Gazete Vatan Logo

Courier 46 ülkeye gidecek

Tamamen Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen Ford’un yeni hafif ticari aracı Tourneo Courier ve Transit Courier, yollara çıktı. Toplam 487 milyon euro yatırımla ortaya çıkan Courier, 46 ülkeye ihraç edilecek. Yılda 110 bin araçlık Yeniköy fabrikasının devreye girmesiyle Ford Otosan’ın üretim kapasitesi 415 bine ulaştı.

2014 yılında 50 bin adet Courier üretmeyi hedefleyen Ford Otosan, iç pazarda segmentinde yüzde 30 pay almayı hedefliyor. İhracat pazarlarını artırmak isteyen marka Kuzey ve Güney Amerika için de çalışmalar yapıyor.

İlke imza attık

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yatırım, üretim, satış ve ihracatlarıyla Türkiye’nin ticari gücü haline geldiklerini belirterek Courier modeliyle Ford’un yeni ticari araç ürün gamını tamamladıklarını belirtti. Yenigün, “Ford bünyesinde hem de Türkiye’de bir ilke imza attık. Ford’un ilk çeyrekte Avrupa ticari araç pazarında elde ettiği yüzde 10.4’lük pay son 16 yılın rekoru oldu. Rekor, yenilenen ürün gamının başarısını gösteriyor. Courier ile yepyeni bir sınıfa adım atan markamız bu başarıyı 2017 yılında 3.2 milyon adede çıkması öngörülen Avrupa ticari araç pazarında daha da yükseltecek” diye konuştu.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Courier’nin segmentinden yüzde 30 pay alacağını belirterek, “Bu yıl yaklaşık 50 bin adet Courier üreteceğiz” dedi.

Aya 2 kez gidip, geldi

Ford’un B platformundaki ilk hafif ticari aracını geliştirdiklerini söyleyen Haydar Yenigün, 40 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Courier projesine 490 mühendisin emek verdiğini kaydetti. Yenigün, “16 ülkede 3 bin 800 test yapılan aracımızda 175 prototip çalışması yaptık. Güvenlik ve araç dinamiği için milyonlarca kilometre sürüş gerçekleştirdik. Bu testlerle 2 kez aya gidip gelecek kadar yol kat ettik” dedi.

100 km’de 3.7 litre harcıyor

Tourneo Courier ve Transit Courier 3 farklı gövde tipi ve 2 dizel motor seçeneğiyle 36 bin 700 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Araçta 1.5 lt 75 beygir ve 1.6 lt 95 beygirlik dizel motorlar yer alıyor. 100 km’de ortalama 3.7 lt ile sınıfının en düşük yakıt tüketimi ve 2.6 metreküplük rekabetçi yükleme kapasitesi sunan Courier’de; 5 inçlik navigasyon ve geri görüş kamerası ekranı, start-stop sistemi, akıllı cihaz istasyonu ve ayarlanabilir bagaj örtüsü gibi donanımlar yer alıyor.

Haberin Devamı