Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu katliamların ve zulmün hesabı sorulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıl dönümünde Konya'da Şeb-i Arus töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu katliamların ve zulmün hesabı sorulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu gece vesilesiyle dinimiz, vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız için bir gül gibi toprağa düşen şehitlerimizi yaad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Her düğün gününde Hz. Mevlana'yı yaad ederken, bizi biz yapan değerleri de hatırlıyoruz.
Ruhunu ve gönlünü Mevlana'ya açmayan onun mesnevisi ve hikayelerinden nasiplenemez.
Birileri kanla, şiddetle hedeflerini gerçekleştiriyor olabilir, bazıları sabah namazına giden imamı, kundaktaki bebeği katledip güç devşirdiğini düşünebilir. Kimi güçler, Müslümanların hassasiyetlerini çiğneyip sınırlarımızı zorlayabilir. Unutmayınız ki aşk tuz ile tuz da karar ile. Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.
Zalimin yaptıkları hiçbir zaman yanına kar kalmaz. Katliamların, zulümlerin hesabı mutlaka sorulacaktır.
Biz bir ve beraber olursak, coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları boy vermeyecektir. Ayrılık rüzgarları biz kararlı durursak asla etkili olmayacaktır.
Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabbine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti evelallah ne içeriden ne dışarıdan kimse yıkamaz. Biz, bir ve beraber olursak, Allah'ın izniyle coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy vermeyecektir.
Kardeşliğimize halel getirmediğimiz, mazlum ve mağdura soframızı açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi, etnik tahrikler, kadim müştereklerimizi yok etme niyeti üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgarları, şayet biz kararlı durursak asla etkili olamayacaktır.

Haberin Devamı