Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni dönemde ilk işimiz...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, " 24 Haziran sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacak." dedi. Kadın Kolları'na seslenen Erdoğan, "Kanal İstanbul için benim çılgın projem diyorum. Kanal İstanbul ile dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde inşasına başlayacağız." diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni dönemde ilk işimiz...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi öncesinde, parti otobüsünden halka hitap etti.
Uzun ince bir yolda olduklarını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Gidiyoruz gündüz gece. Yapacağımız işler çok ama inançla, azimle, kararlılıkla çıktık yola. Durmak yok, yola devam dedik. Aynı şekilde önümüzde yeni bir dönem var. 24 Haziran seçimleri, Türkiye'nin bir kırılma noktasıdır. Türkiye yeni bir döneme giriyor. Bu yeni dönemle ilgili bütün altyapı hazırlıklarımız tamam. Biz her an hazırız ama muhalefet hala adayını belirleyemedi. Birbirlerine girdiler. Ne yaptıkları, ne yapacakları belli değil. Öyle de olsa böyle de olsa biz şu anda seçim takvimini uygulamaya koyduk. Aday adaylarımız müracaatlarını yapıyor. Diğer taraftan seçim beyannamemiz, manifestomuz hazır halde. Ayın 6'sında İstanbul il kongremizde manifestomuzu açıklayacağız. Ardından aday tanıtımında da seçim beyannamemizi açıklayacağız."
Erdoğan, 780 bin kilometrekareyle bu vatanı böldürmeyeceklerini ifade ederek, "780 bin kilometrekare bizim. 81 milyon milletimizin. Bunu bilme gayreti içinde olanlar var, bilmeme gayreti içinde olanlar var. Çok bölmeye çalıştılar. Hendekler kazdılar, onlarla beraber kol kola gezenler oldu. Adını da adalet yürüyüşü koydular. Ama kol kola gezdiler. Kimlerle? Bu teröristlerle teröristlerin temsilcileriyle. 24 Haziran, sandıkta demokratik tokadın vurulduğu gün olacaktır. 780 bin kilometrekarelik bu vatanımızı çok daha müreffeh muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Şu ana kadar geldiğimiz bir nokta, bundan sonra gideceğimiz bir hedef var." diye konuştu.
24 Haziran seçimlerinde çalışılması çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kuruluşundan bugüne kadar AK Parti İstanbul Teşkilatları ve özellikle Kadın Kolları'nda görev yapan tüm kadınlara teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonu dolduran Kadın Kolları üyelerinin coşkulu destekleri üzerine "Hanımlar sizin gadanızı alayım gadanızı, maşallahınız var." diye seslendi.
Kadın Kolları üyelerinden 24 Haziran'da İstanbul'da tarih yazmalarını isteyen Erdoğan, partili kadınlardan seçim tarihine kadar İstanbul'un tüm ilçelerini, mahallelerini, sokaklarını, binalarını kapı kapı dolaşmaya çağırdı.
24 Haziran'a kadar İstanbul'da ulaşılmamış ve gönlü kazanılmamış hiçbir kadın bırakılmamasını da isteyen Erdoğan, "İstanbul seçimlerine hanımeli değdirmeye, hanım damgası vurmaya, hanım titizliğiyle bu şehri baştan sona ayağa kaldırmaya hazır mıyız? Maşallah, İstanbul'un kadınlarına da bu yakışır." dedi.
Sadece başkanlığı değil parlamentonun kahir ekseriyetini almamız lazım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yılda, mal paylaşımından istihdama şiddetten korunmadan, doğum desteklerine kadar her alanda kadınlara yaptıkları hizmetleri anlatmakla bitiremeyeceklerini belirterek, kadınları siyasette daha etkili, katılımcı, daha yüksek oranlarda temsil edilir şekilde parlamentoda görmek istediklerini vurguladı.
