Gazete Vatan Logo

Çözümü bitiren 'Şarlatan'dı!

PKK’nın sözde komutanlarından Fethi Şarlatan, Metina’da hava operasyonunda yaralandı. Şarlatan’ın öldüğü, ancak örgütte moral bozukluğu yaratmamak için hastane tutulduğu sanılıyor.

Çözümü bitiren 'Şarlatan'dı!

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğünün açıklanmasının ardından PKK'nın silahlı kanadının adeta kolu kanadı kırılmıştı. Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre; çözüm sürecinin sonlanmasına neden olan hendek ve saldırıların emrini veren PKK'nın ele başlarından Fethi Şarlatan ve adamlarının Metina Kampı'ndaki yeri güvenlik güçlerinin özel istihbaratı sonucu tespit edildi. Geçtiğimiz Mayıs başında Şarlatan'ın saklandığı bölge kesin olarak işaretlenince düğmeye basıldı. 28 Mayıs'ta Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesine yönelik TSK savaş uçakları tarafından hava operasyonu düzenlendi.

KANDİL’DE BÜYÜK PANİK

Önceden koordinatları verilen Şarlatan'ın saklandığı noktaya bomba yağdırıldı. Operasyonda PKK'lı teröristler ağır kayıp verdi. PKK'nın sözde Kuzey Saha Sorumlusu "Sabri Başkale" kod adlı Fethi Şarlatan da Metina kampına düzenlenen operasyonda ağır yaralandı. Kuzey Irak'ta bir hastanede yoğun bakımda tutulan Şarlatan'ın öldüğü ancak terör örgütünde moral bozukluğu yaratmaması için cesedinin hastane morgunda tutulduğu sanılıyor. Teröristlerin 'Artık PKK bitti' yorumunda bulundukları öğrenildi. Kandil'deki ele başları da sonlarının Bahoz ve Şarlatan gibi olmasından korkup yer değiştirerek mağaralarda saklandıkları bildilirdi.

Haberin Devamı

TSK'DAN HASTANE HASSASiYETi

TSK, cami, okul ve hastane gibi "kamu hizmeti veren" yapılara ilkesel olarak operasyon düzenlemediği için bölgeyi takibe aldı. Hastaneden çıkmaması nedeniyle öldüğüne kesin gözüyle bakılan Şarlatan'ın hastaneden çıkarılma ihtimaline karşı bölgede tetikte bekleyen güvenlik güçleri böyle bir durumda ani operaysonla son noktayı koyacak.

Silvan'da 16 mahallede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki 16 kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Kazandağı'ndaki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınakve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Kelovan, Hizin, Medevir ve Cevzala tepeleri, Çatak Mahallesi ile Çatakköprü Bucağı arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceği belirtildi.

Haberin Devamı

Elinde şehitlerin kanı var

Fethi Şarlatan birçok kanlı saldırı ve bombalı eylemin talimatını vermişti.

İŞTE O SALDIRILARDAN BAZILARI

- 19 Haziran 2010’da Şemdinli Gediktepe Üst Bölgesi saldırısı: 11 şehit

- Çukurca’da 19 Ekim 2011 Keklikdere’de birliklere saldırı: 24 şehit

- 9 Eylül 2012’de Şırnak’ın Beytüşşebap’ta yaşanan çatışma: 12 şehit

- Yüksekova’da, 19 Haziran 2012 tarihinde Dağlıca Karakolu saldırısı: 16 şehit

- Bingöl’de 18 Eylül 2012’de askeri konvoya düzenlenen saldırı: 10 asker şehit

- 6 Eylül 2015’te Dağlıca’da iki zırhlı araca bombalı saldırı: 17 asker şehit

- Iğdır’da 8 Eylül 2015 tarihinde yola döşenen EYP patladı: 13 polis şehit