Gazete Vatan Logo

Çöpçatanlık şahane

Seda Sayan Show TV’de, Esra Erol’da Fox TV’de her gün canlı yayında çöpçatanlık yapıyor...

Yedi yıldır ekranlarda insanları evlendirmeye devam eden Esra Erol’un bugünlerde en büyük rakibi Seda Sayan. Televizyonların bu iki ünlü ismini ve sundukları izdivaç programlarını mercek altına yatırdık.

YETİŞ BACIM EVLENMEM LAZIM

İçindeki Kadırgalı Aysel’i zapt edebilse, eminiz ki Seda Sayan’ın ekranlardaki macerasını uzun süre daha izlemek durumunda kalırız. Hâlâ ekranlardaki varlığını sürdürmesine bakmayın; epeydir uzatmaları oynuyor kendisi. Kendi adını taşıyan “format”ın günümüzde geçerliğinin kalmadığını televizyonlar çoktan fark ettiler, şimdi sırada onun üzerine oturtmaya çalıştıkları hiçbir “format”ın tutmadığını kabullenmekte... Ne “kaynana gelin”ler, ne “yol arkadaşları”, ne de “çıkıp çıkıp gelen” izdivaç adayları kurtarabiliyor artık onu, kanal yöneticileri hariç uzun zamandır hemen herkes bunun farkında.

Eğer televizyon dünyasına adım atmamış olsaydı, Seda Sayan sadece şarkılarıyla bugün hâlâ ayakta duruyor olmazdı. 30 yıl içinde yayınladığı 20 dolayında albümden günümüzde hatırladığımız kaç şarkısı var? “Ah! Geceler”i ya da “Sağır Sultan”ı hatırlayanlar mı daha çoktur aramızda dersiniz, onun ekranlar önünde Erol Köse’yle ya da CHP milletvekili Aylin Nazlıaka’yla yaptığı kavgaları unutmayanlar mı? Sürekli övündüğü “halkın en güvendiği isim” olma unvanını taşıyıp taşımadığını tekrar kontrol etmenin tam sırasıdır belki de...

Haberin Devamı

6 evlilik yapmış izdivaççı

“Evleneceksen Gel” daha önce Fox TV’deki Su Gibi’nin devamı. Aynı ekip hazırlıyor, iki sunucusundan Uğur Arslan yerinde sabit duruyor. Tek fark; atarlı tavırları çoğu zaman Seda Sayan’ı hatırlatan Songül Karlı gitmiş, yerine orijinali gelmiş. Yıllardır o izdivaç programı senin, bu izdivaç programı benim dolaşıp duran talipleri tanımıyor oluşu Seda Hanım’ın suçu değil. Son günlerde uğur getirsin diye kendi giysilerini dağıtıp duruyor gelin adaylarına. Altı evlilik yapmış biri olarak bu girişimi de işe yaramazsa, adayları kimseler evlendiremez, böyle biline!

Seda Sayan’ın eniştesi...

Seda Sayan’ın orkestrasını 10 yıl öncesinin Popstar yarışmalarından hatırladığımız Ahmet Özden yönetiyor. İçlerinde Seda Sayan’ın kız kardeşinin eşi Coşkun Yıldız’ın da yer aldığı solistler; sandalyelerinde oturarak şarkıları icra ediyor, kısacık şarkıların sözlerini bile önlerindeki kâğıtlardan okuyor. Bu da programın müzik açısından enerjisini çok düşürüyor.

Haberin Devamı

İZDİVAÇTAN ÖNCE SON ÇIKIŞ

İzdivaç programlarının yaratıcısı değildi, hatta bu tarz programları sunan ilk kişi bile değildi. Ama izdivaç programları sayesinde en çok şöhret ve para kazanan kişi oldu. Yedi yılı aşkın bir süredir kanallar arasında her transfer olduğunda aldığı paranın hesabını hep beraber tuttuk. Programlarında sadece başkalarını evlendirmekle kalmadı, kendisi de seyircilerin huzurunda evlendi. İlk hamileliğinde ve hüsranla sonuçlanan ikinci hamilelik döneminde her zaman gözümüzün önündeydi. Böyle giderse şu an dört yaşındaki oğlunun mürüvvetini de hep beraber görmemiz kuvvetle muhtemel.

Oysa daha yirmili yaşlarının başlarındayken Eskişehir’den kalkıp tek başına İstanbul’a geldiğinde önünde birbirinden zorlu etaplar onu bekliyordu. Ama bu engelleri teker teker aşmasını bildi. Sonunda yoluna Flash TV’de yayınlanan ve sunucusu programdan henüz ayrılmış Dest-i İzdivaç çıktı. Orada sadece dört ay gibi kısa bir süre sonra kalmasına rağmen büyük kanallar tarafından keşfedilmekte gecikmedi. Allah “Yürü ya kulum!” demişken yürümemek yakışır mıydı kuluna?

Haberin Devamı

Reality idi şova dönüştü

Artık programlarının isimlerini saptarken “İzdivaç” takısına gerek duymuyor, direkt kendi adını koyuyor. Son yıllarda hazırladığı programların içeriğinin de izdivaçlara ihtiyacı pek kalmadı. Her gün “duyduğumuzda kulaklarımıza inanamayacağımız” aşkların patlak verdiği, o inanamadığımız aşkların üç gün içinde “şok ayrılıklar”la nihayete erdiği, kimselerin gelen taliplerden elektrik alamadığı, kelimenin tam anlamıyla birer “reality” şova dönüştüler çünkü. “Reality” kısmı hızla eksilirken, şov kısmının dozajı gün be gün artsa da, işin aslı kimin umurunda?

Esra Erol’un Süxe’si...

Haberin Devamı

Esra Erol’un klavyeci Emrah Albayrak’ın şefliğindeki orkestrasının adı; Süxe. Oldukça kalabalık bir kadroya sahip orkestra konuklara her gün müzik ziyafeti çekiyor. Seçtikleri şarkıların tür zenginliği bir yana, zaman içinde de çok geniş bir yelpazeye yayılması onların en büyük avantajı. Görüşmelerin sonunda çaldıkları “manidar” şarkıları da unutmamak gerek.

İzdivaç programlarına katılan adaylar neden evlenemiyorlar?

SOSYAL MEDYA FAKTÖRÜ:

Programa evlenmek amacıyla gelenler, bir süre sonra ünlü oluyor ve sosyal medyadan takipçileriyle yazışmaya başlıyor.

LOCA FAKTÖRÜ:

Her gün üç-dört saatlik canlı yayında yan yana oturan katılımcılar kendi aralarında flört etmeye başlıyor, bu süre zarfında gelen taliplerinin hiçbirini beğenmiyor.

ELEKTRİK FAKTÖRÜ:

Maddi ya da fiziksel beklentiler karşılanmadığında katılımcılar gelen taliplerin hiç birinden elektrik alamıyorlar.

OTEL FAKTÖRÜ:

Birçok katılımcı, yerleştirildikleri otelin ya da villanın rahatından vazgeçmek istemiyor, oralarda kaldıkları süreyi mümkün olduğunca uzatmaya çalışıyor.

KENDİNİ GÖSTERME FAKTÖRÜ:

Şov dünyasında kendine oyuncu, şarkıcı ya da benzer bir yer edinmek isteyen katılımcılar evlenmekten ziyade bu yönlerini öne çıkarmaya odaklanıyorlar.