Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı tatili ile ilgili, "Hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor. Salı günü bakanlar kurulumuz var, hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum." dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram tatili açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurban Bayramı tatili ile ilgili sorulan soruya Erdoğan, "Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur." yanıtnı verdi.

ABD-KUZEY KORE GERİLİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD - Kuzey Kore gerilimi ile ilgili, "Nükleer silahlanmada gelişmekte olan ülkelere fırsat tanımayanlar kendilerine gelince bu silahı kullanıyorlar. Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki bunların şu anki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki bu Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum" dedi.

"TURİZM AÇISINDAN İSABETLİ OLUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı tatiline ilişkin soruya ise "Turizm açısından tatilin uzaması isabetli olur" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Durum müsaitse turizm açısından isabetli olur. Antalya bugün itibariyle yüzde 80 doluluk oranını yakalamış durumda. Salı günü bakanlar kurulumuz var. Hükümet 10 günü programına aldı, çalışıyor. Salı günü bakanlar kurulumuz var, hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.

"İDLİB'İ SÜRATLE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şu anda biz insani yardıma yine varız. O noktada Cilvegözü'nü açık tutacağız ama bunlar gıdadır, ilaçtır, giyim vesaire... Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere, buna tabii bizim yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil. İdlib'te ise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya ile bu görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran'la görüşmeler yapılıyor ve İdlib'le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib'i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı