Gazete Vatan Logo

Corona virüsü olan ve olmayan ülkeler hangileri? Corona virüsü vaka sayısı 1000'nin üzerinde olan yerler 31 Mart 2020 anlık, canlı ve interaktif Corona virüsü haritası

Corona virüsü olan ve olmayan ülkeler salgınını yayılmaya devam etmesiyle merak ediliyor. Türkye’de corona virüsü tespiti konulan kişi sayısı 13 bin 531'e yükselince, vatandaşın corona virüsü konusuna olan ilgili de arttı. Bakan Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bugüne kadar coronadan ölenlerin sayısı 214'e çıktı. Toplam test sayısı 92 bin 403. Milyonlarca kişi belirsizliğin hakim olduğunu corona virüsü hakkında en çok vaka sayılarını ve hangi ülkede en vakanın olduğunu merak ediyor. Corona virüsü kaç kişide var? Corona virüsü hangi ülkelerde var? Corona olmayan ülkeler hangileri? Gibi sorular sıklıkla sorulan soruların başını çekiyor. Corona virüsü salgının anlık takip edilme ihtiyacı nedeniyle de canlı ve anlık vaka sayılarını görebileceğimiz interaktif corona virüsü haritası oluşturdu. Peki corona virüsü hangi ülkelerde var, hangi ülkelerde yok? İşte anlık, canlı, interaktif 31 Mart corona virüsü haritası...

Corona virüsü olan ve olmayan ülkeler hangileri? Corona virüsü vaka sayısı 1000'nin üzerinde olan yerler 31 Mart 2020 anlık, canlı ve interaktif Corona virüsü haritası

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 42 bin 345e, virüs bulaşan hasta sayısı ise bir milyon kişiye yaklaşarak, 860 bin 181e yükselirken; 178 bin 359 kişi de tedavi edildi. Koronavirüs, dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. İtalyada hızla yayılan virüs, Avrupanın da salgında merkez üssü haline gelmesine neden oldu. İtalyada hayatını kaybeden kişi sayısı 12 bin 428e yükselirken; vaka sayısı da 105 bin 792ye çıktı.

CORONA VİRÜSÜ OLAN ÜLKELER HANGİSİ?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 860. 181 bine ulaştı. 37 bin 820 kişi corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜSÜ SALGINI 10'UN ALTINDA KALAN ŞEHİR VE ÜLKELER

Litvanya, Yeni Zellanda, Jameika, Kazakistan, Kamboçya, Parguay, Uruguay, Kamerun, Demokratik kongo cumhuriyeti diğer ülkeler için anlık canlı corona virüsü haritası linkini tıklayın.

ANLIK CANLI CORONA VİRÜSÜ HARİTASI

Haberin Devamı

İRANDA ÖLÜ SAYISI 2 BİN 898E YÜKSELDİ

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 2 bin 898e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 44 bin 605e çıktığını bildirdi.

ABD’DE VAKA SAYISI 189 BİN 624

ABDde koronavirüs tespit edilen vaka sayısı Çini ve İtalyayı geçti. 189 bin 624 vakanın bulunduğu ABDde, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 80 olarak açıklandı. ABD dünya genelinde en çok vakanın bulunduğu ülke konumuna geldi.

ORTA AVRUPADA VAKA VE ÖLÜ SAYILARINDA YÜKSELİŞ

Virüsün İtalyada hızla yayılmasının ardından Orta Avrupadaki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanyada vaka sayısı 71 bin 808e yükselirken; 775 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Fransada 52 bin 836 kişide virüs tespit edildiği ve 3 bin 532 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İspanyada vaka sayısı 95 bin 923e ulaşırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 8 bin 464e çıktığı bildirildi. İngilterede ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 1793e, vaka sayısının da 25 bin 481e çıktığı belirtildi.

New York'ta Kovid-19 ölümleri 1000'i geçti - ABD'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) kaynaklı vakaların en çok görüldüğü New York şehrinde ölüm rakamı 1000'i geçti - New York eyaleti genelinde 1550'ye ulaşan ölüm sayısı ABD genelinde ise son 12 saatlik dilimde 3900’e yükseldi

ABD’nin New York eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ölenlerin sayısı son güncellemeye göre 1550’ye ulaşırken New York şehir merkezindeki ölüm sayısı ise 1000’i geçti.

