Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan çatışmalar bahane edilerek, parasıyla dahi Türkiye'ye satılmayan, verilmeyen silahlar olduğunu belirterek, "Bunlar NATO'ta beraber olduğumuz ülkeler, onu da söyleyeyim. Suriye'deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken, terör örgütlerine silah yardımı yapanlar, ne yazık ki dost Türkiye'ye bu desteğini vermiyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok çarpıcı açıklamalar

Ondan sonra da bana diyorlar ki telefonda, 'medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım.' Doğru, medya üzerinden yapmayalım da terör örgütüne sen ne üzerinden bu silahları gönderiyorsun? Onun için kendimize yetmeliyiz, kendimize yeter hale gelmeliyiz." dedi. Erdoğan, Tuzla Sedef Tersanesi'nde "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"ndeki konuşmasında, Kıbrıs çıkarması döneminde Türkiye'nin savaş uçaklarına yedek parça dahi verilmediği için yaşanan sıkıntıların unutulmadığını söyledi.

Bu sıkıntıların iyi ki çekildiğini dile getiren Erdoğan, "Çektik, ASELSAN'ı kazandık. Çekmeseydik şu anda ASELSAN olmayacaktı." ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu bölgemizde yaşanan çatışmalar bahane edilerek, parasıyla dahi bize satılmayan, verilmeyen silahlar mevcuttur şu anda. Bunlar NATO'ta beraber olduğumuz ülkeler, onu da söyleyeyim. Suriye'deki kriz sebebiyle ülkemize yönelik tehditler devam ederken, terör örgütlerine silah yardımı yapanlar, ne yazık ki dost Türkiye'ye bu desteğini vermiyorlar. Ondan sonra da bana diyorlar ki telefonda, 'medya üzerinden bu konuşmaları yapmayalım.' Doğru, medya üzerinden yapmayalım da terör örgütüne sen ne üzerinden bu silahları gönderiyorsun? Onun için kendimize yetmeliyiz, kendimize yeter hale gelmeliyiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'ye yönelik tehditler devam ederken hangi ülkelerin hava savunma sistemlerini hangi politik sebeplerle çektiklerinin çok iyi bilindiğini belirten Erdoğan, üretimi gerçekleştirilen kimi savunma sanayisi ürünlerinin ihracat aşamasına gelindiğinde önceden söz konusu olmayan lisans haklarının getirildiğini anlattı.

Erdoğan, yaşanan her olayın bir ders olduğunu, ders olması gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bundan ders çıkarmazsak daha çok çekeriz." dedi.

"Hiçbir evladımız, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı yerleri görmeden hayata başlamamalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılının kutlandığını hatırlatarak, "Balkan yenilgisinin ardından Osmanlı ordusunun artık bittiği, çöktüğü, mücadele edemeyecek hale geldiği düşünülüyordu. Bu hadisenin hemen arkasından Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Gazze Savunması'nda ortaya konulan büyük başarı, bize Kurtuluş Savaşımızı yürütmek için o gerekli morali, cesareti ve kuvveti verdi. Biz, Balkan yenilgisinin ardından birkaç yıl içinde yeniden teşkilatlanan ve teçhiz edilen bir ordunun, o dönemde dünyanın en büyük güçleri sayılan devletlere karşı farklı cephelerde yazdığı o destan var ya işte maalesef kendi insanımıza bunu bile anlatamamış bir ülkeyiz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Savunma sanayisinde yapılan çalışmaların ve bugünkü törenin anlamının gelecekte çok daha iyi kavranacağına işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizler işimiz gereği elbette meselenin farkındayız ama milletimizi özellikle de yeni nesilleri bu bakımdan çok iyi bilgilendirmeliyiz. Tarihini, kültürünü, hedeflerini bilen nesiller yetiştirmeyi başarmadan geleceğimize güvenle bakamayız. Bunun için özellikle zaferlerimizi onlara çok iyi anlatmalıyız, gençliğimizi aşağılık kompleksiyle değil, öz güven içinde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bana göre hiçbir evladımız, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı yerleri görmeden, o havayı teneffüs etmeden hayata başlamamalı. Kut'ül Amare Zaferi'nin ayrıntılarını bilmeyen hiçbir evladımız kalmamalı. Kurtuluş Savaşımızı başından sonuna kadar öğrenmemiş hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamalı. İnşallah önümüzdeki dönem bu anlayışla okul kitaplarından sinemaya, tiyatroya kadar her alanda kapsamlı bir bilgilendirme, bilinçlendirme kampanyası başlatmalıyız."

Haberin Devamı

"5,5 yılı çekin şöyle 4'e filan"

Erdoğan, yüklenici firmaya geminin ne kadar zamanda bitirileceğini sorarken, şunları kaydetti:

"Metin (Kalkavan) düşünceli bakıyorsun. Nevzat (Kalkavan) Bey'e de soruyorum. Tabii İspanyollarla nasıl konuştunuz bilmiyorum ama 5,5 yılı ben uzun görüyorum. Bunun süresini biraz daha geri çekmemiz lazım. Çünkü bu millet tarihi böyle yazdı. Bunu düşünürsünüz. Ulaştırma Bakanımız ne diyor? Arkadan yine bir gemi inşaat sanayindeki ağabeyimiz, büyüğümüz bana çok enteresan bir işaret veriyor. '3 yılda biter' diyor. Herhalde kim olduğunu anlamışsınızdır, duayenlerinizden. Ben de inanıyorum ki bu 5,5 yılı biz geri çekeriz. Daha fazla çalışacağız ve bu 5,5 yılı geri çekeceğiz. Göreceksiniz, siz bu 5,5 yılı çekin şöyle 4'e filan, 4'e filan çektikten sonra... Genelkurmay Başkanım '3, haydi 4 olsun' diyor. Bakanım da '4' diyor. 4'e çektiğimiz andan itibaren size yeni siparişler geleceği gibi bizim de yeni siparişlerimiz olur. 4. Bu ara zaten 4 çok önemli. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geminin inşasının kazasız, belasız tamamlanmasını diledi.

Konuşmaların ardından Turkon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun maketini Erdoğan'a sunarken, Erdoğan da Kalkavan'a bir çini hediye etti.

Törene, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski bakanlardan Mehmet Ağar da katıldı.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından sac kesim töreni yapıldı.