Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan komutanlara: Her an hazır olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın İran'a gittiğini açıkladı. Erdoğan kendisinin de İran'a gideceğini belirterek, "Kuzey Irak konusunu da görüşeceğiz. Süreç için ciddi bir yol haritasını belirlemiş olarak dönmüş olacağız" dedi.

Erdoğan'dan komutanlara: Her an hazır olun

Erdoğan, TBMM'de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda kuvvet komutanlarıyla selamlaştı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile bir süre sohbet eden Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımız İran'a gitti." dedi.

"HER AN HER ŞEYE HAZIR OLALIM"

Erdoğan'ın "Her şeye her an hazır olalım." sözlerine komutanlar "Hazırız." diye karşılık verdi.

"YOL HARİTASINI BELİRLEMİŞ OLARAK DÖNMÜŞ OLACAĞIZ"

Bir gazetecinin, "İran'a bir ziyaretiniz olacak. Bugün Genelkurmay Başkanı ile bir araya geldiniz. Sanıyorum kendisi bu akşam İran'a gidecek sizin ziyaretinizden önce. Oradaki son durum..." sözleri üzerine Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:
"İran'a ziyaretim Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısıdır. Ama bunun içeriğinde şu anda aktüalitesi çok zengin olan Kuzey Irak durumu var. Kuzey Irak konusunu da görüşeceğiz. Bu görüşmelerimizin içerisinde gerek Sayın Ruhani ile gerekse Sayın Hamaney ile görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerden sonra çok daha değerlendirmiş olarak, süreç için ciddi bir yol haritasını belirlemiş olarak dönmüş olacağız. Ama biz bütün bölge ülkeleri ile zaten bu konuda irtibat halindeyiz."
"Bütün güçlerimiz Silopi'de, biz hazırız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vanalar kapanabilir mi veya ne zaman kapanır?" sorusuna, "Onu söyledik. Bir yol haritası... O yol haritası esnasında ne, ne zaman yapılacak? Bunlar konuşulursa her şeyden önce böyle bir mücadelenin kesinlikle gizliliğine aykırıdır. Ben ne diyorum? Bir gece ansızın gelebiliriz. Şu anda bütün güçlerimiz Silopi'de, sınırda. Oralarda her türlü manevrayı yapıyor mu? Bu ne demektir? Biz hazırız." karşılığını verdi.

Haberin Devamı