Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATV-A Haber ortak ortak yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Barzani'nin açıklaması çok yanlış. Akıl tutulmasından öte görüyorum. 22 Eylül'deki MGK'da karar vereceğiz.

Barzani, bizim ne düşündüğümüzü çok iyi biliyor. Yaptığı açıklama çok yanlış.

Barzani'nin en zor anlarında oradaki yönetimin yanında olduk, hala da yanındayız. Bu olanlar bizi yeni karar sürecine itti. Amerika dönüşü Ayın 27'sinde yapılacak olan MGK toplantısını referandumu da içine alacak şekilde 22'sinde yapacağız.

Nihai kararımızı 22 Eylül'deki MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından çok açık net görecek.

ABD'DEKİ GÖRÜŞME

Bunları olay yaşandığı andan itibaren tepkimizi açık net ortaya koyduk. BMGK ABD'nin aslında bir yerde güvenliği altında bir şeydir. Bizi BM Genel Kurul binasında kendi elemanları güvene alır ama dışarıda hep ABD bizim güvencemizi sağlar. Bunun yanında bizim kendi korumalarımız da vardır. Bu olay da 16 Mayıs'taki seyahatimiz sayın Trump'ın üzere yaptığımız üstelik bir resmi ziyaretti. Bu ziyarette maalesef orada PKK terör örgütünün mensupları ile FETÖ'cülerin dayanışması ile bize kısa bir mesafede gösterileri oldu. Buna ABD güvenlik kurumlarının ciddi bir müdahalesi olmadı. Daha sonra biz Büyükelçilik binamıza geleceğimizde de orada meğerse bazı adımlar atıldı yine biz oraya geldik ve baktık ki 100-75 metre mesafede aynı durumdaydılar.

Haberin Devamı

Orada da gösteriler vardı. Tüm bu gösteriler karşısında benim oradaki vatandaşlarım da eli bağlı duramazdı. Onlar müdahale yoluna gittiler. Benim korumalarım da eli bağlı duramazdı. ABD polisi en ufak bir müdahale yapmıyor. Baktık ki bizim korumalarımızla ilgili ne yazık ki gözaltı kararları, kendilerine göre mesela eşimin iki hanım koruması olayların olduğu yerde resmi olan ismi olan isimleri arasında hiç olmayan kişiler. Bunlarla ilgili bir gözaltı kararı gibi bir şey çıkartıyorlar. Sonra baktık ki bunun ucu da FETÖ'ye dayanıyor. Ne yazık ki orada bunlarla müşterek çalışıyorlar.

ARAKAN BÜYÜK FELAKET

Arakan'daki olaylar büyük bir felaket. Büyük bir dram. Gerek eşim gerekse Dışişleri Bakanımızdan aldığımız bilgiler çok acı. Bizim hedefimiz Bangladeş'e çadırın moderni olmaz ama buradaki çadırlara nazaran daha modern yerler çadırlar kuralım. Burada aynı zamanda hastanelerimizi mutfaklarımızı kuralım. İlacı vesaireyi biz onları zaten çözer hallederiz.

Haberin Devamı

Ve biz bunların alımlarını Bangladeş'ten yapacağız söyledik hem de Bangladeş'in ekonomisine de katkı sağlarız. Bununla ilgili şimdi cevap bekliyoruz.

Şehit edilen benim vatandaşlarım değil miydi? Onlar silahlı mıydı ey Kılıçdaroğlu? Siz nasıl utanmaz bir adamsınız. Yok öyle bir şey inlerine gireceğiz. On binlerce şehidimin hesabını soracağız. Üzerine üzerine gideceğiz. Öbürü tam terörist ağzıyla konuşuyor. Kılıçdaroğlu istediğin kadar üzül.

İNLERİNE GİRECEĞİZ
Bu ifadeleri görüyorsunuz. Al birini vur ötekine. Biri diyor ki; senin İHA'ların nerede, öbürü diyor orada piknik yapıyorlar, biri çıkıyor bunlar terörist de olabilir diyor. Sen burada kimin avukatlığına soyunuyorsun. Benim burada bu kadar Mehmetçik'im şehit ediliyor. Benim vatandaşlarım şehit ediliyor. Veznecilerde şehit edilen benim vatandaşlarım değil miydi sivil değil miydi bunlar onların silahları mı vardı ey Kılıçdaroğlu? Kızılay'daki meşhur bomba olayı neyin nesiydi. Yahu siz ne utanmaz adamsınız. Nasıl bunları konuşuyorsunuz. Bütün bunlar olacak biz hala teröristlerin olduğu yerlerde inlerde mağaralarda bunları izleyeceğiz. Yok öyle şey. İnlerine gireceğiz inlerine. Biz Kılıçdaroğlu'nun ağzıyla geri vitese takamayız. Diğeri zaten tam terörist ağzıyla konuşuyor.
İSTEDİĞİN KADAR ÜZÜL
Attığımız milli İHA adımları bunları rahatsız ediyor. Kılıçdaroğlu istediğin kadar üzül. Yanındakinin ismini zaten vermeyeceğim. Sen de istediğin kadar üzül. Terörün yandaşları istedikleri kadar üzülsünler. Bu mücadeleyi sonuna kadar tek terörist kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz. Bu ülkenin huzuru mutluluğu için buna ihtiyacımız var. (Kılıçdaroğlu'nun terörü bitireceğim sözleri üzerine) Bu anlayış bu kafa neyle bitirebilir bu işi?
ŞİMDİ HEDEFİMİZ İDLİB
Artık Türkiye güvenliğinde çok ileri aşamalara gelmesi şart. YPG'ye 3 bin TIR dolusu silah gitti. Bunlar para falan da vermedi. Kuzey Suriye'de PYD/YPG'ye veriyorlar aynı zamanda ABD'nin askerlerine de veriyorlar. Adı ne Rakka operasyonunda DEAŞ'a karşı mücadele. Şimdi Rusya ile görüşmelerimizi yaptık. İdlib'in huzuruna yönelik şu anda bunu Rusya ile birlikte götürüyoruz. Temenni ederim ki burada da hedeflerimize ulaşırız.
TUĞLUK AİLESİNİN CENAZESİ
"(Tuğluk'un annesinin cenaze törenindeki olaylar) Böyle bir şeyi kabullenmek bizim dinimizde yok. Bunu yapamazsın, buna hakkın yok ama bunlar böyle bir yanlış yaptılar. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor."
KALDIRILMASI LAZIM

Haberin Devamı

Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım.
Biz TEOG'la mı geldik Ne TEOG vardı, ne bir şey vardı. Okursun, sene içinde notların bellidir, bu notlarınla beraber yürürsün.
Gelirsin üniversite sırasına, orada da girersin üniversite imtihanlarına. Üniversite imtihanında da sosyalde, sayısalda başarı durumun neyse bu başarıya göre girmen gereken yer nereyse girersin.
BEDELLİ GÜNDEMİMİZDE YOK
Bu yıl lisans öğrencilerine kredi ve burs 470 TL olarak ödenecek.
Şu anda gündemimizde bedelli askerlik konusu yok. Ciddi manada asker kadrosunda eksilme var. Vatansever evlatlarımızı askere bekliyoruz.

Haberin Devamı