Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolarla ilgili çarpıcı sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Olağan Kongresi öncesi salon dışında toplanan partililere seslendi. Buradan dünyaya önemli mesajlar vereceğiz diyen Erdoğan, "Onların dolarları varsa bizim Allah’ımız var. Ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonda da çökertemeyecekler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolarla ilgili çarpıcı sözler

AK Parti'de büyük gün. Yeni sistemin ilk kongresini Ankara'da gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salona eşi Emine Erdoğan ile birliket geldi. Erdoğan önce salona dışında toplanan partililere seslendi. 'Dünyaya buradan önemli mesajlar vereceğiz' diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
Yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Onların dolarları varsa bizim Allah’ımız var. Ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bugüne kadar da çökertemeyecekler
Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabı hem sandıklarda veriyoruz, hem meydanlarda veriyoruz. Bugün yenilenerek yeni sistemle ilk defa kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz. Şu anda karşımda 10 binleri görüyorum.
Bugün içeride mesajlarımızı vereceğiz. Bunlarla birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Yapacağımız çok şey var. Atacağımız adım çok. Şu anda ağustos ayını geride bırakıyoruz. 26 Austos'ta Malazgirt'Teyiz. Sultan Alparslan gibi yeniden yola çıkacağız. Arkadan 30 Ağustos geliyor. Yine Kocatepe'deki gibi dimdik ayakta duruşumuzun işaretini vereceğiz. Ve kararlılıkla eylül, ekim, kasım, aralık, ocak, şubat, ardından mart ve yerel seçimler...
HAKARİ'YE DOĞALGAZ MÜJDESİ
Şu anda 80 vilayetimize doğalgazı ulaştırdık. Sadece Hakkari kaldı, onu da yıl sonuna kadar halledeceğiz. Bunlar insanca yaşamanın erdemidir.
Şimdiden Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Rabbim Kurban Bayramı'nı tüm İslam dünyası için, birliğimize ve beraberliğimize vesile kılsın. Ülkemizde milletimizin beraberliğini daim kılsın. Terörle mücadeledeki başarımızın devamını rabbim bizlere nasip etsin. Şu anda hac görevini yapan kardeşlerimin inşallah gerek Mekke'de gerek Medine'de dualarını rabbim kabul eylesin.

Haberin Devamı

YENİ SİSTEN SONRASI BİR İLK...

Haberin Devamı

AK Parti'de büyük gün. Yeni sistem sonrası ilk kongre yapılıyor. AK Parti, 6. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena’da yapılıyor. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tek aday olarak gireceği kongreye binlerce partilinin katılıyor. HDP dışındaki tüm partilerin davet edildiği kongre davetlileri arasında 400’ü aşkın yabancı konuk, 400’ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit yakını, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi yer aldı.

16 DAKİKALIK FLİM YAYINLANDI

Divan başkanlığını Mehmet Şahin'in yaptığı kongre salonuna eşi Emine Erdoğan ile giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erodğan salonu dolayşıp partilileri selamladı ve karanfil dağıttı.

Salonda Erdoğan’ın, AK Parti’nin 16 yıllık iktidarında yaptığı önemli icraatları anlatıldığı bir flim gösterildi.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERMESİ BEKLENİYOR...

Haberin Devamı

Erdoğan, yeni “A Takımı”na ve parti tabanına yerel seçimin önemine dair mesajlar verecek.Erdoğan'ın konuşmasında ekonomiye geniş yer ayırması bekleniyor. ABD ile yaşanan kriz, AB ile yeni dönem mesajları da vermesi beklenen Erdoğan’ın konuşmasında yerel seçimlere yönelik önemli vurgular yapacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın tüm delegelerin imzası ile tek aday olarak gösterileceği kongrede gözler partinin 50 kişilik MKYK listesinde olacak.

