Gazete Vatan Logo

Cortana'ya yenilik geldi!

Microsoft'un Android platformunda yer alan kişisel asistanı Cortana yeni özelliklere kavuştu. İşte gelen son güncellemenin ardından Cortana'nın son hali...

Cortana'ya yenilik geldi!

Android cihazlar için Cortana güncellendi ve uzun süredir beta test aşamasında olan kilit ekranında etkileşim özelliği artık kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Cortana'yı kilit ekranında kullanmak

Aslına bakarsanız bu Cortana kullanıcıları için oldukça önemli bir yenilik. Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana testleri süren kilit ekranı etkileşimi sayesinde artık kişisel asistanı kullanmak adına akıllı telefonunuzun kilidini açmanıza gerek kalmayacak.

Kilit ekranı üzerinden Cortana'ya sorular sorabilir ve hatırlatıcı notlar almasını sağlayabilirsiniz. Kendisinden alacağınız yanıtlar, Microsoft'un tasarladığı şık Cortana arayüzünde yer alıyor.

Son olarak Cortana uygulamasını açtığınızda karşınıza çıkacak olan tasarımda da ufak tefek güncellemeler yapıldığını hatırlatalım. Artık uygulamayı açtığınızda hatırlatıcı notlarınızı ya da gününüz hakkında detayları görebilecek ve hızlıca takvim ya da hatırlatıcı not girişleri yapabileceksiniz.

Kaynak: ShiftDelete