Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Moldova’da açıklama yaptı. Erdoğan Ziraat Bankası ve Halkbank'ın Moldova'da şube açacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Moldova'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. İşte görüşme sonrası Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Merhum Süleyman Demirel'in ziyaretinden 19 yıl sonra ilk resmi ziyaret olması nedeniyle benim için ayrı. Dodon, ülkemizdeki 24 Haziran seçimlerinin ardından yemin törenime bizzat katılmıştır, teşekkür etmek isterim.
ERDOĞAN'DAN 'FETÖ' UYARISI
Stratejik ortaklar birbirlerini tereddüt etmeden desteklerler. FETÖ'yle mücadelemiz de Moldova'dan beklenen Türk halkına destek olmalıdır. 15 Temmuz gecesinde 251 şehidimiz oldu, 2193 yaralımız oldu. Bunu yapanlar özellikle yargımıza, silahlı kuvvetlerimize, polisimize sızmış bir terör örgütüdür. Ve bu terör örgütü şu anda Moldova'da da aynı adımlatı atabilir. Dost, dosta bu tür başına gelenleri anlatacak ki aynı yanlışlar yapılmasın.
HALK BANKASI VE ZİRAAT BANKASI ŞUBE AÇACAK
Ekonomik ilişkilerimizin siyasi ilişkilerimize yakışır düzeye çıkarılmasında mutabık kaldık.
İki devlet bankası; Halk Bankası ve Ziraat Bankası, elemanlarını buraya göndermek suretiyle bir çalışma yaptılar. En kısa zamanda bu iki bankamızdan biri veya ikisi Moldova'da şubelerini açacaklar.
Kılıç meselesi ile ilgili onunda talimatını bakanımıza verdim. En kısa zaman replikasını yapmak suretiyle sizlere en kısa zaman onun yetiştireceğiz.
MOLDOVA CUMHURBAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI
Moldova Cumhurbaşkanı Dodon ise şöyle konuştu; Türkiye, milli çıkarlarımızın korunması ve iyi ilişkiler kurma hususunda önemli örnek. İkili görüşmemizde de bahsettiğimiz gibi ben size teşekkür etmek istiyorum. Herkesin bunu bilmesini istiyorum bankacılıkla ilgili Türk yatırımının geleceğiyle ilgili konuştuk.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'A CUMHİRİYET NİŞANI VERİLDİ

Ortak basın açıklamasının ardından Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a törenle Cumhuriyet Nişanı tevcih edildi. Cumhurbaşkanlığının tanımına göre Cumhuriyet Nişanı, Türkiye Cumhuriyeti ile mensup olduğu devlet arasında dostça ilişkilerin geliştirilmesini, milletlerin birbirine yakınlaşmalarını sağlayan ülkelerin başbakanlarına, bakanlarına ve dış temsilcilik mensuplarına verilen madeni altın kaplama semboldür. Bu nişan Bakanlar Kurulun kararı ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile veriliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Erdoğan ve Dodon, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki anıt taşın açılması ve binanın hizmete alınması törenine katıldı.

Haberin Devamı