Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hazırlığını yapıyoruz' dedi ve duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli mitinginde "Kocaeli’de üçüncü bir üniversitenin hazırlığını yapıyoruz. değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu değerlendirmelerden sonra üçüncü bir üniversiteyi Kocaeli’ne kazandıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'hazırlığını yapıyoruz' dedi ve duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

24 Haziran'da gümbür gümbür akmaya var mıyız? 24 Haziran'da zafer sancağını dalgalandırmaya hazır mıyız? Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz?

Bu gece malum Kadir Gecesi'nin tüm ülkemiz birliği için, alemi İslam için, birliğimize beraberliğimize vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Bugün bir kez daha coşkuyla kucakladığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oruca güneşe rağmen şu karşımdaki sevgi seli inanın karşınızdaki bu kardeşinizi heyecanlandırıyor. Kocaeli bir başka bugün. Bu topluluk dosta güven düşmana da korku verir.

Soruyorlar diyorlar ki Cumhurbaşkanım siz yorulmaz mısınız? Bende diyorum ki bu muhabbeti görünce insan yorulur mu? Şimdi burada böyle bir muhabbet var. Bu muhabbet bize kuvvet veriyor. Yürüme aşkı veriyor.

Sizlerden aldığımız ilhamla Türkiye kazan bir kepçe ülkemizi adım adım dolaşıyoruz. Az önce Denizli'deydik. Denizli de çok muhteşemdi. Kocaeli'ne en son Ocak ayında gelmiştim. 16 Nisan halkoymasından bir ay önce yine sizi ziyaret etmiştik. Cumhurbaşkanlığım döneminde tam 4 kez farklı vesilelerle Kocaeli'ne geldik. Diğerlerinden böyle gelen giden var mı? Onların böyle bir derdi yok. Ama bizim böyle bir derdimiz var.

Haberin Devamı

Şimdi buradan bir toplantıya daha gidiyorum. 12'de Esenler'de 100 bin kişinin katılımıyla bir duaya katılacağız. Biz siyaseti ikbal için değil millet için milletimizle beraber yapıyoruz. Son 16 senedir gecemizi gündümüze katarak ekonomimizi, soframızdaki ekmeğimizi büyütmek için çalışıyoruz.

Milletimizin kökenine inancına, kılık kıyafetine göre bölenlerden olmadık. Bay Muharrem çıkmış açıklamalar yapıyor, Bay Kemal ne ki sen ne olacaksın. Üniversitelerde kızlarımız okullarına giremiyordu ve onları odalara çekip oralarda neler yaptığınızı daha sonra o bayanın da partinizin nasıl milletvekili olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Neymiş annesi örtülüymüş annenize saygım var. Ama benim sana saygım yok. Çünkü siz çile çektirdiniz çile. Benim evlatlarıma da çile çektirenlerden oldunuz.

Haberin Devamı

Nedir sizin bu İmam Hatip düşmanlığınız. Bay Kemal o da aynı bunlar adeta kalıptan kalıba giren tipler. Şehirlerimizin oy tercihlerine göre bunlar renk ayrımı yapanlardan. Yeri gelir hemen gider bir yerde cuma namazına dururlar. Bir yerde cenaze namazına dururlar. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol. Oy almak için bu ayakları bu numaraları niye yapıyorsun? Şimdi kafayı nereye takmış biliyor musunuz? Millet kıraathaneleri dedim kafayı ona takmış. Şimdi bu kıraathane deyince kumarhane anlıyor. İskambil oynarlarya, okey taşları bunu anlıyor. Kıraat okumaktır. Kıraathane okumaevi.

