Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'ye belgelerle anlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta müslüman toplumun temsilcilerine seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'ye belgelerle anlattık

-Burada yaşadığı toplumla entegre olmuş türk vatandaşlarımız bizim için kazançtır uyum içinde yaşamanın ötesinde sosyal hayata aktif katılımınız önemlidir.

-Geçtiğimiz yıl istiklalimize yönelik tarihimizin en alçak saldırılarından birine maruz kaldık. FETÖ ihanet çetesi milletimize yönelik bir darbe girişimi başlattı. Bu hain yapının elebaşı Pensilvanya'da oturuyor. ABD'li yetkililere 85 koli delil teslim ettik. Amerikan pek çok yerine bu terör örgütünün pek çok okulu faaliyet gösteriyor

-Geçtiğimiz yıl istiklalimize yönelik tarihimizin en alçak saldırılarından birine maruz kaldık. FETÖ ihanet çetesi, milletimize yönelik bir darbe girişimi başlattı.

-FETÖ'ye bağlı şirketler okullar hala ABD'de faaliyet gösteriyor kara para aklama işini bu yolla yapıyorlar Bunu ABD'ye belgeleriyle anlattık.

-Son yıllarda giderek tırmanan İslam düşmanlığına hep birlikte güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Şuanda Myanmar'da bir katliam var. Bir milyona yakın Arakanlı Bangladeş'e geçmeye çalışıyor. Biz Budistleri dünyada bu kadar şirin gösteren kişilere sesleniyorum. İslami terör ifadesini siz hangi akılla söylüyorsunuz.

Haberin Devamı

-- Keşke ABD, Rakka operasyonunda PYD ve YPG ile iş birliği halinde değil de TSK, ÖSO ile birlikte çalışsaydı ve terörü oradan kazıyıp atsaydık.

- Bu oyunu bozacağız. Yapmamız gereken tek şey kendimiz olmak. Bir müslümanın içinde yaşadığı topluma kendini benimsetmesi için özel bir şey yapmasına gerek yok. Eylemci müslüman, inancı ile sınıflandırılır yoksa sınıflandırılmaz.

-Bir insan bir insanı eğer öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bu bizim dinimizin ilkesidir. Terörü bir akide meselesi, itikadi bir mesele haline getiren, bizim dinimize kimse terörü yakıştırma hakkına sahip değildir. Kimse DEAŞ'ı İslam olarak, Müslüman olarak ifade etmesin. DEAŞ'ın İslamla alakası yoktur, bir terör örgütüdür.

-Milli gelire oranla değerlendirdiğimizde yapılan yardımlarda Türkiye dünyada birinci sırada. Arakanlı kardeşlerimize elimizden geleni yaptık, yapacağız. Evleri, köyleri yakılan yüzbinlerce masum insan hayata tutunma çabası veriyor. Bu imtihan Amerka'daki müslüman toplumu da kapsıyor.

Haberin Devamı

Ayrıntılar geliyor...