Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'e ve ABD'ye ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14-15 Mayıs tarihlerinde Pekin'de düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çin'e ve ABD'ye ziyaret

Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak ve Çin Devlet Başkanı Sayın Şi Cinping ile görüşmelerde bulunmak üzere 12-15 Mayıs tarihleri arasında Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan; 14 Mayıs'ta Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'nun Üst Düzeyli Diyalog Toplantısı'nda, 15 Mayıs'ta ise Yuvarlak Masa Liderler Toplantısı'nda hitap edecek ardından foruma katılacak devlet ve hükümet başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirecek. Açıklamada, 'Kuşak ve Yol: Ortak Refah İçin İşbirliği' temasıyla düzenlenecek olan forumda, altyapı, ulaştırma, ekonomik iş birliği, ticaret, sanayi yatırımları, enerji ve enerji kaynakları, finansal destek, halklar arası temaslar, çevrenin korunması, denizcilikte işbirliği konularının ele alınmasının öngörüldüğü belirtildi. Öte yandan foruma, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu başkanlarının yanı sıra 28 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarıyla 250'yi aşkın bakanın katılmasının beklendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

WASHİNGTON'DA ABD BAŞKANI TRUMP'LA GÖRÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin temaslarının ardından 15-17 Mayıs tarihlerinde de ABD'yi de ziyaret edecek. Washington'da, ABD Başkanı Donald Trump ile 16 Mayıs'ta baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret çerçevesinde sivil toplum ve düşünce kuruluşlarıyla iş adamlarının temsilcilerini de ayrıca kabul edecek.