Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Altunizade’deki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Erdoğan Cuma namazı çıkışında Başika kampına yönelik saldırı girişimiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Başika kampına bu sızma harekatını yapan ki, aldığımız bilgi arkadaşlarımızdan DAİŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen ve bunlardan sanıyorum 18 kadar etkisiz hale getirilmiş, herhangi bir yaralı kamptaki arkadaşlarımızdan böyle bir şey söz konusu değil. Böyle birşey şu anda yok"diye konuştu.

ÖLÜ YA DA YARALIMIZ YOK

Bu olayın kampın kurulmasının önemini bir kez daha ortaya çıkardığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Bu tabi birşeyi ortaya koyuyor, yani Başika kampıyla ilgili atılan adımın, ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor ve şuanda da Silahlı Kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı bu tür şeyler karşısında da heran herşeye hazırlıklı olduğu da ortada. Daha önce de ifade ettiğim gibi buraya giden güçlerimiz, bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini yapıyor, yapacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

IRAK HÜKUMETİ İSTEDİ

Saldırının ardından Irak hükümetiyle görüşülüp görüşülmediğini soran bir gazeteciye de Erdoğan, " Bunu daha önce söyledim ben. Daha 2014 sonunda İbadi’nin Türkiye ziyaretinde de bunları konuştuk. Bunlar kendi askerlerinin eğitimi talebinde bizden bulundular. Bu üs yerini bize gösterenler onlar. Ama daha sonra görüldüğü gibi son Rusya- Türkiye arasındaki sıkıntı başlayınca, Rusya’nın da biliyorsunuz, Rusya, İran, Irak, Suriye dörtlüsü olarak Bağdat’ta bir ofis oluşturmasından sonra bu olumsuz gelişmeler başladı. İlk etapta bildiğiniz gibi BM Güvenlik Konseyi müracaat eden kimdi ? Bunlar ortada. Ettiler. Reddedildi. İkinci defa Irak kendisi bu işe müracaat etti. Onlara da verilen cevap BM Güvenlik Konseyi’nden, ’ Irak ve Türkiye hükümetleri bunu kendi arasında çözsün’. Bu şekilde nihai bir karar verildi. Ve şuanda biz yapılan bütün işleri uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa, bu anlayışla yapıyoruz "yanıtını verdi.

Haberin Devamı

RUSYA’YA SORULAR

Sözü Rusya’nın Suriye’deki varlığına getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: Ama şua nda uluslararası hukuku kitabına uydurmak suretiyle, işte Suriye’de Rusya’nın yaptıkları. Rusya ne diyor ? ’Bizi Suriye hükumeti çağırdığı için biz oradayız’ diyor. Şuanda Suriye’deki hükumet meşru bir hükumet değil ki, ’ Efendim BM öyle kabul ediyor’. Öyle diyebilir. Ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan’a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan’da? Ukrayna’ya çağrıldığınız için mi girdiniz ? Niçin girdiniz Ukrayna’ya ? İnsana sorarlar bunu değil mi ? Şimdi aynı durum bakıyorsunuz, Suriye’de oluyor. Ve Suriye’de de diyorlar ki, ’ Biz DAİŞ’e karşı orada bir mücadele veriyoruz. Hayır, Rusya şu anda DAİŞ’e karşı şunda Suriye’de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte şuanda bizim oradaki Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde... işte Türkmen dağlarında... ben dün Bayır-Bucak Türkmenlerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. ’Yoğun bir şekilde şuanda bizim köylerimiz vuruyorlar’ diyorlar. Yapılan iş şuanda bu. Maalesef, ciddi manada bir dezeformasyonla, dünya anlatılmak isteniyor. Ama tabi dünyada bunu şuanda pek kabullenmiyor.

Haberin Devamı

ABD HEYETİYLE GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

ABD’den gelen senato heyetiyle bugün bir görüşme gerçekleştireceğini hatırlatan Erdoğan, " Burada bütün mesele koalisyon güçlerinin başta ABD olmak üzere, el ele vermek suretiyle burada adil olmayan, zulme dayalı bu saldırıların önünü, kesmektir. öyle zannediyorum ki, bizler de yaptığımız ulusal, uluslararası her türlü görüşmelerle bunun önünü kesme çalışmalarını sürdürüyoruz. Nitekim bugün de ABD Senatosundan gelen bir heyet var. 8 kişilik heyet. Bu heyetle de biraz sonda görüşmem var. Onlarla da bunları açık ve net olarak paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AYNI KARARLILIKTAYIZ

Cerablusta’ki son gelişmelerle ilgili bir soruya da Erdoğan," O konudaki kararlılığımız neyse bundan sonra da aynı kararlılıkla adımlarımızı atacağız" yanıtını verdi.

ABD’Lİ HEYETİ KABUL EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının ardından Beşiktaş’taki Yıldız Sarayı içindeki ofisine geçti. Erdoğan bugün saat 16:00’da ABD Senato Üyesi Kirsten Gillibrand Başkanlığındaki ABD Senato Heyetini kabul edecek.