Gazete Vatan Logo

Cuma namazı nasıl kılınır? İllere göre 26 Ekim Cuma namazı saatleri...

Cuma namazının illere göre saat kaçta kılınacağı merak ediliyor ve araştırılıyor. 26 Ekim Cuma gününde vatandaşlar Cuma namazı saatlerini sorgulamaya başladı. Peki Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı nasıl kılınır? İllere göre 26 Ekim Cuma namazı saatleri...

Cuma namazı saatleri gündemde sıkça araştırılmaya başlandı. Bugün öğlen ezanında cemaatle birlikte kılınacak olan Cuma namazının illere göre saatlerini haberimizde derledik.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Öncelikle, Cuma namazının dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu kılınan sünnet namazı, öğlen namazının ilk sünneti gibi kılınır. Bu namazı cemaatte yer alan her Müslüman bireysel olarak kılar ve sessizce Müezzin Efendinin seslenişi beklenir.

Sonra, cami içerisinde Müezzin tarafından sadece cami cemaatının duyabileceği kadar bir sesle ikinci ezan okunur ve akabinde imam hutbeye çıkarak Hutbesini okunur. Hutbe okunduktan sonra, müezzin tarafında kamet getirilir ve cemaat İmama tabi olur ve Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır.

Daha sonra ise bütün cemaat Cuma namazının iki rekatlık farzını imam ile beraber kılarlar. Sonra, dört rekattan oluşan Cuma namazının 4 rekatlık son sünneti kılınır. Bu son sünnetinde kılınış şekli ve usulü ilk sünnet gibidir.

Bundan sonra, ‘Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya’ diye niyet ederek, aynen öğle namazının farzının kılınışı gibi zuhr-i ahir dediğimiz namaz kılınır.

Haberin Devamı

Bu önemli namaza niyeti şöyle yapmak daha uygun olacaktır; Niyet ettim 4 rekat zuhr-i ahir kılmaya.

Daha sonra ise, iki rekat sünnet namazı kılınır.

Bu namaza niyet ettim öğlen namazının 2 rekat son sünnetini kılmaya denir ve öğlen namazının son iki sünnetin kılınır.

Son olarak ta Müezzinin yönlendirmesi ile Ayet-el-kürsi ve tesbihler okunur, yani tespihat yapılır, dua edilir ve cemaat dağılır.