John Hopkins Üniversitesi bilgilendirme sayfasındaki son güncellemede New York şehrinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 1096 olarak verildi. New York şehri bu rakamla, salı günü eyalet genelindeki 1000 ölü rakamını geride bıraktı.

New York eyaleti genelinde, toplam 44 ilçeyi kapsayan Kovid-19 virüsü tespit edilen vaka sayısı ise son 12 saatte 8 bin 655 artışla, 67 bin 384’ten 76 bin 49’a ulaştı.

New York’u 18 bin 669 ile New Jersey izlerken, ABD’nin en çok vaka tespit edilen üçüncü eyaleti ise 8 bin 460 rakamı ile California oldu.

ABD genelinde ise son 12 saatlik dilimde virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 730 artışla 3 bin 170’ten 3 bin 900’e yükselirken ülkedeki pozitif Kovid-19 tespit edilen hasta sayısı ise son güncellemede 189 bin 35 olarak tespit edildi.

Bu netice ile ABD’de Kovid-19 kaynaklı pozitif vaka sayısı 12 saatte 24 bin 425 artış göstermiş oldu.

John Hopkins Üniversitesi kayıtlarına göre, dünya genelindeki Kovid-19 vaka sayısı 858 bin 785 olarak güncellenirken, virüsten ölenlerin rakamı 42 bin 151 olarak verildi.

Fas Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalananların sayısının 617'ye yükseldiğini duyurdu.

Fas Sağlık Bakanlığına bağlı koronavirüs portalından yapılan açıklamada, 15 kişide daha virüs tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 617 olduğu belirtildi.

Açıklamada, test yapılan ve sonuçları negatif çıkanların sayısının da 2 bin 462'ye ulaştığı kaydedildi.

Fas'ta en son vaka sayısı 602, vefat sayısı da 36 olarak açıklanmıştı.

Burundi'de ilk Kovid-19 vakaları görüldü - Tanzanya üzerinden ülkeye gelen ve Kovid-19 semptomu gösteren 5 kişiye yapılan testlerden ikisinin sonucunun pozitif çıktı

Doğu Afrika ülkesi Burundi'de ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının görüldüğü bildirildi.

Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada, Tanzanya üzerinden ülkeye gelen ve Kovid-19 semptomu gösteren 5 kişiye yapılan testlerden ikisinin sonucunun pozitif çıktığı belirtildi.

Vakalardan ikisinin eski başkent Bujumbura'daki Bumerec Hastanesinde tedavi altına alındığının aktarıldığı açıklamada, Burundi'nin olası vakaları göz önüne alarak önceden hazırlıklarını tamamladığı ifade edildi.

Açıklamada Kovid-19 ile mücadele ve halkı bilinçlendirme kampanyalarının devam ettiği, virüsün bulaşma riskini azaltmak için sağlık ve hijyen kuralarına uyma gerekliliğine vurgu yapıldı.

Kıtanın 54 ülkesinden sadece Malavi, Komorlar Birliği, Lesotho, Sao Tome ve Principe ile Güney Sudan virüsün görülmediği ülkeler olarak kaldı.

AVUSTRALYA’DA KOVİD-19’DAN ÖLENLERİN SAYISI 20’YE ÇIKTI

Avustralya’da, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 20’ye, vaka vakası 4 bin 800’e çıktı.

Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Sağlık Bakanlığı, Sydney’deki yaşlı bakım evinde virüse yakalanan 95 yaşındaki kadın hastanın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yaşanan can kaybıyla NSW’de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a çıkarken Avustralya genelinde yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı 20’ye yükseldi.

Virüsün ilk görüldüğü ocak ayının sonundan itibaren yaklaşık 250 bin kişiye uygulanan testler sonucunda 4 bin 800 kişinin virüse yakalandığı tespit edildi. Avustralya genelinde virüse yakalanan 337 kişinin iyileştiği kaydedildi.

