Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahi Evran Üniversitesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nde açıklamalarda bulundu

İşte açıklamasından satır başları:

Şu anda öğretim üyesi konularında sıkıntılarımız var ancak bunları da aşacağız. Üniversitemiz gerçekten göz dolduruyor. Başarı grafiğinin daha da yükseleceğine inanıyorum.

Biz her ilimize bir üniversite kazandırmak istediğimizde çok garip şeylerle karşı karşıya kalmıştık. 15 yıl önce Muş'ta, Ağrı'da, Hakkari'de havaalanı yoktu. Oradaki öğrenciler veya akademisyenler buraya nasıl gidip gelecekti? Biz öğrencinin ayağına üniversiteyi, akademisyeni götürelim dedik. Halaalanı sayısını da 55-56-57'ye çıkarmış olduk. Bunu yakaladık.

Milletle hiçbir bağı olmayan, bu çevreler yeni üniversitelerin bir tabela üniversitesi olarak kalacağını iddia ettiler. Geçen süre ile bizler bunun öyle olmadığını ispatlamış olduk. Bunun bir de ekonomik h

27 Mayıs darbesiyle kurulan vesayet sistemi bugün hale etkisini devam ettiriyor. CHP hala çıkar ve güç odaklarıyla iktidar devşirme çabası içinde. İçinde kan geçen cümleler bunun en büyük delilidir. Eskiler can çıkar, huy çıkmaz derlerdi. CHP'nin genlerine sirayet etmiş bu huyun silinmediğini görüyoruz. Kendileri değişmese de milletimiz ve ülkemiz çok büyük değişim yaşadı. Türkiye 1960'ların Türkiyesi değil.

Haberin Devamı

Düğmeye basılmışçasına birileri rejim elde gidiyor diye ortalığı ayağa kaldırıyor. O birileri de belli. Adres belli. Bu kesimler yönetim sistemi değişikliyle tehlikeye girenin 27 Mayıs rejimi olduğunu çok iyi biliyorlar. 23 Nisan'da Meclis'te yapılan konuşmalarda da gördük. Bir taraftan millet 'Al ülkeyi sen yönet' diyor, bu zat 'Hayır' diyor. 27 Mayıs darbesi, aynı zamanda bürokratik vesayeti merkeze alan yeni bir yapı kurmuştur. 1961 Anayasası ile gerek gördükçe siyasi partiler kapatılmış, yasaklanmıştır.

Tek bir evladımızın kan tutkunu siyasilerin elinde heba olmasına izin vermeyeceğiz. Zor olan seçilmek değil, seçmektir. Seçme ve seçilme yaşını 18 yapalım. Yeni hükümet bunu programına koydu. 18 yaşında olan kapasiteli gençler Parlamento'ya girme şansı da yakalar.