Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları! 5 Mayıs Cuma...

Müslüman alemi bir Cuma'ya daha ulaşmanın huzurunu yaşıyor. Bugünün anlam ve önemini sevdiklerinize göstermek için 5 Mayıs Cuma günü için hazırladığımız en güzel Cuma mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları! 5 Mayıs Cuma...

Yüce Allah kullarına sunduğu sınırsız hizmet ve güzellikler içerisinde kendisine kulluk edilmesini istemiştir. Bu durumda Müslüman toplumu da bu dünyanın geçici olduğunun farkına varmalı ve de ahiret hayatı içinde bazı çalışmalarda bulunmalıdır. İlk olarak her Cuma namazını kılmadan bir hafta geçirmemelidir. Erkeklerin üzerine düşen bu önemli görevin elbette ki belirli bir amacı vardır.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

İlk etapta düşünülecek olursa toplumumuzdaki paylaşma duygusunun ne kadar önemli olduğundan söz edelim. Her sabah uyandığımızda hangimiz yoldaki çöpçüye “Günaydın“ diyoruz? Bu soruya kimler ‘’Evet, ben veriyorum’’ diyebilir? Eminiz ki böyle bir diyaloğa geçen kişi sayısı oldukça azdır. Kendi yorucu ve tempolu hayatımızda birçoğumuz bu önemli ayrıntıyı unutuyoruz. Toplumla birlikte beraber yapılan bazı şeyler aslında bizleri birbirimize yakınlaştırır. Örneğin her Cuma namaz kılmak için camiye gittiğimizde yanımızda farklı insanlarla başımızı secdeye koyarız. Bu şekilde de paylaşma, sevgi ve toplumlar arası etkileşimler artar. Bu da tüm ülkenin daha huzurlu bir yaşamasını sağlar. Bu nedenle Cuma namazının topluma kattığı değer oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazı, Müslümanlara farz olan beş vakit namazdan daha farklı şekilde kılınır. Bu nedenle Cuma namazı nasıl kılınır başlığı altında şimdi sizlere Cuma namazının kılınışı hakkında bilgi verelim. Cuma namazı toplamda 16 rekâtlık bir namazdır. Cuma namazının dört rekâtlıktır. Kılınan bu sünnet öğle namazının ilk sünnetinde kılındığı gibi aynı şeklinde kılınır. Sonrasında cami de ikinci bir ezan ve hutbe okunur. Hutbenin sonrasında da ikamet okunup cemaat namazın iki rekâtlık farzını kılarlar. Hemen sonrasında dört rekât olan son sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. ‘’Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" şeklinde niyet edilerek tüm cemaat bir ağızdan niyet eder. Bu niyetten sonra artık öğle namazının farzı gibi son bir namaz daha kılınır. İşte bu şekilde Cuma namazının kılınışı sona erer. Sonrasında tüm cemaat tespihler çekip dualar ederek Cuma namazını sonlandırmış olur.

Haberin Devamı

Cuma Duası

La ilahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammed ün Resûlullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver. Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü eh ad, bin bir kere ya Samet, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç. Benim günahım varsa da senin gibi halikım var. Muhammed Aleyhi selam dostum var. İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster. Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana. min. Bu Cuma duasını her hafta Cuma vakti geçmeden yani öğle ezanı okunmadan okunması çok sevaptır. Kadınlar da Cuma namazı kılamadıkları için kendileri evlerinde bu şekilde dua edebilirler.

Aynı zamanda yakın çevreleriyle de bu duaları paylaşabilirler. Çünkü Cuma günün hayrı çok büyüktür. Cuma gününde yapılan tüm ibadetler sonrasında da akrabalarınıza, yakın çevrenize iyi bir Cuma geçirmelerini dileyebilirsiniz. Bunun için de öncelikle hayırlı Cuma geçirmelerini dileyen bir mesaj atabilirsiniz. Artık akrabaları aramak yerine herkes daha kolay olan kısa mesaj yollamayı tercih eder.

Haberin Devamı

Cuma Mesajları

Bir bülbül boşa mı dil döker güle, cennetine girmek kolay mı çekmeden çile, önce Haktan beraatını dile, sonra Resul'den şefaat iste. Ya Rabbi bizleri cenneti hak edecek ameller, kabirde sıratta kolay sualler, cennette Cemalini doya doya görecek nurlu yüzler nasip eyle. Dünyada imtihanı geçebilmek, kabirde gül bahçesinde olabilmek, cehennem ateşi hissetmeden cennette murada erebilmek duasıyla, Hayırlı Cumalar.

Rabbim daima 'Hafız' ismiyle seni korusun. 'Vedud' ismiyle seni sevsin. 'Samed' ismiyle kimseye muhtaç etmesin. 'Rafi' ismiyle daima seni yüceltsin. 'Alim' ismiyle ilmini arttırsın. 'Baki' ismiyle sana sonsuza dek Firdevs cennetinde yaşamayı nasip etsin. 'Allah' ismiyle bütün dualarını kabul etsin. Cumamız Mübarek olsun.

Haberin Devamı

Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem.' Diyen Sevgilinin (S.A.V) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile hayırlı cumalar dilerim. Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun.

Seherde açılan eller hürmetine, rükûda bükülen beller hürmetine, kabul et yakarışlarımızı. Secdeye kapanmış başlar hürmetine, gözlerden akan yaşlar hürmetine, sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi ve sen affedicisin affı seversin affeyle Ya Rabbi cümlemizi. Hayırlı Nurlu Cumalar.

Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun. Sevgili peygamberimiz, şefaatçimiz olsun. Cumamız mübarek olsun.

Ey Allah’ım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin.

Belki kalbindir acıyan. Belki bedenin. Belki de ruhundur kıvranan. Belki de bin bir türlü muamma. Her ne durumda olursan ol diline yakışır bu dua. La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimi. Ya Rabbi; Razı olmadığın şeylerden ne yapmışsak hepsini affet. Dua ile cumamız mübarek olsun.

Her şeyi uydurduk, haşa kitaba, Haram ve helali, koyduk bir kaba; çorbamıza bile, karıştı riba, Sana ve Resûl'e, açmışız harbi, Ne kadar da sabırlısın.. Ya Rabbi…Anlatmaya, dilde lisan yetmiyor, Utancından, durdu kalem gitmiyor, Ne yapsak da, bizde kusur bitmiyor; Olmuşuz.. bir kere isyana tabî; Kurtar bizi.. kurtar bizi.. Ya Rabbi… AMİN.. MİN. AMİN… Cumamız hayırlı ve mübarek olsun.