Kadınları 24 Haziran'daki genel seçimlerde ve gelecek yıl yapılacak seçimlerde AK Parti'de daha aktif bir şekilde yer almaya davet eden Erdoğan, "İstanbul, sadece gönlümüzün baş köşesinde yer almakta kalmıyor. Aynı zamanda hizmetlerimizden en büyük payı da İstanbul alıyor. Önce Marmaray, sonra Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve nihayet Avrasya Tüneli'yle iki kıtayı denizin altından ve üstünden birbiriyle üç kez daha buluşturduk. Şöyle bir özellik daha var; Biz, Fatih'in torunlarıyız. Fatih gemileri, kadırgaları karadan yürüttü. Biz de ahdettik, dedemiz Fatih gemileri, kadırgaları karadan yürüttüğüne göre biz de ondan ilham alarak 'Denizin altından Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'nden de otomobilleri yürütmekte kararlıyız' dedik ve bunu başardık." diye konuştu.
Yurt dışından gelen birçok liderin bunları gördüğü zaman "Siz bunları nasıl başardınız?" diye sorduklarını aktaran Erdoğan, "Ama bizim bir derdimiz var, sadece başkanlığı almayacağız. Aynı zamanda da parlamentonun kahir ekseriyetini de AK Parti olarak bizim almamız, 'Cumhurun İttifakı' olarak bizim almamız gerekiyor. Cumhur İttifakı, parlamentoda önemli, bunun başarmamız lazım ve kahir ekseriyetiyle başarmamız lazım ki birilerine özellikle de bu ana muhalefete ve terör destekli olan malum partiye, bunlara gerekli dersi inşallah 24 Haziran'da vereceğiz." ifadelerini kullandı.
'Yeni dönemde ilk işlerimizden biri Kanal İstanbul'un inşasını başlatmak olacaktır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin "Çılgın Projem" dediği Kanal İstanbul projesinin hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.
Bu şehrin en büyük projesinin Kanal İstanbul olacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu bir dünya projesi. Yani bir yerde Süveyş olabilir, bir yerde Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul. Bununla dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde ilk işlerimizden biri Kanal İstanbul'un inşasını başlatmak olacaktır. İstanbul büyüklüğünde bir şehrin ulaşımını ancak raylı sistemler üzerinden çözmek mümkündür. Bunun için de İstanbul'umuzu raylı sistemlerle donattık, donatıyoruz." diye konuştu.
'İnandığımız bu yolda kararlılıkla yürüyoruz'
Kadınlara seslenerek, "24 Haziran'da demokrasimizi daha da güçlendirmeye var mıyız?", "24 Haziran'da ekonomimizi daha da büyütmeye var mıyız?", "24 Haziran'da ülkemizi daha ileriye taşımaya var mıyız?", "24 Haziran'da rekor bir oyla Cumhurbaşkanı seçmeye var mıyız?", "24 Haziran'da Meclis'te en yüksek oyu ve sandalye sayısını almaya var mıyız?", "24 Haziran'da kendimizle birlikte tüm dünyada bizi takip eden yüzlerce milyon kardeşimizin yüreğini ferahlatmaya var mıyız?" diye soran Erdoğan, salondan "Evet" cevabını aldı. Erdoğan, konuşmasına şöyle sürdürdü:
"24 Haziran'da sandıklarda Sorosları bitirmeye var mıyız? Çok önemli bu. Ne tezgahlar, ne tezgahlar... İçerideki Soroslar, dışarıdaki Soroslar, hepsi birleşmişler, sadece AK Parti'yi nasıl bitiririz. Bitiremeyeceksiniz, bölemeyeceksiniz. Allah'ın izniyle inandığımız bu yolda kararlılıkla yürüyoruz ve yürüyeceğiz. Kardeşlerim, siyasi hayatımda, hep hanım kardeşlerime güvendim. En verimli çalışmaları hep hanım kardeşlerimle birlikte yürüttüm. Sizler bugün burada 'tamam' diyorsanız, 24 Haziran'da zaferimiz tamamdır inşallah. Unutmayın, kale içeriden fethedilir. O da sizinle olur. Dünyada kadınların isteyip de başaramadığı bir iş var mıdır? Ben bilmiyorum. Güçlü kadınlarla güçlü yarınlara. Bugün burada sizlerin gönlünde ve gözünde 24 Haziran başarısının azmini, heyecanını, kararlılığını görüyorum. İnşallah o gece zaferimizi de sizlerle birlikte kutlayacağız."
