Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani’yi kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabulünde, Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisaklı okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılması da görüşüldü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IKBY Başkanı Barzani'yi kabulünde, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul sırasında Barzani, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili, Türkiye'deki seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarına dikkati çekerek, Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani'nin, bölgesel gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulundukları Beştepe'deki kabulde, IŞİD ve PKK dahil olmak üzere, terörle mücadele meselesinin de ele alındığı belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesi'nde FETÖ iltisaklı okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılmasının da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Barzani'nin görüştükleri konular arasında yer aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı