Gazete Vatan Logo

Çözümü sadakatte buldu

Ramsey erkeklerin ‘sadakat’ine yatırım yaptı, indirimsiz satış oranı % 50’ye çıktı

Kriz sürecinde müşteriyi ‘indirimle’ mağazaya çekerek ‘ulaşılabilir lüks’ konumunu değiştirmekten kaçınan Ramsey, çareyi erkeklerin markaya duyduğu sadakati artırmakta buldu. İndirim yerine ‘sadakat kart’a yönelen marka, bu sayede sezon başında indirimsiz fiyatlarla yapılan satış oranını yüzde 50’ye kadar yükseltirken, erkek müşterilerin mağazaya giriş sıklığı da sezon döneminde 1 iken 3’ün üzerine çıktı.

Kadınlara göre marka sadakati daha güçlü olarak gösterilen erkek müşterilerini ‘sadakat kart’la tavlayan Ramsey, bu sayede sezon başında indirimsiz fiyatlarla yapılan satış oranını yüzde 50’ye kadar yükseltti. Erkek müşterilerin mağazalara giriş sıklığı da sezonda 1’den 3 ve üzerine çıkarken bu gelişme ciroya yüzde 36 artış olarak yansıdı. Ramsey’i ‘ulaşılabilir lüks’ olarak konumlandırdıklarını ve bu yüzden geçen yıl krizin baskısıyla ‘indirim markası’ olmak istemedikleri için ‘sadakat kart’la bir çözüm bulduklarını söyleyen Gürmen Group CEO’su Hüseyin Doğan, “2010’da sadakat kart kullanıcı sayısında yüzde 400 artış elde ettik, 34 bin kullanıcıya ulaştık. Rekabette indirimle öne çıkmadık. Bizim müşterilerimiz yaz alışverişini kışın, kış alışverişini de yazın yapmıyor. Bu sayede sezonda satış oranımız da yüzde 30’dan yüzde 50’ye kadar yükseldi” dedi.

Geçen yıl cirodaki artış oranının da yüzde 36 düzeyinde gerçekleştiğini anlatan Doğan, “Erkek müşteride önemli olan müşteriyi bir kez mağazadan sokmaktır. Erkekler daha sadık müşterilerdir, bir kere alıştılar mı vazgeçmezler. Şu anda bizim müşterilerimizin mağazalara sezonda giriş sıklığı 3’ün üzerine çıktı” açıklamasını yaptı.

Milyon $’lık hava parasına razıyız

Bunda sundukları farklı kalıp ve çizgilerin etkisinin olduğuna dikkat çeken Doğan, “Trend ürünler sattığımız ve 18-24 yaş arasına hitap ettiğimiz Onyx, iş dünyasına yönelik London, el yapımı ürünlerin bulunduğu Sartoria gibi ürün gruplarımızda önemli bir talep artışı var” diye konuştu. Ramsey’in mağaza çalışmaları hakkında da bilgi veren Hüseyin Doğan, bu yıl özellikle yurtdışında büyümeye ağırlık vereceklerini vurgulayarak, Rusya’dan sonra Türkiye’yi ana üs haline getireceklerini açıkladı. Doğan şöyle devam etti: “Rusya’da ‘En pahalı en kalitelidir bu yüzden İtalyan markalar en iyisidir’ yargısını kırdık. Rusya ana üssümüz olacak, buradan Kafkaslar ve Doğu Avrupa’ya ulaşacağız. Rusya’da bazı yerlerde mağaza açmak için 1 milyon dolara varan hava paraları isteniyor ama biz mutlaka girmemiz gereken bir yerse bedelini ödeyeceğiz. Bu yıl 5 mağaza planımız var. Moskova ve St. Petersburg’un ardından Rusya’nın diğer şehirlerine de açılacağız.”

