Gazete Vatan Logo

CSI Kayseri faili meçhulleri çözüyor

CSI Kayseri faili meçhulleri çözüyor

Karanlıkta kalan cinayetleri çözen ve CSI diye anılmaya başlanan Kayseri’deki özel polis ekibi, yıllar öncesindeki olayları da aydınlatıyor. Mayıs 2014’te faili meçhul cinayet dosyalarının yeniden ele alınması için ekip oluşturuldu. Faili meçhul olarak kayıtlara geçen dosyaları tozlu raflardan indiren özel ekip, birçok cinayeti aydınlattı. Ekip geçen yıl kentteki 24 cinayeti çözdü, 27 şüpheli tutuklandı. Geçmişe dönük çalışmalar kapsamında “sil baştan” ele alınan 5 faili meçhul cinayet aydınlatıldı.

Diş tedavisinden tespit

Geçen yıl mart ayında Tavlusun Mahallesi’nde işlenen cinayet arazide bulunan kafatasından yola çıkılarak çözüldü. Ekipler çenedeki bulgulardan maktulün diş tedavisi gördüğünü tespit etti. Kentte diş tedavisi yapılan merkezlerin kayıtları incelenerek, kayıp başvurusunda bulunulan kişilere ait bilgilerin karşılaştırıldı ve kafatasının İlhami T.’ye ait olabileceği sonucuna ulaşıldı. DNA karşılaştırmasıyla kesin tespit yapıldı. Daha sonra İlhami T.’nin ilişkilerini incelemeye alan ekipler, 2’si kadın 5 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılardan M.A.K. ve M.Y. kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Seri çoban cinayeti!

3 yıl önce 80 yaşındaki çoban İsmail E.’nin öldürülüp hayvanlarının gasbedilmesini araştıran cinayet masası ekipleri, 2010 yılından beri 4 çobanın daha benzer şekilde öldürülmesi arasında bağlantı kurdu. 1 milyon 470 bin civarındaki görüşme arasından şüpheli olanlar tespit edildi. Ayrıca, çevre illerdeki suç profiline uyan şüpheliler üzerinde inceleme yapılarak, üç kişi yakalandı.

Kuyu cinayeti

Kazım Karabekir Mahallesi Akkaya Bağları mevkisindeki kuyuda 11 yıl önce çürümüş halde bulunan cesetle ilgili dosyayı da yeniden açan ekip, naaşın Huriye A.’ya ait olduğunu tespit etti. Cinayet zanlısı M.K.’nın Huriye A.’yı fuhşa zorladığı ve bıçakladıktan sonra kuyuya atarak ölümüne neden olduğu anlaşıldı. Olayla bağlantısı olduğu ileri sürülen H.D, M.E. ve Ö.G. de eş zamanlı operasyonla yakalandı.