin, her sabah dükkanını 'Bismillah' diyerek açan esnafımızın, Türkiye'nin gelişmesi için üreten istihdam sağlayan girişimcilerimizin cumhurbaşkanıyız." diye konuştu.
"DÖNÜŞÜM, DEĞİŞİM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"
Erdoğan kentsel dönüşümün önemine değinerek, "Bugün Ankara'da metruk bir binada çıkan yangında 5 kardeşimiz maalesef yanarak öldü. 11 kardeşimiz ağır yaralı, tedavide. Maalesef metruk denilebilecek noktada. Çünkü orada bir dönüşüm yapılıyor. Gelip orası boş bina diye yerleşen bu vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldı. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Kartal'da yaşadıklarımızı biliyorsunuz. Onun için dönüşüm, değişim bizim için çok önemli. Benim insanım modern bir yaşam tarzına ulaşsın, yağın, deprem gibi tehditlerden uzak olsun. Bunun için biz hizmetkarınız olarak bunları yapalım. İnşa edelim. Sizler de huzur içinde burada yatın." dedi.
"SİYASET CESARET FEDAKARLIK, DÜRÜSTLÜK GEREKTİRİR"
"Siyaset cesaret fedakarlık, dürüstlük gerektirir" diyen Erdoğan, "Vatanını bekasını milletinin menfaatini kendi çıkarının önüne koymayı gerektirir. Siyaset gecesinin gündüzüne katarak ülkesi ve şehri için koşmayı, ter dökmeyi gerektirir. Biz böyle bir siyasetçi, devlet adamı olmanın gayreti içindeyiz. Türkiye'yi ve şehirlerimizi daha müreffeh yarınlara daha aydınlık günlere kavuşturmanın peşindeyiz. 40 yıldır yaptıklarımızla, eserlerimizle konuşuyoruz. Bugün de, yarında eserlerimizle konuşacağız. 25 yıldır hep gönülleri kazanmanın çabasında olduk. Bugünde kalpleri feth etmek için çalışıyoruz. Bu ülkede tek bir dikili ağaçları dahi olmayan, onlara inat Türkiye'ye projelerimizle birbirinden önemli yatırımlarla damgamızı vuruyoruz. Sadece İstanbul'a değil 81 vilayetin her birine hizmet götürüyoruz." ifadelerini kullandı.
"O TÜR KİŞİLERİ ARAMIZA KATMAMIZ, MECLİSE TAŞIMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"
Erdoğan, "Onlar paraları götürdüler. Ben 2 buçuk milyar dolar borçla İstanbul belediyesini devraldım. Hem yatırımlar yaptım hem de 1 milyar 250 milyon dolara düşürdüm borcu. Böyle devrettim. O günden bugüne sizler İstanbul'u bir daha bunlara teslim etmediniz. İnanıyorum ki Pazar günü bunlara teslim etmeyeceksiniz. Burada ister CHP'ye gönül versin ister HDP'ye gönül versin ister sözde İYİ Parti'ye gönül versin ister Saadet'e gönül versin. Gelin hepsini bu eserleri ortaya koyarak buraya davet edelim. Çünkü bizim bu noktada kırgın, dargın bunlara değil biz doğruyu anlatalım. Biz ikna ile değil biz tebliğle görevliyiz. Kalpleri döndürecek olan Allah'tır. Mesele o. Niye bu kadar yoruluyoruz? 57 ile gittim. Bunun yanında 30 ilçeye de gittim. Bu süre içinde Rabbimiz ancak çalışana çalıştığının karşılığını veriyor. Diğerlerinin böyle bir derdi yok. Onlar Ankara'da bol bol kulis yaptılar. Hangi PKK'lıyı hangi HDP'liyi nereye alacağız? Onun gayreti içindeydiler. Bizim kalkıp ta o tür kişileri aramıza katmamız, onları meclise taşımamız mümkün değil." diye konuştu.
"31 MART ÇOK ÖNEMLİ"
Erdoğan, "İstanbul'da 5 milyon 300 bin civarında eve doğal gaz getirdik. Bunlar insana hizmet nedir bilmez, bu bizim işimiz. Bin araç kapasiteli Tuzla metro istasyon otoparkı yapımına devam ediyoruz. Türkiye'nin modern sebze meyve halinin yapımıza Aydınlı'da başladık. Bunlarla yetinmiyoruz. Önümüzdeki dönemde sizlere yeni eserler yapmaya devam edeceğiz. Tuzla'da aşıda dışa bağımlılığı azaltacak biyoteknoloji vadisi kuruyoruz. İstanbul'a yapacağımız 3 yeni otogardan birisi de Tuzla'da olacak. Millet Bahçesi ile Tuzlalılar rahat bir nefes alacak. Tuzla'ya su sporları merkezi inşa edeceğiz. Yeni gençlik merkezi, çocuk bilim kampüsü yapacağız. Tüm bu hizmetlerin aksamadan devam etmesi için 31 Mart çok önemli." şeklinde konuştu.
"BİZ VATANSEVER BİR KADROYLA YÜRÜYORUZ"
Erdoğan, "Bu seçimlerde İstanbul'da cumhur ittifakı olarak yarışıyoruz adayımız ortağımız prensiplerimiz kırmızı çizgilerimiz belli. İstanbul için hangi hayalleri kurduğumuzda belli. Biz vatansever bir kadroyla yürüyoruz. Ezan düşmanlarıyla bayrak düşmanlarıyla İstiklal Marşımıza düşman olanlarla bizim işimiz yok. Karşımızda kimlerin olduğunu, kimlerin kimlerle yol yürüdüğünü sizler de görüyorsunuz. Şimdiden bölücü örgütün uzantıları karşımızdaki ittifakın İstanbul ve Ankara adayları üzerinde şantajlara başladılar" ifadelerini kullandı.
"MİLLETİMİN HUZURUNU ASLA KAÇIRAMAZLAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Irak'ın kuzeyinde var çok seviyorsan defol oraya git kimi yanına alacaksan al, ama bu topraklarımızı bölemeyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. Siz bunların peşinden mi gideceksiniz. Bunlar benim Kürt kardeşlerimiz temsil edebilirler mi? Bunlar çukurlar hendekler kazdılar orada benim Kürt kardeşlerimi öldürdüler. 13-14 yaşındaki kız çocuklarını dağa kaçırdılar. Kadın biz sırtımızı YPG'ye dayadık diyor. Biz de sırtımızı milletimize ve Allah'ımıza dayadık aramızdaki fark bu. PKK sizi tükürüğü ile boğar diyor. Gelin boğun hani. Cudi'de Gabar'da Kandil'de inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. FETÖ'cüler de öyle. Hani neredeler? Kaçacaklar. Benim milletimin huzurunu asla kaçıramazlar. Büyük şantaja bugün boyun eğen yarın da benzer tehditlere boyun eğer. Biz asıl bu belediyelere Kandil'in belirlediği eşbaşkan atayıp, atamadıklarını merak ediyoruz. Bunların hem partilerinde hem belediyelerinde bir resmi olarak görev yapan başkanları var. Bir de asıl patron olan eşbaşkanları var" diye konuştu.