Gazete Vatan Logo

Çözüm imece usulünde

Sosyal inovasyon platformu imece’nin kurucu ortaklarından Emre Zorlu, şirketlere ve bireylere sosyal meselelerde bir Anadolu kültürü olan imece usulü çözümler bulma çağrısında bulundu

Çözüm imece usulünde

Sosyal inovasyon platformu ‘imece’, Marka Konferansı’nda kurumlara sosyal meselelere birlikte çözüm bulma çağrısı yaptı. İmece’nin kurucu ortaklarından, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, artık sadece şirketlerin ya da bireylerin tek başlarına bir şeyler yapmaya çalıştığı zamanda olunmadığının altını çizdi. Çözüm üreten ortamlar yaratmanın ilk yolunun birden fazla paydaşın katıldığı ortak değer yaratan ve sürdürülebilir sistemler kurmaktan geçtiğini belirten Zorlu, “Bu noktada bir iş adamı olarak kurumlara ve bireylere imece’nin ne yaptığını ve iş yapış yöntemlerini anlatmayı önemsiyorum. Dünya çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içinde. Sosyal meseleler her geçen gün iş yapış şekillerimizi etkileyen karmaşık süreçler olarak önümüze geliyor. İş dünyasının günümüzde karşılaştığı problemler toplum ile yakından ilişkili. Çözüm üretebilmek için de kurumlar olarak öncelikle çok yönlü bakış açıları kazanmamız şart. imece’ye baktığımda bu çözümleri üretebilmenin ilk koşulunun bu çok yönlü bakış açısıyla yeni iş yapış modelleri geliştirmek olduğunu görüyorum ve sivil toplum kuruluşu, kurum ve bireyleri imece platformuna davet ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Literatüre armağan

imece’nin sadece Türkçe’de olan bir kelime olduğunu belirten Atölye Kurucu Ortağı ve imece Yönetim Kurumu Üyesi Kerem Alper, Anadolu kültürünün dünya literatürüne armağan ettiği bir sözcük olduğunu söyledi. “Herkesin kendi isteği ile işin içine dahil olduğu, el birliği ile meselelerin çözüldüğü bir iş yapma kültürü” açıklamasını yapan Alper, “Nasıl ki, insanlar Anadolu’da meselelerini ortaklaşa çözebiliyorsa, biz de bu kültürü sosyal sorunların çözümüne yaklaşırken yeniden yorumlayıp kullanabileceğimizi düşündük. imece’nin üç önemli amacı var” dedi.

Yeni neslin değere ihtiyacı var

Şirketin yüzde 70’lik iş gücünü Y jenerasyonunun oluşturduğunu ifade eden Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu da sözlerini şöyle sürdürdü:
“Y kuşağı kurumsal düzene meydan okuyan bakış açısına sahip. Yetişmekte olan yeni iş gücünü artık sadece maaş ile elimizde tutacak bir noktada değiliz. Paranın aksine yeni neslin, yaptıkları işlerde kendilerini değerli hissettirecek alanlara ihtiyaçları var. Kazandıkları değil kendilerini işler üzerinden anlamlandırmaları önemli.”

Haberin Devamı