Gazete Vatan Logo

Çorum'da yangın faciası

Hamile kadın ve 2 çocuğu yanarak can verdi...

Çorum'da bir gecekonduda çıkan yangında 5 aylık hamile kadın ile 2 çocuğu ve eşi can verdi.

SOBA FACİASI

Olay, Bahçeli Evler Mahallesi Sülüklüevler 40. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Songül Yılancı (29), sobanın yanına yıkadığı çamaşırları astı. Bir süre sonra aile uykuya daldı. Bu sırada sobadan sıçrayan kıvılcımlar çamaşırları yakmaya başladı. Büyüyen alevler daha sonra odada bulunan deri koltuklara da sıçrayınca yangın tüm evi sardı. Evde bulunan Bilal Yılancı (33), 5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Songül Yılancı ile çocukları Sıla Yılancı (8) ve Özlem Yılancı (3) hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri de uzun süre evde ve çevrede delil araştırması yaptı. Yangını haber alan ailenin yakınları ise mahalleye geldiklerinde acı manzara ile karşılaştı. Yılancı ailesinin bazı yakınları fenalık geçirdi. Yangının olduğu mahalleye gelen 112 sağlık ekipleri de fenalaşan ailenin yakınlarına müdahale etti.

DEMİR KORKULUKLAR SEBEBİYLE KIZINI PENCEREDEN ÇIKARAMAMIŞ

Yangının söndürülmesinin ardından acı tablo ortaya çıktı. Anne Yılancı'nın 3 yaşındaki kızı Özlem'i kurtarmak için pencerenin demir korkuluklarından dışarıya çıkarmak istediği ancak başarılı olamadığı öğrenildi.

Çorum İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan olay yerine gelerek polislerden bilgi aldı. Daha sonra gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Maalesef çok üzücü bir olay. 4 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Ekiplerimizin çok kısa bir süre içerisinde müdahale etmesine rağmen yangının şiddeti nedeniyle üzücü olay yaşanmıştır'' dedi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından cenazeler Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı