Gazete Vatan Logo

Çöp konteynerleri ölüm tuzağı

Guardian gazetesi, İngiltere'de evsizlerin kış aylarında uyumak için çöp konteynerlerini kullandığını, bu nedenle ölümlerin yaşandığını yazdı.

Çöp konteynerleri ölüm tuzağı

Gazetenin haberinde hem İngiltere'deki evsiz sayısının hem de evsizler arasında çöp konteynerlerini uyumak için kullanma oranının arttığı belirtiliyor.

Hükümetin açıkladığı verilere göre İngiltere'de sokaklarda yaşayanların oranı 2010 yılına kıyasla yüzde 169 oranında arttı.

Bu hafta yapılan açıklamada ise, Temmuz ve Eylül aylarında başkent Londra'da 3103 kişinin sokakta yaşadığının tespit edildiği belirtildi.

Guardian, bu rakamın Londra açısından bir rekor olduğunu aktarıyor.

Atık yönetimi şirketi Veolia, geçen kış, çöp konteynerlerinde uyuyan evsizlerle ilgili 32 vakanın kayıtlarına geçtiğini belirtiyor.

KONTEYNERLERDE 175 KİŞİ

Başka bir şirket olan Biffa, 2016 yılında çöp konteynerlerinde 175 kişi bulmuş. Biffa, bu konuda farkındalığı artırmak için Ocak ayında bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor.

Guardian, 2014 yılında Bristol'deki bir geri dönüşüm fabrikasında bir insanın cesedinin kalıntılarının bulunduğunu belirtiyor. Bunun benzeri farklı olayların da yaşandığını yazıyor.

Gazete, son iki yılda, çöp konteynerlerinde uyudukları sırada çöp arabasına konulma nedeniyle yaşanan üç ölümün soruşturulduğunu aktarıyor.

Haberin Devamı

Bu durum nedeniyle atık şirketleri için konteynerleri kontrol etmenin bir rutine dönüştüğünü yazıyor gazete.

Guardian, Londra'daki bir alt geçitle yaşayan evsizlerle de görüşmüş.

Bir evsiz gazeteye, yağmur nedeniyle çöp konteynerlerinde yaygın olduğunu belirtmiş:

"Bir arkadaşım neredeyse çöp kamyonu içine atılıyordu. İçki içerken yağmur yağmaya başladı. O da uyumak için bir konteynerin içine atladı. Çöpçüler geldi ve neredeyse arka tarafa doğru atılırken son anda dışarı atladı."