Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'nin İstanbul adayı ile ilgili flaş açıklama

Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul adayımızı 29 Aralık'ta açıklayacağız. TBMM Başkanı Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması durumunda, görevinden istifa etmesine gerek yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti'nin İstanbul adayı ile ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda flaş açıklamalarda bulundu. Grup toplantısı sonrası ise gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın aday olması durumda istfa edip etmeyeceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "İstifa nereden çıktı, istifa gerekmiyor. Milletvekili belediye başkanı seçilinceye kadar devam eder. Seçildiği zaman istifası gerekir. Öncesinde istitifa gerekmiyor" diye konuştu. Erdoğan, İstanbul adayının 29 Aralık'ta açıklanacağını da söyledi.

'RUSYA'YA GİDECEĞİM'

ABD'nin Suriye'den çekilme kararını da değerlendiren Erdoğan, "ABD üzerine düşeni yaptı. Macron'un açıklaması daha farklı, biz Sayın Trump'ın açıklamasına bakıyoruz. Bu arada bugün yarın bir Moskova ziyaretim olacak" ifadelerini kullandı.Terörle mücadelenin taviz verilmeden devam edeceğini aktaran Erdoğan, "SİHA'larımız İHA'larımız nasıl çalışıyor hepsi ortada. Terörle mücadelede taviz yok" dedi.

ANA MUHALEFETE AKAR TEPKİSİ

Partisinin grup toplantısında da CHP'nin Milli Savunma Bakanı Akar ile ilgili sözlerini sert tepki gösteren Erdoğan şunları dile getirdi: "Ana muhalefetin sözcüsü konuşuyor 'Esnaf kepenkleri kapattı, çiftçi tarlasını satıyor' diyor. Sen size ait hayali bütçeden konuşuyorsun. Biz bugüne kadar sürekli hep çiftçimizin, esnafımızın yanında olduk. Tavsiye ederim, bir sor bakalım TOBB'a sor, TİM'e sor ne kadar bu yıl içerisinde esnaf veya şirket faaliyete girdi, ne kadar kapandı. Sor bakalım, sana nasıl bir rakam verecekler. Sana söyleyim 6'da 1. 6 açıldıysa 1 kapandı. Biz böyle çalışıyoruz. Ama bunların dünyadan haberi yok. Bu rakamları TİM'de açık açık anlattık. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. Türkiye'nin son 16 yılda mesafe alamadığı sorunu işini doğru dürüst yapan bir muhalefete sahip olamaması. Kavgacı ruh ile muhalefet olmaz. Meclis'te kullandıkları ifadeler gerçekten yenilir yutulur değil. Bunlar yeri gelir terör örgütüyle el ele kol kola yürürler, yeri gelir onların diliyle konuşurlar, yeri gelir bu millete onların ağzıyla saldırırlar. Yeri gelir, terör örgütünün ileri gelenlerini cezaevinde ziyaret ederler. Bu ülkede 40 yılı aşkın görev yapmış bir kabine arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkına sahip değiller. Milli Savunma Bakanı'na saldırıbailme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza.Ülkemizi ileri taşıyacak bütçeden CHP neden rahatsızlık duyuyor, bütçeye saldırıyor?

Haberin Devamı

CHP bu örgütün yanında yer alıyor, CHP bu eş başkana karşı artan muhabbetlerinin kaynağı düşündürücüdür. Biz CHP'nin son dönemdeki sicilini çok iyi biliyoruz. Yenikapı süreci uzun sürmedi. Barış ve kardeşlik unutuldu tekrar saldırılmaya başlandı. Bunların ruhunda birlik beraberlik yok. Ruhlarında ülkenin barışında bombayı atmak var. CHP'nin yaşadığı savrulmaları, ittifak ortaklarına daha çok benzemesini şaşırtıcı bulmuyoruz.CHP, 15 Temmuz ihaneti sırasında gayri milli tavırla halen yüzleşmemiştir. CHP, FETÖ'ye destek veren politikalarıyla yüzleşmemiştir. Milletin bize oy vermyee mecbur olacağını unutmamalıyız. Kendini milletin üzerinde görenin sonu CHP gibi olur."

Haberin Devamı