Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'deki Musevi kuruluşları temsilcilerini kabulünde, Batı'da ırkçılığın yükselişe geçtiğini belirterek, "Maalesef antisemitik, İslamofobik ve yabancı düşmanı akımlar giderek siyasetin çeperinden merkezine yerleşiyor. Bunlara karşı ortak mücadele etmemiz şarttır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de önemli mesajlar

Erdoğan, konakladığı St. Regis Oteli'nde, ABD'deki Musevi kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabulde, başta Türkiye’deki ve Belçika’daki son terör saldırıları olmak üzere terörle mücadele, Musevilerle ilişkiler, ABD, İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkiler, Filistin’in durumu, Türkiye-AB ilişkileri, mülteciler meselesi, antisemitizm ve İslamofobi konuları gündeme geldi.

Batı'da ırkçılığın yükselişe geçtiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef antisemitik, İslamofobik ve yabancı düşmanı akımlar giderek siyasetin çeperinden merkezine yerleşiyor. Bunlara karşı ortak mücadele etmemiz şarttır" dedi. Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’le yaptığı telefon görüşmesine de atıfta bulunduğu kabul sırasında, Musevi kuruluşlarının temsilcilerinin de İstanbul’daki saldırı nedeniyle Türkiye’ye taziyelerini yinelediği belirtildi. Temsilciler, saldırıda hayatlarını kaybeden ve yaralanan İsrail vatandaşlarının naklindeki özen ve ilgiden dolayı teşekkürlerini de sundu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve konukların, bazı konularda yaklaşım farklılıkları söz konusu olsa da bir araya gelerek samimi bir şekilde konuşmanın ilişkileri güçlendirme açısından önemli olduğunu vurguladıkları kaydedildi. Bu çerçevede Musevi kuruluşlarının temsilcileri, Kudüs’te Harem-i Şerif’teki ihlallere ilişkin haberlerin dezenformasyon olduğunu ileri sürerken, Erdoğan’ın ise Türkiye’nin elindeki bilgilerin tam aksi yönde olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Musevi kuruluşlarının temsilcileri B’nai B’rith Yönetim Kurulu Başkanı Peter Perlman, İtibarsızlaştırmayla Mücadele Birliği Ulusal Direktörü Marvin Nathan, İtibarsızlaştırmayla Mücadele Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jonathan Greenblatt, Başkanlar Konferansı Eski Başkanı Richard Stone, Başkanlar Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein, Dünya Yahudi Kongresi Başkan Yardımcısı Robert Singer, AIPAC Başkanı Robert Cohen, AIPAC Siyasi İşler Direktörü Arthur Abramson, Washington Musevi Cemaati İlişkileri Kurulu İcra Direktörü Ron Halber, Georgetown Üniversitesi Öğretim Görevlisi Brenda Shaffer’in yer aldığı kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Haberin Devamı