Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl kavgayı...

Sinan Erdem Spor Salonu'nda Milli İrade Platformu tarafından organize edilen "15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Programı"nda konuşan Erdoğan, "Bizler 30 yıl bu ülkede, bölücü terör örgütlerinin yanında bunları üzerimize salan odaklarla mücadele ediyoruz. Esasında asıl kavgayı perde gerisindeki güçlerle veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asıl kavgayı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Milli İrade Platformu tarafından organize edilen "15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Programı"nda konuşuyor.

"HER ZAMAN SİZLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, bugüne kadar şehit ve gazilerin acılarını azaltmak, milletin ve devletin kendilerine olan şükran borcunu ifa etmek için birçok düzenlemeyi uygulamaya koyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Şehit yakını ve gazilerimizin tam 45 ana başlık altına toplanmış hakları bulunuyor. Güncel ihtiyaçlar belirdikçe gazi ve şehitlerimizin taleplerine göre yeni çalışmaları, düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. İnşallah bu konuda her zaman sizlerin yanında olmaya, yükünüze omuz vermeye devam edeceğiz."

"CİDDİ KARARLAR, BÜYÜK BEDELLER ÖDEMEYİ GEREKTİRİR"

Erdoğan, büyük milletlerin imtihanının da çetin olduğunu vurgulayarak, "Ciddi kararlar, büyük bedeller ödemeyi gerektirir. Biz, Anadolu'nun kapılarını açtığımız 1071'de, çok büyük bir karar verdik. Aynı şekilde 1453 yılında, İstanbul'u fethettiğimizde yine böyle bir karar verdik. Birileri, 1453 yılında İstanbul'u kaybetmenin acısını, yüzyıllardır unutamadı. Birileri, Balkanlar'a, Kuzey Afrika'ya, Akdeniz'e, Karadeniz'e damgamızı vurmamızın kızgınlığından bir türlü kurtulamadı. Asırlardır bu cennet toprakları kaybetmenin üzüntüsüyle yaşıyorlar. Bunun bedelini de milletimize ödetmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"AKLINI KİRAYA VERENLER DEĞİL, HAKK'A KUL OLANLAR GALİP GELDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, F16'lara kul olanların değil, Allah'a kul olanların galip geldiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bir tarafta iman, inanç, aşk var, öbür tarafta imansız olarak ellerindeki bütün o modern imkanlarla, F16'larla, tanklarla, silahlarla kendi vatandaşının üzerine yürüyenler vardı. Pensilvanya'dan talimat alanlar değil, aklını kiraya verenler değil, Hakk'a kul olanlar galip geldi."

"ASIL KAVGAYI PERDE GERİSİNDEKİ GÜÇLERLE VERİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkede 30 yıldır bölücü terör örgütleri ve bunları Türkiye'nin üzerine salan odaklarla mücadele edildiğinin altını çizerek, "14 yıldır bizler Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı olarak bu terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Esasında asıl kavgayı perde gerisindeki güçlerle veriyoruz. Almanya'da bu güçlerle mücadele ediliyor, Belçika'da, Hollanda'da, İsviçre'de, İsveç'te bunlarla mücadele ediliyor." dedi.

Haberin Devamı

"BU ÖRGÜTLERİN İSMİ, İDDİALARI FARKLI OLSA DA HEDEFLERİ TÜRKİYE'DİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün de namlusunu Türkiye doğrultmasının sadece tevafuk olamayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Sözüm ona birbiriyle çatışan, görünüşte birbirinin düşmanı olan bu örgütlerin hedeflerinin aynı olması tesadüf olabilir mi? Elbette değil. Bu örgütlerin ismi, iddiaları farklı olsa da hedefleri Türkiye'dir, bu milletir. Bu hainleri üzerimize salanların hedefi Türkiye'den ve aziz milletimizden 1071, 1453'ün, 1915'in, 1923'ün hesabının sorulmasıdır. FETÖ denilen ihanet çetesinin saldırılarını bu süreçten ayrı görenler yanıldıklarını bilmelidirler."

Haberin Devamı

Etkinliğe Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören de katıldı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dikkat ediniz, bölücü terör örgütünün 1984 yılından beri hunharca katlettiği insanların çoğunluğunu, benim Kürt kardeşlerim oluşturuyor. Şimdi diyorum ki işte bu pazar aynı zamanda benim Kürt kardeşlerimin de bir sınavıdır, imtihanıdır. Artık kimse 'Bizi tehdit ediyorlar, korkutuyorlar.' diyemez. Türk Silahlı Kuvvetleri, polisimiz, güvenlik korucularımız, hepsi güneydoğuda, doğuda, bunların tehdit ettiği yerlerde onların sırtındadır. Bak, 20 ayda 10 bin 500 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

"PENSİLVANYA SENARYOYU YAZIYOR, ANA MUHALEFET PARTİSİ SAHNELİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz'un kontrollü darbe" olduğunu iddia ettiği sözlerine ilişkin, "Yaptıkları ortadayken hicap duyup milletten özür dilemek yerine, utanmadan, sıkılmadan '15 Temmuz kontrollü darbe' diye iftira atıyor. İnsanda biraz haya olur, edep olur. Madem direniş göstermedin, bari o gece canlarını ortaya koyanlara saygı duy, madem sözünün eri olamadın, bari o gece tankların üzerine çıkan kahramanları iftiralarınla incitme. Ne demişler? Mert direnir, namert kaçar. Darbecilere direnmek herkesin harcı değil. Biz bu zatın asıl karın ağrısını çok iyi biliyoruz. Bu zat oturduğu kontrollü koltuğun diyetini ödüyor. Bu zat o gece darbecilere verdiği sözü yerine getiriyor. Bunun için FETÖ'nün avukatlığını, borazanlığını, gönüllü sözcülüğünü yapıyor. Emin olun dile getirdiği iddiaların hiçbiri kendine ait değil. Bunların tamamı 15 Temmuz gecesi suçüstü yakalanan FETÖ'nün paçayı kurtarmak için servis ettiği iftiralar. Pensilvanya senaryoyu yazıyor, ana muhalefet partisi sahneliyor. Pensilvanya emrediyor, bunlar anında uyguluyor. Gazi Mustafa Kemal bunları görse, kurucusu olduğu partinin Pensilvanya'nın partisine dönüşmesine herhalde çok üzülürdü." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı