Gazete Vatan Logo

Cuma namazı soyguncuları

Beyoğlu Örnektepe’de bir kuyumcu dükkanının 5 kişi tarafından soyulmasının ardından harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını inceledi, kullandığı aracı tespit etti.

Cuma namazı soyguncuları

Beyoğlu Örnektepe’de bir kuyumcu dükkanının 5 kişi tarafından soyulmasının ardından harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kameralarını inceledi, kullandığı aracı tespit etti. Aracın çalıntı ve ikiz plakalı olduğunu belirleyen polis, soygundan kısa bir süre önce şüphelilerin bir sokakta hazırlık yaptıkları görüldü. Görüntülerde şüphelilerin soyguna gitmeden önce bir sokakta, kıyafetlerini değiştirerek, maske taktıkları tespit edildi. Bu görüntülerden yola çıkan polis şüphelilerin kimliklerini belirledi. Polis çalışma yaparken, soyguncular 4 Mayıs günü Kağıthane’de bir kuyumcu daha soydu. Kuyumcudan 251 bin liralık altın alan soyguncuları yakalamak için soruşturma derinleştirildi.

Son soygundan sonra yakalandılar

Çalınan ve eritildikten sonra altınları kuyumcuya satan çete lideri Nihat Ö. ile Hasan Ö., kuyumcu dükkanı çıkışında yakalandı. Eş zamanlı düzenlenen diğer operasyonda çete elemanları Oğuz K. (29), Burak Kaya (23) ve Gökhan A. (30) da gözaltına alındı. Şüphelilerin son iki ayda 10 ayrı kuyumcu soygunu gerçekleştirdikleri belirlenirken çete lideri Nihat Ö.’nün soygunların ardından Bağcılar’da bir oto galerisi açtığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı