Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Kazakistan'da

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan'da yapılacak Suriye görüşmelerinin Suriye ve Irak'ta güvenlik ve refahın getirilmesine, bu coğrafyalarda Batılı emperyalistlerin döktüğü kanın durmasına vesile olmasını umduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Kazakistan'da

Kazakistan'da başlayan Türk filmleri haftasına katılmak üzere başkent Astana'da bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, düzenlediğini basın toplantısında, ay yıldızlı al bayrağın, Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika'daki barışın ve refahın anahtarı olacağını bilenlerin, terörü musallat ederek Ankara'yı diz çöktürmek istediğini belirtti.

Türkiye'yi PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle uğraştırdıklarını kaydeden Topçu, şöyle devam etti:

"Ankara'nın enerjisini terörle tüketeceklerini zannediyorlar. Buna rağmen Ankara ayakta. Anadolu'da dedelerimizin, daha evvel Çanakkale'de, daha geçtiğimiz yıllarda Mustafa Kemal Atatürk ile Dumlupınar'da, 15 Temmuz'da şehit ve gazilerimizin yaptığı gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında Kürt, Türkmen, Arap, Arnavut, Alevi, Sünni bir ve beraberiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milli seferberlik ilan etmesi üzerine terör örgütlerinin ülkenin her yerinden temizleneceğini vurgulayan Topçu, alçakça saldırılara rağmen Türkiye halkının moralleri yüksek bir şekilde mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Topçu, "Bizim üstümüzde Allah, arkamızda Kazakistan gibi bir devlet ve Türk dünyasının Erdoğan ve (Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan) Nazarbayev gibi değerli liderleri varken bizi asla yenemeyecekler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek günlerde Kazakistan'ı ziyaret edeceğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılımıyla Suriye krizini görüşeceklerini hatırlatan Topçu, "İnşallah ata yurdumuzda yapılacak bu görüşmeler Suriye'deki ve Irak'taki kardeşlerimize güvenlik ve refahın getirilmesine, bu coğrafyalarda Batılı emperyalistlerin döktüğü kanın son bulmasına vesile olur." ifadelerini kullandı.

Topçu, Türk filmleri haftasının da halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanacağından umut ettiğini sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Yerli Düşünce Derneğinin desteğiyle organize edilen Türk filmleri haftası 18-22 Aralık arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Haberin Devamı