‘Talepten nefes alamıyoruz gömlek üretimini 2’ye katlıyoruz’

GÜRMEN Group olarak Safranbolu ve Araç’taki fabrikalarında başta Ramsey olmak üzere çatısı altındaki ve yurtdışından gelen markaların talebine göre üretim yaptıklarını söyleyen Hüseyin Doğan, Doğu Avrupa’daki tesislerin birçoğunun kapandığını, üretimlerini Uzakdoğu’ya yönlendirenlerin ise istediği kalite ve hizmeti alamadığını aktardı. Bunun Türkiye’ye olumlu yansıdığını belirten Doğan, “Son 5 yıldır acayip bir talep alıyoruz. Gömlek fabrikamızın kapasitesini 2 kat artırdık. Haziran’da günlük kapasiteyi 2 bin adede çıkaracağız. Diğer ürünlerde de yüzde 100 kapasiteyle çalışıyoruz. Nefes alacak halimiz kalmadı” dedi.

Takım elbiseleri gömlek kadar hafifletti

RAMSEY yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda erkeklerin omuzlarından da büyük bir yük aldı. Zero Weight adı verilen yeni bir koleksiyon geliştiren marka, bu sayede takım elbiseleri ‘gömlek’ hafifliğinde üretmeye başladı. Türkiye’de ilk kez piyasaya sunulan bu ürünle takım elbiselerin ağırlığının yüzde 50 oranında azaltıldığını söyleyen Hüseyin Doğan, “Zero weight sadece ürünü hafifletmekle kalmıyor, vücudun formuna en uygun modeli sağlıyor. Bu koleksiyonda ürün fiyatı 600-900 TL arasında değişiyor” dedi.

Carted’Or ‘tatlı karışımlar’ pazarında

UNILEVER, tatlı karışımları kategorisinde dünya genelinde sahip olduğu tecrübeyi Türk tüketicisiyle Carte d’Or çatısı altında buluşturdu. Unilever Türkiye Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Carte d’Or markasıyla ‘Tatlı Karışımları’ pazarına girdiklerini açıkladı. Seçkin, “İlk etapta Türk tüketicisinin beğenisine 23 çeşit ürün sunacağız. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak. Kek karışımları ürün grubunu Fransa’dan ithal ederken , puding çeşitleri, krem şanti ve çikolata sostan oluşan toz tatlılar grubundaki ürünleri Türkiye fabrikasında üretiyoruz. Yapacağımız yatırımlarla 2012’de ağırlıklı üretimin Türkiye’de olmasını sağlayacağız” dedi.

Çekilişle konaklama kazandıracak

SEVGİLİLER Günü nedeniyle The House Hotel Nişantaşı ve Galatasaray çekiliş düzenledi. 14 Şubat akşamı konaklayan çiftlere rezervasyonda çekiliş numarası verilecek ve kura sonucu her otelden bir çift Mayıs ayında açılacak The House Hotel Bosphorus’da suite odada konaklama kazanacak.

Sevgililerin gül talebine yetişebilmek için Hollanda’dan 3 TIR geliyor

BU yıl sevgililerin internetten güle rekor talep gösterecekleri beklentisi, Hollanda’dan TIR kaldırttı. İnternetten çiçek siparişinde günlük 2 bine yakın satışla sektörünün liderliğine oturan ‘ciceksepeti.com’, geçen yıl 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nde verilen 15 bine yakın çiçek siparişinin bu yıl ikiye katlanacağı beklentisiyle, bu yıl Hollanda’dan 3 TIR dolusu gül getirecek. TIR’ların bu haftadan itibaren Türkiye’ye gelmeye başlayacağını söyleyen ‘ciceksepeti.com’un kurucusu Emre Aydın, “Türkiye’deki güller bizim talebimize yetmedi. Hollanda’dan 3 TIR dolusu yaklaşık 400 bin adet gül getirtiyoruz. Bu yıl Sevgililer Günü’nde talep çok yüksek olacak” dedi.