Sağlık ihtiyaçları, egzersiz, temel yiyecek ve ihtiyaç malzemelerinin temini, işe veya okula gitmek haricinde evden çıkılmaması kurallarının yürürlükte olduğu Avusturalya'da, yurt dışından gelenler zorunlu karantinaya alınıyor.

Ülkede, açık veya kapalı alanlarda hane halkı dışında ikiden daha fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmış durumda.

Acil durumlar dışında akraba ve ev ziyaretlerinin de yasaklandığı ülkede kurallara uymayanlar para ve hapis cezasına çarptırılıyor.

EL SALVADOR'DA KOVİD-19 NEDENİYLE İLK ÖLÜM

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiği açıklandı.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle ilk can kaybının yaşandığını, hastanın ülkeye ABD'den gelen 60 yaşında bir kadın olduğunu duyurdu.

Halka evde kalma çağrısı yapan Bukele, hayatını kaybeden hastanın yakınları ve arkadaşlarına baş sağlığı diledi.

Nüfusu 7 milyona yaklaşan Orta Amerika ülkesi El Salvador'da Kovid-19, şu ana kadar 32 kişide görüldü.

İSRAİL'DE KORONAVİRÜSTEN ÖLENLERİN SAYISI 20’YE YÜKSELDİ

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye, vaka sayısı 5 bin 358'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 teşhisi konulan 70 ile 90 yaşlarındaki iki erkek hastanın daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlerde de söz konusu erkeklerin koronavirüs nedeniyle bir süredir Tel Aviv yakınlarındaki Holon ile güneydeki Aşdod (Usdud) kentlerindeki hastanelerde tedavi altında bulunduğu ifade edildi.

Ülkede böylece Kovid-19 kaynaklı can kaybı 20'ye ulaştı.

Vaka sayısı 5 bin 358'e yükseldi

Sağlık Bakanlığı açıklamasında ayrıca ülkede 527 kişide daha Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.

Böylece vaka sayısının 5 bin 358'e çıktığı kaydedilen açıklamada, hastalardan 94'ünün durumunun ağır olduğu, 224 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

İsrail'de Kovid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklanmıştı.

Ülkede ayrıca market, eczane, akaryakıt istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart'tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

Tel Aviv yönetimi, virüs nedeniyle İsrail'de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişine yasak getirmişti.

KONGO HALK CUMHURİYETİ’NDE KOVİD-19’DAN İLK CAN KAYIPLARI

Kongo Halk Cumhuriyeti’nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölümlerin gerçekleştiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Jacqueline Lydia Mikolo, petrol kenti Point-Noire’da iki kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Ülkede şu ana kadar 22 vakanın görüldüğünü belirten Mikolo, Kovid-19’un yayılmasına yönelik alınan önlemler çerçevesinde bu geceden itibaren ülke genelinde 30 günlük kısmi sokağa çıkma yasağını uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Kongo Halk Cumhuriyeti'nde ilk vaka 14 Mart'ta görülmüştü.

GAZZE VE TUNUS'TA KOVİD-19 VAKA SAYILARI ARTI

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı Tunus'ta 394'e, Gazze'de ise 12'ye yükseldi.

Tunus Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 32 kişide daha virüs tespit edildiği ve ülke genelindeki vaka sayısının 394'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada şu ana kadar yurt dışından gelen 18 bin 560 kişinin karantinaya alındığı, bunlardan 13 bin 725'inin gözlem süresini doldurduğu belirtildi.

Tunus'ta daha önce Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 10 olarak açıklanmıştı.

Gazze

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ise 2 kişide daha virüs görüldüğü ve toplam vaka sayısının 12'ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada, yeni vakaların Refah Sınır Kapısı'nda kurulan karantina merkezlerinde bulunduğu ve sağlık durumlarının iyi olduğu aktarıldı.

Gazze Şeridi'nde son olarak Kovid-19 vakası tespit edilenlerin sayısı 10 olarak duyurulmuştu.

Haberin Devamı