Gazete Vatan Logo

Çukurova parayı yatırdı

Rus Alfa’ya 1 milyar 604 milyon dolarlık ödeme Ziraat’ten alınan kredi ile dün yapıldı. Yüzde 13.81’lik hisse Ziraat lehine rehin edildi.

Mehmet Emin Karamehmet, Rus Alfa Grubu’na ödemesi gereken 1.6 milyar doları Ziraat Bankası’ndan aldığı kredi ile kapattı. Karşılığında Turkcell hisselerini bankaya rehin verdi.

Çukurova Holding’ten Borsa’ya gönderilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Alfa Grubu’nun rehinli dolaylık Turkcell İletişim hisselerinin geri alımına ilişkin T.C Ziraat Bankası A.Ş ile kredi sözleşmesi imzalanmış olup, anılan kredi sözleşmesi kapsamında kredi kullanmak suretiyle, Privy Council kararına göre Alfa Grubuna borçlu olunan yaklaşık 1 milyar 604 milyon dolar 600 bin USD, Alfa Grubu’nun banka hesabına yatırılmıştır. Bu suretle Alfa Grubu lehine rehin kaldırılarak aynı hisseler üzerinde T.C Ziraat Bankası A.Ş lehine rehin tesis edilmiştir.

Teminat karşılıyor

Turkcell İletişim’in piyasa değeri son kapanışa göre 14.4 milyar dolar seviyesinde. Ziraat Bankası lehine rehin edilen yüzde 13.81 oranındaki Turkcell hissesinin şu anki piyasa değeri 1 milyar 983 milyon dolar ediyor. Yani Ziraat Bankası Karamehmet’e vermiş olduğu kredinin karşılığını fazlası ile teminat olarak aldı. Karamehmet’in bu hisseleri Ziraat’ten alıp alamayacağı, ya da aynı hisselerin bir başka gruba satılıp satılmayacağı ise şu an bilinmiyor.

Haberin Devamı

Rus Alfa ödeme için Karamehmet’e 1 Ağustos’a kadar süre vermişti.