Gazete Vatan Logo

Cuma namazı vakitleri - En anlamlı Cuma mesajları

Müslüman alemi için haftanın en mübarek günü kabul edilen Cuma günü pek çok ibadet yapılmaktadır. En önemlisi de kılınan Cuma namazıdır. Peki, 7 Temmuz Cuma namazı saati kaçta kılınacak? İşte 81 il için Cuma namazı saatleri ve en anlamlı Cuma mesajlar!

Cuma namazı vakitleri - En anlamlı Cuma mesajları

Cuma günleri cemaatle kılınan namazlara her Müslüman erkeğin katılması gerekir. Bu nedenle de Cuma saatlerinde insanların camilere koşması gerekir. Cuma günü topluca kılınan namaz diğer kılınan namazlardan biraz daha farklıdır. Cuma namazı 16 rekâtlık bir namazdır. Yani Cuma günlerinde kılınan namaz toplamda on altı rekâttır. İlk önce cumanın dört rekâtlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi yine aynı şekilde kılınır. Sonrasında cami içinde ikinci ezan ve hutbe okunur. Hutbenin okunmasından sonra ikamet okunup cemaat ile beraber Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır. Cuma namazının farzının kılınmasından sonra da dört rekat olan son sünnet kılınmaya başlanır. Bu farz ise öğle namazının ilk sünneti ile aynı şekilde kılınır. Sonrasında ise Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" şeklinde niyet edilerek öğle namazının farzı gibi bir namaz kılınır. En son olarak da sabah namazının sünneti gibi iki rekat vaktinin sünneti kılınır. Cuma namazının en sonunda ise Ayetel kürsi ve tesbihler okunup, dua edilir. Bu şekilde Cuma namazı kılınmış olur.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Cuma günleri en hayırlı günlerden biridir. Bu hayırlı günlerde Müslüman dostların birbirlerini arayıp sormaları önemlidir. Müslüman toplumu olmak birlikte iyi ilişkiler kurup iyi bir dayanışma içerisinde yaşamayı gerektirir. Bu nedenle de Müslümanların bu önemli günlerde birbirlerine yardım etmeleri birbirleri ile diyalog kurmaları, haberleşmeleri gerekir. İnsanların birbirleri ile kuracakları olumlu diyaloglar sonucunda sevgi yayılır. Sevgi paylaştıkça çoğaldığı için insanların bu hayırlı günlerde birbirlerini arayıp sormaları gerekir. Cuma günün hayrını paylaşmak için Cuma mesajları yakınlarına atılarak bu hayırlı gün hatırlanır.

Bu yalan dünyanın dikenleri batsa da canına, aldırma. Sabret..! Katlan ki ebedi mekanın gül bahçeleriyle dolsun. Hangi dertten yakınıyorsan yine de sabret. Sabret ki O en büyük merhamet sahibi ellerinden tutsun. (Mevlana) Hayırlı Nurlu Cumalar.

Haberin Devamı

Şayet biz bu Kur`an`ı bir dağın üzerine indirmiş olsaydık, andolsun onu Allah korkusundan saygı ile baş eğmiş, parça parça olmuş görürdün. İşte Biz, belki düşünürler diye, insanlara böyle örnekler veririz.” (Haşr Sûresi / 21) Cuma Gününüz Mübarek Olsun.

Bir bülbül boşa mı dil döker güle, cennetine girmek kolay mı çekmeden çile, önce Haktan beraatini dile, sonra Resul'den şefaat iste. Ya Rabbi bizleri cenneti hak edecek ameller, kabirde sıratta kolay sualler, cennette Cemalini doya doya görecek nurlu yüzler nasip eyle. Dünyada imtihanı geçebilmek, kabirde gül bahçesinde olabilmek, cehennem ateşi hissetmeden cennette murada erebilmek duasıyla, Hayırlı Cumalar.

Allahım, Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak sensin. Cumamız Mübarek olsun. Hayırlı Cumalar.

Haberin Devamı

Allah’ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.

Ey büyük Rabbim. Hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten Amenna diyebilmeyi, göstermiş olduğun yolda yürümeyi, Senin yolundan ayrılmamayı, Seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle. Hayırlı Cumalar.

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini Mevla'ya. Sen istemesini bilirsen, Mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.

Ayakları şişerdi, o öpülesi ayakları. Ama bizim gibi sabahlara kadar gezmekten değil, sabaha kadar ibadet etmekten. Az yerdi, ama bizim gibi rejim yapmak için değil, fakirliği seçtiğinden. Gece gündüz ağlardı, o ağlayınca meleklerin gözleri dolardı ama bizim gibi pembe diziler yüzünden değil, Mevlaya olan aşkından. Ne kadar farklıyız değil mi Allah rasülünden. Mevla bütün amellerimiz ve niyetlerimizle ona benzemeyi nasip etsin. Amin. Hayırlı cumalar.

Haberin Devamı

Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle Ya Rabbim. Amin. Hayırlı Cumalar dilerim.