Türkiye'nin 2007 yılındaki Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesini öngören anayasa değişikliğiyle başlattığı işi 24 Haziran'da nihayete erdireceğini dile getiren Erdoğan, "Geçtiğimiz 10 yılda yaşadığımız her hadise bize atılan bu adımın ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Ülkemizin yaklaşık 200 yılı bulan yönetim sistemi arayışlarında dönüm noktalarını Tanzimat'ın ilanı, Cumhuriyet'in kuruluşu ve özgür seçimlerle çok partili siyasi hayata geçmemiz olarak sayabiliriz. Şimdi, burada bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. O da şudur; inşallah 16 Nisan'la hukuki temeli atılan 24 Haziran tarihini ne yapacağız, buna ilave edeceğiz. Çünkü 16 Nisan bunun tamamı değildi, sadece bir kısmıydı. Şimdi tamamını inşa ediyoruz. Esasen bunların hepsi birbirini tamamlayan bir sonrasının önünü açan atılımlardır." diye konuştu.
"Gözleri yaşlı milletvekillerine üzüldüm"
Yaşanan dönemin öneminin, bazen çok sonraki zamanlarda anlaşılabildiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Mesela; 2007'deki Anayasa değişikliğinin ülkemizi bugünlere getireceğini o zaman çok az kişi kavrayabilmişti. Aynı şekilde birilerinin hala 24 Haziran'ın önemini anlayamadığını görüyorum. Eğer anlasalardı 18 Nisan'dan bugüne kadar geçen süreyi, saçma sapan, milletvekili transferleriyle, adaylık tartışmalarıyla, polemiklerle heba etmezlerdi. Ne yazık değil mi? Hale bakın. 15 tane milletvekilini kalkıyorsun, bir tane partiye, sözde bir partiye veriyorsun, neymiş grup kursunlar. Bu bir defa 15 tane milletvekiline saygısızlıktır. Onlara oy veren halkımıza da saygısızlıktır. Onlara demokratik haklarını kullanmak suretiyle bir milletvekili payesini verenlere saygısızlıktır ama hani bu diktatör var ya, ikide bir bana diktatör diyor, diktatörün ta kendisi sensin. Hem de öyle bir diktatörsün ki insanların iradesine ipotek koyuyorsun. Baktım gözleri yaşlı milletvekilleri var orada. Üzüldüm. Çünkü bu parlamentonun içinde böyle milletvekilleri olamaz. Ne yapsın garibim. Genel Başkanları emretti onlar da gözleri yaşlı olarak oraya gitti. Gitti de parlamentoda o sözde, yeni adım atan partinin sıralarına oturmadılar. Yine nerede kaldılar? Mevcut partisinin sırasında, koltuklarında kaldılar. Böyle bir demokrasi olur mu? Böyle bir politika olur mu? Böyle bir siyaset olur mu ama bu ana muhalefet işte bu ülkeye bunu da kazandırdı. Ben de diyorum ki asıl belirleyici sen değilsin, asıl belirleyici milletimdir 24 Haziran'da bunu sana gösterecek."
"Afrin'de 4 bin 305 teröristi etkisiz hale getirdik"
"Çok yoruldunuz biliyorum. Çünkü sadece koşarak insanoğlu yorulmaz bazen de oturarak yoruluyor." diyerek katılımcıları ayağa kalmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rabia işareti yaparak, katılımcılarla "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" söylemini yineledi. Erdoğan, şöyle devam etti:
"Tek millette ne var? 81 milyon var. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla, Roman'ıyla 81 milyon, tek millet. 2, tek bayrak. Şu bayrağımızın güzelliğini görüyor musunuz? Bu bayrağımıza eş bir bayrak tanımıyoruz. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Değerli kardeşlerim, işte hilal. Biliyorsunuz Afrin, Fırat Kalkanı bütün bunlar onun uğruna yapıldı. Şu anda Afrin'de son geldiğimiz sayıyı da sizlere vereyim, Afrin'de 4 bin 305 teröristi etkisiz hale getirdik. Kuzey Irak'ta 372 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde Cudi'de, Gabar'da 281 teröristi etkisiz hale getirdik."

Haberin Devamı