Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ve Rusya gezilerine ilişkin, "Şu an itibarıyla Rusya seyahatimizle ilgili herhangi bir olumsuzluk yok. Büyük ihtimalle o gerçekleşecek; fakat Amerika seyahati buraya gelecek olan heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek olan bir durum"dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD ziyareti açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan ABD ve Rusya gezilerine ilişkin, "Şu an itibarıyla Rusya seyahatimizle ilgili herhangi bir olumsuzluk yok. Büyük ihtimalle o gerçekleşecek; fakat Amerika seyahati buraya gelecek olan heyetlerle yapılan görüşmelerden sonra değerlendirilecek olan bir durum. Çünkü kongrede yapılan bu tartışmalar, müzakereler, konuşmalar, şahsım, ailem, bakan arkadaşlarımla ilgili olan bütün bu özellikle değerlendirmeler Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı çok büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmezliktir. Dolayısıyla böyle bir durum karşısında bunun değerlendirilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Değerlendirir, sonra karar veririz" diye konuştu.

'MÜNBİÇ'TE OLMAK DERDİMİZ YOK'

Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerle ilgili bir soru üzerine, "Bizim özellikle Münbiç'te olmak diye bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz var o da ama Rusya ama rejim, terör örgütü YPG/PYD'yi buradan çıkarmalarıdır. Bizim derdimiz, bu toprakları sahiplerine teslim etmektir. Biz bunu istiyoruz. Yoksa, 'Bize bunu verin' diye bir derdimiz yok" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

UEFA'NIN 'ASKER SELAMI' SORUŞTURMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Takımı oyuncularının Fransa maçındaki asker selamına ilişkin UEFA'nın başlattığı soruşturmanın hatırlatılması üzerine de "Şık bulmuyorum. Böyle bir şey hayatta olmuş değil. Ben buradan çok ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa bir kınama yapabilirler. Bunun dışında bu noktaya gelmiş bir takıma, herhangi bir olumsuz yaklaşım olmaz" dedi.

'HUKUK DIŞI BİR ADIM ATTILAR'

Erdoğan, Halkbank'a yönelik başlatılan soruşturma ile ilgili soru üzerine de, "Güya bu iş kapatılmıştı. Şimdi bunu yeniden Güney New York Savcılığı açmak suretiyle maalesef hukuk dışı çirkin bir adım attılar. Onların alacağı kararları göreceğiz. Ona göre de biz tabii tedbirlerimizi olgunlaştıracağız" ifadelerini kullandı.