Gazete Vatan Logo

New York'ta yeni Türkevi'nin temeli atıldı

ABD'nin New York kentinde yapılacak olan yeni Türkevi'nin temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldı. Temel atma töreninde konuşan Erdoğan, 'İstanbul'un BM merkezi olmasını teklif ettik, teklif ediyoruz' açıklamasında bulundu.

New York'ta yeni Türkevi'nin temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York kentinde, Türkevi temel atma töreninde konuştu. "Bu yeni binanın sıkıntıya düşen herkesin güvenli bir liman haline gelmesini hedefliyoruz" diyen Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:Tam karşısında olduğu BM binasına asıl misyonunu hatırlacağını düşünüyorum. Birleşmiş Milletlerin değişen şartlara ayak uydurmak için reforme edilmesi şarttır.

Milyonlarca insana yeni iş imkanları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tehtidlerle mücadele için yeni yöntemler geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Aslolan BM yapısı üzerindeki reformdur.Türkiye kurucu üyesi olduğu BM'ye önemli katkılarda bulunuyor.İstanbul'un BM merkezi olmasını teklif ettik. Yürüttüğümüz etkin diplomasiyi güçlendirmek istiyoruz.

Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu BM'nin ihtilafların önlenmesi ve çözümü gibi çalışmalarına önemli katkılarda bulunuyor. İstanbul'un BM merkezi olmasını teklif ettik, teklif ediyoruz

Yeni Türkevi binası dış politika hedeflerimizi gerçekleştirmede önemli katkı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Yeni Türkevi binasının 36 ayda bitirilmesini hedefliyoruz