Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu yıl turizm sektöründe tarihi bir rekorun kırıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO kapanış töreninde açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

MÜSİAD attığı her adımda hem kendisi hem ülkemiz, bütün bunları gözeten bir yaklaşımla hareket ediyor. Türkiye'yi öteki ülkelerden ayıran en önemli özellik budur.

Geçmişinde sömürge lekesi bulunmayan bir devlet olarak, gittiğimiz her yerde fark koyduğumuzu düşünüyorum.

Bu başarı hikayesini ara başlıkları ile kısaca özetlemek istiyorum. Makro ekonomik verilerden başlamak istiyorum. Bu dönemde ülkemizi küresel finans krizine ve darbe girişimine rağmen yılda ortalama 5,8 oranında büyüttük. Türkiye'nin milli gelirini 236 milyar dolardan 851 milyar dolara çıkardık. Bugün satın alma paritesi itibarı ile milli gelirde dünyada 13. sırada yer alıyoruz. İhracatımızı36 milyar dolardan 167 milyar dolara yükselttik. Turizimde tarihi rekor kırarak 40 milyon ziyaretçinin üstüne çıkıyoruz. IMF'ye olan borcumuz 123 milyar dolardı, 2013 yılında mayıs sıfırlamak itibarı ile defteri kapattık. Ekonomideki bu genel ilerleme yanında temel hizmet alanlarının her birinde tarihi yatırımlara imza attık.

Haberin Devamı

Eğitime ayrılan kaynağı 10 milyar liradan bu yıl itibarı ile 120 milyarın üzerine çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Derslik sayısını 288 bin ilave ile 575 bine, öğretmen sayısını 607 bin ilave ile 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Üniversite sayımızı 130 ilave ile 206'ya çıkardık. Yeni dönemde evlatlarımızın zihni ile birlikte gönüllerini de doyuracak bir sistemi kurma çabasında olacağız.

Ekonomide gelen bu genel ilerleme yanında temel hizmet alanında tarihi yatırımlara imza attık. Eğitim altyapısındaki eksiklikleri kaldırmakla işe başladık. Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan, 120 milyarın üzerine çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik.

Her doğan genel sağlık sigortasıyla doğuyor. Bugün Amerika sağlık sigortasını halledememiştir. Almanya aynı durumdadır. Ama biz bunların hepsinin önündeyiz. Biz geldiğimizde bu Bay Kemal'in SGK'nın başında olduğu dönemde bu ülkenin adeta bir intihar dönemiydi. Vatandaşların kuyruklarda nasıl inim inim inletildiğini biliyoruz. Aynı sıkıntıları sigorta hastanelerinin kapılarında biz de yaşadık. Bu zat çıkmış utanmadan sıkılmadan bizim hastanelerimizde ameliyatların yapılmadığından bahsediyor. Yalansa bunda, iftira ise bunda. Gece başka yatıyor, gündüz başka kalkıyor. Böyle bir adam.

Haberin Devamı

Siyaset yalan söyleme sanatı değildir. Siyaset insanları dürüstçe adil yönetme sanatıdır. Hastane yatak kapasitemizi 136 bin ilave ile 240 bine, doktor sayımızı 231 bine çıkardık. Bay Kemal bunlardan haberin var mı? İnanın yoktur. Hepsi tamamlandığında 44 bin 400 yatak kapasitesine ulaşacak şehir hastanelerimizde vatandaşlarımızı bir üst sınıfa taşıyoruz.

Adalet teşkilatımızı en iyi hizmeti temin etmek için pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Temel kanunlarımızı baştan sona yeniledik. Adalet teşkilatımızın toplam personel sayısını 61 binden 143 bine çıkartarak sistemin insan kaynağını zenginleştirdik. AYM'ye bireysel başvuru hakkıyla, arabuluculuk sistemiyle, kişisel verilerin korunması yollarıyla vatandaşlarımıza ilave hak arama yolları açtık.

Haberin Devamı