Gazete Vatan Logo

Cumartesi dikkat!

Cumartesi öğleden sonra gelecek aşırı soğuklarla ilgili uyarıda bulunuldu.

İstanbul Meteoroloji Müdürü Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, “Kar, Cuma günü karne alan öğrencilere sürpriz yapacak. Buzlanmaya dikkat” dedi.

Yurt genelindeki soğuk hava Pazartesi’ye kadar etkili olacak. Hafta sonu hava daha da soğuyacak, kar yağışının daha yoğun olması bekleniyor.

ROMANYA ve Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giriş yapan Sibirya kaynaklı soğuk hava Türkiye’de 3 gün daha kalacak. Hava sıcaklığı Türkiye’nin iç kesimlerinde 2 ile 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Özellikle batıda yaşayanlar bugünden sonra gelecek kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalılar. Yarın gece ve Cumartesi günü Edirne, Kırkalereli, Çanakkale ve İstanbul boyunca tipiyle birlikte yoğun kar bekleniyor. Yarın Ege’ye de fırtınalı ve şiddetli yağmurlu bir hava hakim olacak. İstanbul’da zayıflayan yağış bugün daha çok Anadolu Yakası’nda görülecek. Yağmur ve sulu kar şeklinde etkili olacak yağış, sadece yüksek noktalarda kara dönüşecek.

Yarın ise yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam kuvvetli poyrazla birlikte kar şeklinde yağacak. Cumartesi günü ise kentte yoğun kar ve tipi olacak. Bugün Niğde, Aksaray, Kayseri, Sivas ve Yozgat’tan başlayarak Erzurum, Muş ve Van’a kadar yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağış, yarın hafifleyecek ancak Cumartesi akşamı yeniden etkili olacak. Ege kıyılarına yarın yeni bir yağışlı hava gelecek. Güney Ege’de şiddetli olacak yağış, kuvvetli lodos fırtınasıyla birlikte yaşamı olumsuz etkileyecek. Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir’de su baskını riski var. Hafta sonu havanın daha fazla soğuyacak olması, bu bölgede de yağışları kara çevirebilir. Yağışların devam ettiği Akdeniz Bölgesi de soğuk havadan etkilenecek. Sıcaklıklarda 4-5 derece azalış bekleniyor. Karadeniz’de bugün özellikle kıyıdan uzak kentlerde kar yağışı olacak. Bolu, Kastamonu, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin’e kadar yoğun kar bekleniyor.

Haberin Devamı