Tecrübe hediye edecek

Ciceksepeti.com’un internet üzerinden faaliyete geçmesiyle başta gül olmak üzere çicek fiyatlarında yüzde 50’ye varan ucuzlama yarattıklarını, bu sayede ‘çiçeği pahalı bir hediye’ olmaktan çıkardıklarına da dikkat çeken Aydın, “İnternette 300’e yakın çiçek sipariş sitesi var. Ciceksepeti.com ise açık ara lider durumda. Bazı ürünleri ulaşılabilir kıldık. Örneğin orkide daha sık hediye edilir hale geldi. Singapur’dan her hafta uçakla 15 bin dal orkide getirtiyoruz. Normal orkideyi 75-79 TL’ye, Singapur orkidesini de 5 dalını 39-45 TL’ye sunabiliyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Belçikalı yatırım fonu Hummingbird Venture’ın yüzde 5.78 ortak olduğu Ciceksepeti’nde yakında bu payın yüzde 10’a çıkması planlanırken bu kaynak yeni yatırım alanlarının finansmanında kullanılacak. Magic Gift adında yeni bir oluşumu hayata geçireceklerini söyleyen Emre Aydın, ‘tecrübe hediye’ ettirecek bir siteyi 14 Şubat’a kadar açacaklarını kaydetti. Yeni sitede, yaklaşık 8 paket olacağını söyleyen Aydın, tecrübeleri ise şöyle örneklendirdi: “Hobi kategorisinde çikolata yapma, yelken, gitar kursu gibi seçenekler, yemekte rakı-balık, kebap, romantik gibi seçenekler, kişisel gelişimde ise sushi, dans, Flamenko kursu gibi fırsatlar sunacağız. Paketlerin fiyatı 65 ile 145 TL arasında değişecek. Haftasonu tatil kaçamakları ve yurtdışı tatil gibi paketleri de ekleyeceğiz.”

‘Yenebilir buket’, doğum günlerinde pastanın yerini aldı

Ciceksepeti.com’un kurucusu Emre Aydın, ABD’li ‘yenebilir buket’lerin yaratıcısı Frutation’ı Türkiye’de büyütmeye hazırlanıyor. İlk mağazalarını İstanbul’da açtıklarını ve hedeflerinin bu yıl 20 mağaza olduğunu söyleyen Aydın, “Türk tüketiciye bu ürüne alıştırmakta hiç zorlanmadık çünkü meyve buketi her gittiği ortamda kendinden söz ettiren bir ürün olduğu için çok havalı bir hediye. Özellikle doğum günleri için çok yoğun sipariş alıyoruz. Pastanın yerini aldı” dedi. Frutation mağazalarını franchise yoluyla da artıracaklarını aktaran Aydın, İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra İzmir ve Antalya’da da mağaza açılacağını ifade etti. Bu pazarın büyüklüğü hakkında da bilgi veren Aydın, “20 milyon TL’lik pazarda 6-7 oyuncu var” diye konuştu.

5 Oda’dan memnun kaldı, rotasını İstanbul’a çevirdi

Özellikle Rusya pazarının en güçlü oyuncuları arasında yerini alan ve bu hafta gerçekleştirilen İstanbul Fashion Week’in açılış defilesindeki koleksiyonuyla dikkatleri üzerine çeken Gizia’nın patronu İsmail Kutlu, turizm sektörünü de sevmiş. Bodrum Türkbükü’nde ‘Gizia 5 Oda’ adını verdiği butik bir otel projesini hayata geçiren ve çok iyi sonuçlar alan Kutlu, yeni yatırımların da sinyalini verdi. Bundan sonra özellikle şehir otelciliğine sıcak baktığını söyleyen Kutlu’nun kafasında ise İstanbul’da bir otel projesi varmış. Ama şimdilik otelin yeri ve konsepti hakkında ser verip sır vermiyor...

Sevgiliye LV seçeneği

LOUIS Vuitton Sevgililer Günü’nde leoparın rengarenk yorumlarını yansıttığı kalp şekilli aksesuvar, deri ürün ve ayakkabılarla farklı hediye seçenekleri sunuyor. Pırlanta taşlı, kalp motifli saatler de özel seçenekler arasında.

Haberin Devamı