Sizin bu ülkede dikili ağacınız yok. Bize bunları yutturamazsınız. Ben inanıyorum ki 24 Haziran'da benim vatandaşım bu yalan üzerine birşeyler yapmaya çalışanlara sandıkta dersini verecek. Kocaeli şu dersi bir verin. Ama bambaşka verin. Şimdi ortaya başka çıkanlar var hepsine birden ders verin.
Geçen Diyarbakır'daydım. Güneydoğulu kardeşlerime özellikle seslenmek istiyorum. Diyarbakır'da şunu gördük. Malum belediye başkanları vardı onları aldık kayyumları atadık ya 65 kilometre 4 gidiş 4 geliş yol muhteşem bir aydınlatma sistemi kurmuşlar. O terörün kol gezdiği Diyarbakır'da kayyumla başlayan dönemde böyle bir güzellik.
Şimdi bunlara bir dikili taş yapmıyorlar. Ama biz yapıyoruz bizim işimiz bu. Çünkü biz çamurdan bataktan İstanbul'u kurtardık. Aynı şekilde o hava kirliliğinden o İstanbul'u kurtardık. Yine İstanbul'u susuzluktan kurtardık. Birileri diyor ki başkan susuzluk deyince CHP, çöp dağları deyince CHP bunları doğru bulmuyorum. Ne demek bunları doğru bulmuyorum? Bunları yaşamadık mı? Bunların olduğu yerde asla modern bir şehir modern bir ülke bulamazsınız. Biz modern bir Türkiye kuruyoruz. Yıkmanın, durdurmanın değil daha güzelini çok daha kalitesini kazandırmanın mücadelesini veriyoruz.
Bizi gerçekten anlamak isteyen 81 vilayetimize kazandırdığımız projelere baksın. 16 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık Kocaeli'ye.
Tutturmuş ben fizik öğretmeniyim güzel saygı duyarım. Ama bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret etmene izin vermez. Geçen akşam Kadıköy'de geziyorlar onlara hırsız Erdoğan diye slogan attırıyor. Haddini bileceksin. Birileri çıkıyor Külliye'ye gitmem diyor. Senin genel başkanın tıpış tıpış geldi. Klozetleriniz altın dediler. Bizim altından klozette ne işimiz var. Bunlar sarı pirinç ile altını karıştırıyorlar. Biri çıkmış yıkacağım diyor. Bunlar böyle. Neyi yıkıyorsun. Gömerler, gömerler neyi yıkıyorsun? Bu ülkenin helal parası ile yapılmış neyi yıkıyorsun haddini bil.
Kocaeli’de üçüncü bir üniversitenin hazırlığını yapıyoruz. değerlendirmeleri yapıyoruz. Bu değerlendirmelerden sonra üçüncü bir üniversiteyi Kocaeli’ne kazandıracağız.
Almanların bir dergisi var, kapağa 4 resim koymuş bir tanesi de benim. 'Dünyayı şekillendiren liderler' demiş. Elhamdülillah. Bu milletin evladı olarak bu hizmeti son nefesimize kadar devam ettireceğiz. Türkiye'de dikili ağacı olmayanlar gözlerini bu yatırımlara dikmişler. 18 ay boyunca Allahu Ekber nidasını minarelerimize çok gördüler. Projelerimizi rafa kaldırmayı planlıyorlar. TİKA'yı, AFAD'ı kaldırmayı düşünüyorlar. Sen bütün işleri bitirdin de şimdi onları mı kapatacaksın. Sen kimsin ya haddini bil. Cumhurbaşkanı seçmenin anahtarını halktan almayı düşünüyorlar. FETÖ ağzıyla konuşuyorlar. Bay Muharrem gitti Edirne'ye orada Diyarbakır'da 6-7 Ekim'de 53 Kürt vatandaşımızın ölümüne neden olan kişiyi ziyaret ediyor. 'Çıksın aday' ne demek ya. Bu bile ona fazla. Çünkü aday olmanın da bir ehliyetinin olması lazım. Tutuklu mu bu adam, tutuklu bitti. Bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce ölenlerin ailesine sormak lazım. Yasin Börü'nün annesine sormak lazım ne düşünüyorsunuz. Bunların sırtında küfe yok. Parlamento bunlarla ilgili kararı bana göndermiş olsaydı ben bunu çoktan onaylardım.
Türkiye'yi tekrar ezik silik günlerine döndürmenin planını yapıyorlar. 29 Ekim'de dünyanın ilk 3'ü içerisine bulunan havalimanını açıyoruz. Orada bir televizyon programı yapacağım. O havalimanının güzelliklerini göreceksiniz.
Muhalefet karşınıza gelince SİHA'ları, İHA'ları sorun. Adamın işi gücü yok gitmiş İsmail Metin Paşa ile uğraşıyor, Afrin Operasyonu'nu yöneten paşa. O apoletleri sen mi taktın da sen sökeceksin. Halk taktı onları. Bunu sökecek merci yargıdır. Cahil! Bunu öğren, cumhurbaşkanı olsan da sökemezsin

Haberin Devamı