'YENİ ARKADAŞLAR, YENİ SORUMLULUKLAR ÜSTLENECEK'

Kongre öncesi TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yaklaşık salonun dışında 40 bin kişi var. Bütün bu görüntü birliğin, beraberliğin, dayanmanın ve bunların ortaya çıkardığı ortak aklın önemini ortaya koyuyor. AK Parti aslında bir millet mukavemetidir. Bu millet saldırıya uğradığında bu milletin sesi, sözü, gerektiğinde yumruğu olan bir hareket AK Parti" dedi.
Mahir Ünal şöyle devam etti: "AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı kongrelere baktığınız zaman gençlerle ilgili, kadınlarla ilgili AK Parti'nin her zaman bir önceliği var. Yenileşme bizim için bir bayrak değişimi. Bugün genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsüyüm ama bir görev değişikliği olabilir. Her birimiz siyasetin millete hizmetkar olmak olduğunu bildiğimiz için millete verdiğimiz hizmeti her noktada gerçekleştirme derdindeyiz. Bugün yeni arkadaşlar gelecek. Daha çok genç olacak, daha çok kadın olacak. Yeni arkadaşlarımız yeni sorumluluklar üstlenecekler.
Önümüzde 2019 seçimleri var. 2019 seçimleri AK Parti için çok önemli. AK Parti aslında yerel seçimlerde ortaya koyduğu başarıyla milletin iktidar görevi verdiği bir parti. Yerel yönetimlerdeki başarı bizim için çok önemli. Zira hükümet, parti ve tabii yerel yönetimler ortak hareket ettiğinde şehirlerimiz daha hızlı kalkınıyorlar."
Erdoğan, seçilecek 50 kişilik MKYK içinde partisinin yeni MYK’sını belirleyecek. Erdoğan’ın bugün seçimlerin hemen ardından yeni MKYK’yı saat 18.00’de toplayacağı kaydedilirken MYK’nın da bu toplantıdan hemen sonra açıklanması ve saat 19.00’da da ilk toplantısını gerçekleştirmesi bekleniyor. Erdoğan, böylece yenilenmiş parti yönetimi ile bayrama girmiş olacak.
Seçim startı
Yerel seçimlerle ilgili takvimin daha erken başlatılması amacıyla Eylül sonunda yapılması düşünülen kongre öne çekilmişti. Bugün gerçekleşecek kongre, yerel seçimlerin de resmen başlangıcı olacak.

Haberin Devamı

DEV EKRANLARDAN TAKİP EDİYORLAR
Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.
AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

Mehdi Eker: Halk, değişim politikasını güçlü şekilde destekledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi dolayısıyla Türkiye’ye gelen uluslararası parti temsilcileri ve siyasiler onuruna Ankara’daki bir otelde resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Eker, AK Parti’nin Türkiye’deki ve tüm dünyadaki insanlar için güveni temsil ettiğini söyledi. Eker, “AK Parti, Türk halkı ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar için iyi yönetişime olan güveni yeniden tesis etti. Liderlerin ve politikacıların, insanlara hükmetmek için değil, onlara hizmet için var olduğunu dünyaya gösteriyoruz. Güçlü ve başarılı bir ülke olmanın sırrı budur” ifadelerini kullandı. Eker, “Son 17 yılda AK Parti’nin değişim politikası halk tarafından güçlü şekilde desteklendi. Bu, AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk siyasi tarihinde oynadığı olumlu rolün önemli bir göstergesiydi” dedi.

Mustafa Ataş: Bütün dünyaya sürpriz bir mesaj vereceğiz

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ak Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nin yapılacağı Ankara Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre öncesinde salonun dışında bekleyenlere sesleneceğini kaydeden Ataş, dört dilde simultane tercüme yapılacağını belirterek şu bilgileri verdi: “Kongremizin ana sloganı ‘Millet Bir, Hedef Bir’. Yurt dışından bizzat Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın davetiyle 52 devlet başkanı davet edildi. HDP’nin dışındaki bütün partilere davet gitti. Sayın Genel Başkanımızın konuşmasından sonra bir sürprizimiz olacak. Türkiye’nin içinden geçtiği bu önemli süreçte o sürprizi buradan ifade etmeyeceğim, açıklamayacağım ama yarın o sürprizi hep birlikte göreceğiz. Bütün dünyaya da buradan bir mesaj vermiş olacağız.”