Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Kabul Salonu'nda, 15 Temmuz kapsamında düzenlenen toplantıda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL çıkışı

Erdoğan, yabancı sermayeli yatırımcılar ile yapılan toplantıda ekonomideki gidişatın müjdesini verdi.

OHAL ile ilgili de konuşan Erdoğan, "OHAL'i bahane ederek Türkiye'nin önüne engel koymaya çalışanların gözünün yaşına bakmayacağız. OHAL'in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz'a terörle mücadelede sınırlarımız içinde ve dışında verdiğimiz mücadeleye rağmen yüzde 2,9'luk büyümeye imza attık. 2017'de oldukça iyi bir ekonomik bir performans sergilediğimizi söyleyebiliriz. Bu yılı da beklentilerin üzerinde bir büyüme oranıyla tamamlayacağız.Türkiye'nin demokrasisinin yanısıra ekonmisi ile yerle yeksan olmasını bekleyenleri bu alanda hayal kırıklığına uğrattık.

Ülkemizde faliyet gösteren uluslararası firma sayısını 5 binden 51 bine çıkmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Yerli yabancı ayrımını ortadan kaldırarak herkes için cazip bir ortam oluşturduk.

İş adamlarımızdan ricamız, yatırımları için hiçbir aracıya itibar etmeden ajansımıza gitmeleridir.

Haberin Devamı

"İLK 4 AYDA YÜKSELDİ"

Geçtiğimiz yılı, yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen tüm bu çabalar sayesinde 12,3 milyar dolarlık uluslararası yatırımla kapatmıştık. Bu yılın ilk 4 ayında rakam 3,6 milyar dolara çıktı.

Sahip olduğumuz binlerce yıllık devlet geleneği ve geleceğe ilişkin iddialı hedeflerimizle biz farklı bir ülkeyiz. 3 gündür devam eden Uluslararası Petrol Kongresi... Bu kongrede her şey çok açık net ortada. Bütün Türkiye'de bu kongreye katılan dostlarımızla yaptığımız görüşmelerde hepsinin iyi niyet mesajlarını kendilerinden dinliyoruz. Böyle yüksek bir katılımın İstanbul'da olması da artık dünyanın en büyük gücün enerji olduğunu ve İstanbul'un bir ipek yolu olduğunu gösteriyor.

İçinde yer aldığımız coğrafya bizim handikabımız değil, avantajımızdır. Bölgenin güvenli limanı olan Türkiye'nin vasfı işte budur. Ülkemizin güvende olmadığı hiçbir projenin dünyada yürütülmesi mümkün değildir. Biz de bu konumumuzu şımarıklık için değil, kendimizle birlikte tüm kardeşlerimizin huzuru için değerlendirmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi demokrasimiz ve özgürlüğümüzle birlikte ekonomimizi de hedef alıyordu. Özellikle batılı dostlarımızın bu konudaki muhattapları doğru tasnif edemediğini üzülerek görüyorum.

"BİZİM YAPTIĞIMIZ G20 BAŞKAYDI"

G20 zirvesi için Hamburg'daydık. Hamburg yanıyordu, her tarafta yıkılıyordu. 10 binlerce güvenlik görevlisi her tarafta görevdeydi. Niye? Biz de Türkiye'de G20 yaptık. Bizim G20'mizde en ufak bir patırdı gürültü olmadı. Bütün yaptığım görüşmelerde "Antalya bambaşkaydı" diyorlar.

Çok açık bir şekilde söylüyorum, basında sınırsız bir özgürlük söz konusu olamaz. Eğer medya ülkeyi karıştırmak için, ülkeyi tahrik etmek için her türlü özgürlük alanlarını istismar ediyorsa onlar için de yargı var. Dünyanın hiçbir yerinde sınırsız özgürlük söz konusu değildir.

"DÜŞÜNCELERİNDEN KORKUYORLAR"

Bizim bakanlarımızı dahi orada konuşma imkanı vermeyecek kadar engelleyicidir batı. Hamburg G20 zirvesinde toplantı zirvesi yapalım dedik. İzin vermediler biliyor musunuz? Ne oldu özgürlük? Neden izin vermiyorsunuz? Siz gelin biz istediğiniz yerde izin verelim, sizi konuşturalım. Hollanda, Belçika, hepsi öyle... Düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Düşüncelerine güvenmedikleri için korkuyorlar. Biz düşüncelerimize güvendiğimiz için düşünce özgürlüğünden korkmuyoruz.

Haberin Devamı

"OHAL OLMASAYDI GÜVENLİK OLMAZDI"

25 gün yürüdüler. Kimin güvenliğinde? Hükümetimizin güvencesinde yürüdüler. Kimse bir şey yaptı mı? Ankara'dan İstanbul'a gittiler mi? Evet. Hükümetimizin sayesinde. Mitinglerini de yaptılar. Herhangi bir şey olmadı. Hala kalkıp da ülkede güvenlik yok diyemezsiniz. İnsan utanır. OHAL'le uğraşıp duruyorlar. Bu OHAL olmasaydı bu adımlar bu kadar rahat atılamazdı. OHAL'in sınırlarını da batılıların çizmiş olduğu çizgiler içerisinde belirlemeyiz. Onu milletimizin verdiği yetkiyle biz belirleriz.

"MÜCADELEMİZ BİZ BİTTİ DİYENE KADAR SÜRECEK"

Açık ve net söylüyorum. Bana diyorlar ki, "Peki ne zaman bitecek?" diyorlar. Bu iş tamamen bittiği zaman bitecek dedim. Doğu Batı Almanya birleştiğinde 500 vatandaş açığa alındı. Kimse bir şey sordu mu? Biz şu anda yargıyla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu bütün vatandaşlarımızın huzuru içindir. PKK ve YPG mücadele ettiğimiz iki terör örgütüdür. Bizim sizlerden ve Batılı dostlarımızdan ricamız biraz empati yapmanızdır. Türkiye terörle mücadelesinin başka hiçbir ülkenin riayet etmediği derecede hukuk devleti sınırları içerisinde yürüttü, yürütüyor ve yürütecektir.

Haberin Devamı

"TANKLARIN ÜZERİNE ÇIKARIM DEDİN AMA KAÇIP GİTTİN"

15 Temmuz'un gecesinde hava limanından kaçıp giden bir muhalefetin başı var. Artık bütün belgeler ortaya çıkmaya başladı. O geceyi Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinden izleyen bir muhalefetin başı var. Şu anda konuşuyor. Kontrollü darbe diyor. Nasıl bir kontrollü darbe ise bu. Ha doğru! Havalimanından kaçacaksın, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kontrollü darbeyi izleyeceksin. Öbür taraftan kalkıp darbe olduğu zaman "ilk tankların üzerine ben çıkarım" demiştin. Ne tanklara çıkması, aksine kaçıp gittin. Ama benim vatandaşlarım tanklardan kaçıp gitmediler, tankların önüne yattılar.

"RAHAT RAHAT YÜRÜYECEKSİN BUNU ADI ADALET YÜRÜYÜŞÜ OLMAZ"

Lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına saklanır diye bir güzel söz vardır bizde. Öyle tüm hükümet, polis teşkilatı seni korama altına alacak, 25 gün yollarda yürüyecek. Karavanlarda akşamları gayet güzel şekilde geçireceksin. Bunun adı adalet yürüyüşü olmaz sözde adalet olur. Sen partinin içerisinde karşı adaylara tahammül edemeyecek kadar demokrasiye inanmış birisisin.