Gazete Vatan Logo

Çorum Belediye Başkanı Gül'den pazarcılara yerinde denetim

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül fiyat teftişi için pazarı ziyaret etti. Başkan Gül, esnafın halden aldığı ürünlerin faturalarının gerçek bedelinin altında kesilmesine tepki gösterdi.

Çorum Belediye Başkanı Gül'den pazarcılara yerinde denetim

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, fiyat denetimi yaptığı pazarda, esnafın halden aldığı ürünlerin faturalarının gerçek bedelinin altında kesilmesine tepki göstererek, "Eğer vatandaşımıza yanlış yapan bir esnaf varsa, halde çalışan ya da hale gelen toptan mallarda girişte devleti zarara uğratacak bir durum varsa gereğini yapacağız." dedi.

Gül, pazardaki ürünlerin fiyatlarıyla ilgili vatandaştan gelen şikayetler üzerine zabıta ekipleriyle Ulukavak Mahallesi'nde kurulan semt pazarında fatura ve etiket denetimi yaptı.

Ziyaret ettiği tezgahlarda esnafa sattığı ürünlerin fiyatını soran Gül, bu ürünlerin toptan fiyatını öğrenmek için halden alınan faturaları görmek istedi.

Esnafın çeşitli bahanelerle fatura göstermek istememesine tepki gösteren Gül, "Sattığınız ürünün faturasını bulundurmak zorundasınız. 'Arabada kaldı, iş yerinde kaldı' gibi bahaneler üretmeyin. Sattığınız ürünü kaç liradan aldığınızı bilmek vatandaşın hakkı." ifadesini kullandı.

Denetim esnasında bir esnafın, "Biz ürünü halden 3,5 liraya alıyoruz ancak bize 1 liradan fatura kesiliyor." sözleri üzerine Gül, hal ile pazar esnafının da suç işlediğini belirterek, "3,5 liraya aldığınız bir ürüne 1 lira fatura kesiliyorsa burada bir yanlışlık var. Siz bunu bile bile kabul ediyorsanız, siz de suç işliyorsunuz. Ödediğiniz kadar fatura almak zorundasınız. Size düşük fatura kesen esnaftan da hesap soracağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Gül, denetimin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaş için en uygun fiyatın sağlanması amacıyla denetimlerini sıklaştıracaklarını, fırsatçılara taviz vermeyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda denetimlere başladıklarını anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekonomik şartlarını bahane ederek 1 liraya aldığı malzemeyi 5 liraya satanlar varsa onlardan hesap soracağız. Denetimde gördük ki halden çıkışı faturada 1 lira olan domates, tezgahta 5 liraya satılıyor. Esnaf diyor ki 'Biz bunu halden alırken faturasının ne olduğunu bilmiyoruz. Biz 3,5-4 lira ödüyoruz, bu fiyata satıyoruz'. Haldeki görevli arkadaşlarımıza da talimat verdim. Hem halde hem de pazarda satış yaparken vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek, en doğru fiyatı yansıtmak durumundayız. Eğer vatandaşımıza yanlış yapan bir esnaf varsa, halde çalışan ya da hale gelen toptan mallarda girişte devleti zarara uğratacak bir durum varsa gereğini yapacağız. Vatandaşımız için en doğru fiyatın olmasını sağlayacağız."

Haberin Devamı

Gül, bundan sonra da semt pazarlarında denetimleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.