Gazete Vatan Logo

Cuma Mesajları - En güzel cuma sözleri

Bu özel günde en anlamlı en özel cuma mesajlarını sizler için derledik Müslümanlar için çözel bir yere sahip olan Cuma gününde sevdiklerize uzaktaki ailenize en özel cuma mesajlarını gönderebilirsiniz. 25 Kasım itibariyle en özel en anlamlı en güzel Cuma mesajları...

Cuma Mesajları - En güzel cuma sözleri

Cuma gününde müslümanlar camileri doldurup taşıracaklar Cuma İslam alemi için en özel günlerden biridir. Cuma gününde Müslümanlar camiye gidip ibadetlerini gerçekleştirir. Sizde Cuma mesajları ile akrabalarınıza dostlarınıza ailenize en özel Cuma mesajlarını gönderebilirsiniz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed s.a.v Cuma gününün önemini şu hadisle belirtmiştir "Sizin için onda hayirli bir an vardir ki; kim o anda hayirli bir sey dilerse ALLAH Celle Celaluh diledigini mutlaka verir. Yahud bir seyden korunmasini isterse ALLAH Celle Celaluh o korktugu seyden korur. Bizce O, günlerin en kiymetlisidir. Biz, ahirette ona "Yevm'ül Mezid"deriz.

Ben; " Rabbin neden kendisine Cennette miskten daha hos kokulu olan bir ova seçmistir." dedim.

"Cum'a Günü olunca yüceliklerden inerek Kürsi'sini sereflendirir ve oradakilere cemâlini gösterir de onlar da Onu görürler" dedi.

CUMA MESAJLARI

Allah'ım Ezanla uyanan Abdestle kendine gelen Namazla huzura varıp Secde ile yaklaşan, Dua ile kulluğunu anlayan mü'min olmayı nasip eyle. Amin! Hayırlı Cumalar.

Haberin Devamı

'O Rab ki, yeri sizin için bir döşek, göğü de (kubbemsi) bir tavan yaptı. Gökten su indirerek onunla, size besin olsun diye (yerden) çeşitli ürünler çıkardı. Artık bunu bile bile Allah'a şirk koşmayın. (Bakara -22.)' CUMA GÜNÜNÜZ BİN MUBAREK OLSUN.

Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!

Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun.Bizlere esenlik versin. Selam ve DUA ile ... Hayırlı Cumalar.

Ey benim güzeI mevIam! Benim senden istedikIerimi değiI; senin bende görmek istedikIerini yaşat bana. Hayırlı Cumalar!

ALLAH'IM...Sen seni anlatan dilleri...Seni anlatan halleri...Ugrunda gecen günleri...Sevginle dolup tasan aydinlik kalpleri...; ihsan eyle...ilahi iman verdin ; daim eyle...ihsan verdin ; kaim eyle... Bu mesaji okuyan kulunu 'Cennetinle, cemalinle müserref eyle' (Amin)

Kul nâfilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum (Kudsi Hadis) cumanız mübarek olsun

Haberin Devamı

Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek,endişe içinde yenen baldan daha tatldırNamus içinde yaşanan bir çadır,ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamktan daha sevimlidirCumanız Mübarek Olsun

Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayınAllah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz(CUMA SURESİ 9-10)

Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Ne ev sahibiyim bu alemde, Nede kiracı... Sadece bir ömür misafirim! Geldiğim saat belli, Gideceğim saat belirsiz... Yüreğim kıymet bilene emanet... Gerisi rabbime teslimiyet...! Gerçek sevgi ve sevenlerimizle birlikte olmak dileğiyle. Hayırlı Cumalar...

Haberin Devamı

Yaşıyorsan gel şükret, Hiç doğmadan ölen var, İsyan etme dua et, Her şeyi bir gören var, Ne verirsen elinle O gelecek seninle, Kırma kulu dilinle mahşerde bekleyen var, Dökülen bir yapraksın, Bir et, kemik topraksın, Bir gün yok olacaksın, Can alıp can veren var... Selam ve Dua ile hayırlı cumalar...

Ey Rabbimiz; bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar. Bize ibadet usullerimizi göster, tövbemizi kabul et. Zira tövbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak sensin. (Bakara, 128) Alemlerin efendisine salat-ü selam(a.s.m) ile. Hayırlı Cumalar dua ile.