Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Al Jazeera'ye flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na ara verip Al Jazeera'ya konuk oldu. Erdoğan, 'darbe girişimini eniştemden öğrendim' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Al Jazeera'ye flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'na ara verip Al Jazeera'ya katıldı.

İşte konumasından satır başları

4 5- günlük bir tatil için Marmaris'e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık.

O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman'dan İstanbul'a geldik. İstanbul'da da zor bir durum vardı. F-16'ların şehir üstünde alçak uçtuğunu gördük. Binlerce insan sokaklardaydı. Hızlı bir değerlendirme yapıp ek adımlar attık ve kısa sürede herşeyi kontrol altına aldık.

Otelden ayrılıp İstanbul'a geldik. Onbinlerce insanın sokakalrda olduğunu gördük.

Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik

İstihabrat zaafı olduğu açık. Doğru istihabarat olsaydı önüne geçilebilirdi.

İSTİHBARAT ZAAFI VAR
Elbette ki kimse şunu söyleyemez, dünyadaki istihbarat örgütlerinin zaafiyeti yoktur diyemez ama dünyanın dört bir yanında olduğunu görüyoruz. Her zaman için zayıf noktalar nerededir, zaafiyetler nerededir, belirlemek gerekir ama istihbaratta insani unsur çok daha önemli benim görüşüme göre. Çünkü her şeyi mümkün kılan budur.
15 Temmuz'daki olaylara dönecek olursak FETÖ devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş ve bu darbe girişimini yaptıklarında bunda başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde ben eminim ki bazı planlarını kendi gelecekleri için yapacaklardır ama biz devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tür örgütlere karşıyız. Halkla birlikte biz oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, alamamıştır.
İTİRAFLAR BAŞLADI
Geçmişe yönelik elimizde çok sayıda şüpheliler vardı. Elbetteki kanunlar sizin birçok şey yapmanıza engel oluyor. İtiraflar başladı, bağlantılarını ortaya koydular.
HOLLANDE KENDİ İŞİNE BAKMALI
Fransa Cumhurbaşkanı'nın ne dediğini bilmiyorum, onlar da çok sayıda insanı tutuklamak zorunda kaldılar. Olağanüstü hal ilan ettiler. Fransa Cumhurbaşkanı benim hakkımda kişisel bir yorum yaptıysa kendi işine bakmalı. Eğer demokrasi dersi almak istiyorlarsa bizim ülkemize bakabilirler. Kimse bize bu konuda ders vermemeye kalkmamalı.
Biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz. Biz her şeyi hukuk dairesinde yapmaya çalışıyoruz.

Haberin Devamı

İnsanlar tanklarla ezildi.

Haberin Devamı

Rus uçağını düşürülmesinde bir şüphe var ki iki pilot gözaltında.

Muhalefet partileriyle görüşmekten ve toplantıları düzenlemekten çok da mutlu olurum. Biz bu probleme sırtımızı dönemeyiz. Bu insanlarla bir araya gelmek benim için onur olur.

GÜLEN'LE İLGİLİ BELGELERİ İLETTİK

Gülen'le ilgili bütün dökümanları ABD'ye ilettik. ABD mahkemelerinin kararının bekleyeceğiz. Bizim uzun bir ilişki tarihimiz var. Umuyorum ki onlar da hızlı bir şekilde adım atacaktır.

Şuanda hava sahasına girişileri olarak şunu söyleyebiliriz evet hava sahasını ihlal etmişlerdir ve defalarca uyarılmalarına rağmen devam etmişlerdir. Pensilvenya ile bu pilotların bağlantısı olabilir.

Haberin Devamı

Bu insanlardan her şey beklenir. İnsanları bombaladılar, Meclis'i, Cumhurbaşkanlığı'nı bombaladılar. Onların din anlayışları da farklı. Pensilvenya'daki bu terörist başı için şunu düşünüyorlar, onu her şeyden üstün tutuyorlar. Şah damarından yakın olduklarını düşünüyorlar ama İslamiyet' göre şah damarından yakın olan Allah'tır.

Hukuk çerçevesinden çıkmayacağız ama halkımız içinde de dirliği sağlayacağız.

(John Kerry'nin NATO açıklamaları) Öncelikle Kerry bu açıklamaların hepsini yalanladı. NATO yanımızda olduğunu yüksek sesle dile getirdi. Başkan Obama'da yanımızda olduğunu söyledi. Diğerleri doğru değil. Bunlar uydurma beyanlardır. Kimse bu beyanlara inanmasınlar, irtibat etmesinler.

İDAM KARARI GELİRSE ONAYLARIM

İdam kararıyla ilgili söz söyleyecek tek ben değilim. Halk sokakta 'idam cezası' istiyoruz diyor. Parlamento da böyle bir karar verirse, gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Parlamentodan bana böyle bir karar gelirse onaylarım. Şunu da söylemek lazım dünya AB'den ibaret değildir. İdam cezası dünyanın bir çok noktasında var.

Haberin Devamı

BEN ÜLKEMİ HİÇ TERK ETMEDİM

Ben hiç ülkemi terk etmedim. Ben hep burdayım. Uydurma haberler yapıyor, Erdoğan'ı zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Sisi bizim ülkemizde mücadele ettiğimiz insanlar gibi darbecidir.Seçilmiş Mursi'yi silahla indirmiştir. Binlerce insanı öldüren bu insana biz saygı gösterebilir miyiz? Esad bir katildir. Halkını öldürmeye devam etmektedir. Dünyada insanlar bu beyanları ciddiye alıyorlarsa o onların niyetleridir.Darbe girişimine destek veren başka ülkeler de var. Gülen'in terör örgütünün üstünde de bir üst akıl var. Onlar da zamanı gelince ortaya çıkacak. Yargı görevini yapıyor, tüm bağlantılar ortaya çıkacak. Savcılığa verilen ifadelerde çok ilginç beyanlara rastlıyoruz. Pensilvanya'dan talimat aldığını söyleyenler var.

İfade özgürlüğü demek, başkasına saldırı hakkı vermemeli. Eleştiriyi savunmuşuzdur hep.

(Hayatınızdan endişe ediyor musunuz?) Bize düşen tedbir almaktır. Takdiri Allah'a bırakmaktır. Herhangir bir kaygım yok. Burada dostlarımla çalışma ofisimdeyim. Video konferanslar aracılığıyla çeşitli şehirlerde halkla bir araya geleceğim

Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlar basın toplantısıyla açıklanacak