Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelli gündemimizde var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazı sonrası cami çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan bedelli askerlikle ilgili "gündemimizde var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bedelli gündemimizde var

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

İslam dünyası bayrama yine sıkıntılarla girdi ama biz umudumuzu kaybetmiyoruz.

Dün vekilimizin abisini PKK hedef alarak öldürüdü, aileden bir kaç kişiyi yaraladılar. Bunlar tahrik olarak bu işi yapmayı bırakmış değiller. Esnaf ziyaretinde bir saldırı cereyan etti. 4 ölü , 9 yaralı var. Çözüm sürecinde yaptıkları oyunları hala yapmaya devam ediyorlar. Şunu bilsinler ki, biz bu işin arkasını bırakmayacağız. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok.

BM'NİN GÖÇ UYARISI
Dün orada nokta vuruşlar yapıldı. Gönlümüz İdlib'in bir an önce barışa kavuşmasından yana. Göç dalgası olur mu, olmaz mı zaman gösterecek. Biz göç dalgasını önlemel için elimizden geleni yapıyoruz
KALICI BEDELLİ ASKERLİK
Bedelli askerliğin sınırı ve şartları ne olacak bunun belirlenmesi lazım. Askerimizle oturup konuşacağız. Şu anda Türkiye'de TSK büyük oranda prefosyonel orduya geçmiş durumda. Bedelli askerlik konusunda belli ki bir ihtiyaç var. Seçimden sonra bunu konuşup değerlendireceğiz. Yani konu gündemimizde.

Haberin Devamı