Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kabinede...

24 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez AK Parti grubunda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı, yeni döneme geçişin detaylarını açıkladı. Pazartesi günü gerçekleşecek yemin törenine yurt dışından 22 ülke lideri gelecek. İlk kabine toplantısı ise Cuma günü yapılacak.Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Kabinede Meclis'ten de isimler olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Kabinede...

24 Haziran seçimlerinden sonra yeni dönem başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında kürsüye çıktı.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü gerçekleşecek yemin törenine 22 cumhurbaşkanının katılacağı bilgisini verdi. Pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sının da yayınlanacağını belirten Erdoğan, akşam saat 21.00'da kabinenin açıklanacağını duyurdu.
Erdoğan, "Muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak" ifadesini kullandı.
İlk kabine toplantısı ise, haftaya Cuma günü yapılacak. Öncesinde Hacı Bayram Camii'nde dua edilecek.
Erdoğan, Salı günü ise ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapacağını söyledi.
SEÇİM SONUCUNUN VERDİĞİ MESAJ
Genel seçimlerde yüzde 42 oy alındığını hatırlatan Erdoğan, hedeflerin gerisinde kalınmasının daha çok çalışma mesajı verdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki tablo şudur, Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletimiz en yakın rakibimizin 11 milyon önünde oy vermiştir. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti yine birinci çıksa da yüzde 42'de kalmıştır. Milletin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz" dedi.
Cumhurbaşkanı, "Bize yorgun yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberi yok" ifadesini kullandı.
181 BİN KİŞİYE PASAPORT TAHDİDİ KALKIYOR
Erdoğan, "FETÖ gerçek militanlarını gizlemek için çok sayıda insanı kalkan olarak kullanmıştır. FETÖ davaları nedeniyle pasaport alamayan mahkumların yakınları için konulan yasak kalkıyor, 181 bin kişiyle ilgili pasaport tahdidi birkaç gün içinde kaldırılacaktır" diye konuştu.
CHP'YE HDP ÇAĞRISI
Kandil ve Sincar'da terör yuvaları kurutuluncaya kadar operasyonların süreceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü, sahada köşeye sıkıştıkça sivillere yönelik vahşetle alan açmaya çalışıyor. CHP'yi terör örgütü güdümündeki partiyle ilişkilerini gözden geçirmeye bir kez daha davet ediyorum" diye konuştu.
ERDOĞAN'DAN KABİNE AÇIKLAMASI
Erdoğan grup toplantısı sonrası gazetecilerin “Kabine Meclis dışı mı olacak?” Sorusuna “Sizin ters köşe olmanız için Meclis'ten de olur niye olası” yanıtını verdi
AK Parti grup toplantısında ilk söz alan isim Başbakan Binali Yıldırım oldu.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Milyonların rızasını aldık, kara propagandalara boyun eğmedik. 16 yıldır zorlu davalardan başarıyla çıktık. Hem liderimizin, hem grubumuzun hem de milletimizin verdiği emanete halel getirmedik. Cumhuriyet tarihinin belki de en uzun iki yılını kırmadan dökmeden sayenizde başardık. Milletimizle kenetlendik, rabbimiz bize güzel bir zafer nasip ettik. 24 Haziran tüm vesayetlerin ortadan kaldırıldığı bir seçim olmuştur. Bize güvenen milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Milletimizin bize verdiği emaneti daha ileri götürmek, cumhuriyetimizi 100. yıl hedeflerine ulaştırmaya gayret edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun."
"Burada olan, olmayan, bayrak değişiminde kin gütmeyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milletin partisi olarak ne adar şeref duysak azdır. Zor zamanda liderimizle kenetlendik, eğilmedik, bükülmedik. Sonunda zafere erdik. 16 yılda ülkemize liderliğinizde çok önemli eserler kazandırdık. Saldırılara karşı amansız mücadele verdik. Birçok eserleriniz arasında AK Parti ile MHP arasında başlattığınız Cumhurbaşkanlığı Sistemi olmuştur. MHP'li arkadaşlarımıza da huzurunuzda teşekkürlerimi sunuyorum."
"Demokrasiyi daha da geliştireceğiz, hukuk devletinden taviz vermeyeceğiz, üreteceğiz, refahı artıracağız, milletimize adil şekilde dağıtacağız. 65. Hükümet adına bize güveninizden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm arkadaşlarım ve sizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Bilmeden kırdığımız varsa hakkını helal etsin, ben de hakkımı helal ediyorum."

Haberin Devamı