Gazete Vatan Logo

Çorum Valisi'nden çatışma açıklaması

Çorum Valisi'nden çatışma açıklaması

Çorum Valisi Ahmet Kara, kırsal alanda devriye görevi yapan askerlere ateş açıldığı iddiasına ilişkin, "Jandarma Alay Komutanı ve ekipler Osmaniye köyü civarında gerekli tedbirleri alıp araştırma yaptılar ancak herhangi bir ize rastlanmadı" dedi.

Vali Kara, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça'nın Çorum Valiliği ziyareti sırasında gazetecilerin "askerlere ateş açıldığı iddiasıyla" ilgili sorusunu yanıtladı.

Merkeze bağlı Osmaniye köyü civarında görüntü alındığı yönündeki haberler üzerine bölgede araştırma yapıldığını anlatan Kara, "Dün akşam bir görüntü alındığı yönünde haber aldık. Jandarma Alay Komutanı ve ekipler Osmaniye köyü civarında gerekli tedbirleri alıp araştırma yaptılar ancak herhangi bir ize rastlanmadı. Olay bu kadar" ifadesini kullandı.

Öte yandan takip sırasında bacağını incittiği öğrenilen ve ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan uzman çavuşun tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

İl Jandarma Komutanlığında görevli jandarma uzman çavuş ve iki erin dün gece devriye görevi sırasında kimliği belirsiz silahlı kişi ya da kişileri takip ettikleri anda kendilerine ateş açıldığı ve karşılık verdiklerini bildirmeleri üzerine İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce bölgede araştırma başlatılmıştı.

Haberin Devamı