Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çorum'a altın ticareti müjdesi

Çorum'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Dünyanın önemli altın üreticilerinden Venezuela'nın altını Çorum'da işlenecek. Çorum'u altın ticareti konusunda çok farklı bir yere taşıyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çorum'a altın ticareti müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Çorum'un Abide Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingde halka hitap etti.

Çorum'a yapılacak yatırımlardan bahseden Erdoğan, "Altın ticaretinde de Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız." diyerek kenevir üretiminde aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ilin pilot bölge olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Tüm Çorumlu kardeşlerimi selamlıyorum. Çorum'un tüm ilçelerini selamlıyorum. Çorum'un yiğit evladı, değerli dava arkadaşım Erol Olçok'a ve Abdullah Tayyip'e Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Dün Çekmeköy'de bildiğiniz bir helikopterimizin düşmesi sonucunda 4 askerimiz şehit oldu. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum.

Çorumlu kardeşlerim bizi nasıl görüyorsa, biz de Çorum'un vefalı insanlarını özlüyoruz. Çünkü biz bütün motivasyonumuzu sizlerden alıyoruz. Biz cesaretimizi bu meydanı dolduran on binlerden alıyoruz, sizin hayır dualarınızdan alıyoruz. Milletle beraber olmaktan başka mutluluk tanımadık.

Haberin Devamı

Türkiye 31 Mart günü çok önemli çok kritik bir seçim yaşayacak. Ülkemizin bekası milletin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tarihi zaferle çıkmak istiyoruz.
24 Haziran seçimlerinde şahsımı yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla tekrar Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ediyorum. Ülkemizin bekası, milletin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak zaferle çıkmak istiyoruz.
40 yıldır eserlerimizle, gayretlerimizle sizlerin huzurundayız. 40 senedir, Türkiye’yi ayağa kaldırmak için koşturuyor, ter döküyoruz. CHP’nin başındaki zat gibi Çorum’u ve Çorumlu kardeşlerimizi ufukta seçim sandığını görünce hatırlayanlardan olmadık.
Yaradılanı severiz yaradandan ötürü. Bizim farkımız bu. Bizim nazarımızda 81 vilayetimizin tamamı aynı değerdedir, aynı hizmete layıktır. CHP’nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz.
17 yıldır Çorum kalkınsın, Çorumlu kardeşlerim ulaşımdan sanayiye kadar en iyi hizmeti alsın diye uğraşıyoruz. Samimiyetimize, gayretimize benim Çorumlu kardeşlerim şahittir. Burası yiğidin harman olduğu yerdir. Onlar bizi iyi tanır. Biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz. Çorum’a bugüne kadar 15,5 katrilyon yatırım yaptık.
20 bin seyirci kapasiteli Çorum Stadyumunun inşası devam ediyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz.
TOKİ eliyle Çorum’un konut ihtiyacını hafiflettik. Çorumlu kardeşlerimizin rahatlıkla vakit geçirebileceği Millet Bahçesini yaptık.
İhtiyaç sahiplerine şehit yakınlarımıza, gazilerimize engellilerimize toplam 1 buçuk katrilyon liralık kaynak oluşturduk. Bay Kemal “ne verdiniz” diyor. Şehitlere bir şey vermediniz diyor Ben burada resmi ağızla konuşuyorum. Biz Bay Kemal gibi afra tafra yapmıyoruz. Adamın ömrü yalanla geçmiş SSK’da genel müdür olmuş, SSK’yı batırmış… Bu böyle bir adam. Şimdi sağda solda konuşuyor. Yine yalan.
Aldığım mahkeme kararlarını biliyorsunuz değil mi. Bir buçuk milyon bir aldık, 1 milyon bir aldık bazıları da yargı yolunda, fakat parayı da kendi ödeyemiyormuş öyle diyorlar onun için onun bu paralarını ödemesi için CHP içerisinde bir komisyon oluşturup Bay Kemal’i kurtarma sandığı kurmuşlar.
Venezuela'ya yaptığımız ziyaretin ardından Sayın Maduro'nun yardımcısı ülkemize geldi ve burada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, Çorumlu kardeşlerimin başarısından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız.
Kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmak için karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Kenevirden bez torba üretilecek. Aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ilimizi pilot bölge olarak belirledik.

Haberin Devamı