Gazete Vatan Logo

Çok vahim iddialar!

Operasyonun kilit ismi öyle bir rüşvet vermiş ki...

Çok vahim iddialar!

‘Büyük rüşvet’ adı verilen operasyonda gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evindeki aramalarda, ayakkabı kutuları içinde 4.5 milyon dolar ele geçirildiği öğrenildi...




Türkiye’yi derinden sarsan yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama ve kaçakçılık operasyonda çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan Halk Bankası Genel müdürü Süleyman Aslan’ın evinde yapılan aramalarda kütüphanede ayakkabı kutaları içerisinde 4.5 milyon dolar para ele geçirildi ortaya çıktı.


‘Rüşvet görüntüleri var’

VATAN’ın edindiği bilgilere göre, operasyon sürerken yapılan teknik ve fiziki takipte, gözaltına alınan kişiler arasındaki rüşvet pazarlıkları da kameralara yansıdı. Polisin elinde operasyonda rüşvet alınırken 20 saate yakın görüntü bulunuyor. Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da, operasyonun kilit ismi işadamı Reza Zarrab’tan 1.5 milyon dolar alırken polis kameralarına yakalandığı ve bu görüntülerin savcının elinde olduğu öğrenildi.


TWITTER SALLANDI

Bankaya ayakkabıyla girmişler!

- Evde uzun zamandır giymediğim pantolonumdan 50 TL çıkmışlığı vardır ama ayakkabı kutumdan hiç 4.5 milyon dolar çıkmadı. SERHAT TEOMAN

- Ben de en pahalı ayakkabılar bende sanıyordum. Ezildim... EBRU POLAT

- Ayak kokulu paralar! Iyyy iğrenç... TUĞBA ÖZAY


- Bankaya ayakkabıyla girmişler! RIZA KOCAOĞLU

- Ayakkabı ile dolarlara girmişler... EROL KÖSE

- Bir ayakkabı kutum bile yok, anlıyor musun BENSİZ18

- Benim ayakkabı kutum hep boş çıkıyor milletinkinde milyon çıkıyor acaba hangi markayı alıyorlar AYLİN1SEV


Soruşturmaya iki yeni savcı atandı

Soruşturmayı yürüten savcıların görevden alınacağı iddialarına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yazılı açıklama geldi. Açıklamada soruşturmayla ilgili iki yeni savcının daha görevlendirildiği belirtildi ve şu bilgiler verildi:


‘3 ayrı soruşturma’

“13 Eylül 2012, 21 Eylül 2012 ve 14 Şubat 2013 tarihlerinde 3 ayrı soruşturma başlatılmış, bu soruşturmalarda sivil vatandaşların yanında bir kısım kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta, soruşturmalardan ikisi genel olarak İmar Kanunu’na ve Kıyı Kanunu’na muhalefet etmek şeklinde olup, kamu görevlilerinin rüşvet aldığı ve görevi suiistimal ettiği iddiaları da bulunmaktadır.”


‘Değişik savcılar yürüttü’

“Bu soruşturmalardan birisi Memur Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli bir Cumhuriyet Savcısı tarafından diğer ikisi Kaçakçılık Narkotik Bürosu’nda görevli başka bir savcı tarafından yürütülmekte olup bu savcılardan önce başka Cumhuriyet savcıları da aynı soruşturmaları yürütmüş, büro değişikliği ve benzer sebeplerle savcı değişikliği olmuştur.”


‘Celal Kara’ya devredildi’

“Dosyalardan biri 12 Temmuz 2013 tarihinde, diğeri 22 Temmuz 2013 tarihinde şu an iki dosyanın soruşturmasını yapan Cumhuriyet Savcısı Celal Kara’ya tevzi edilmiştir. Üçüncü dosya ise 2 Aralık 2013 tarihinde şu an soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç’e tevzi edilmiştir. Soruşturmaların kapsamı, şüpheli sayısının çokluğu nazara alınarak Cumhuriyet Savcıları, Memur Suçları Bürosu’ndan Ekrem Aydıner ve Özel Soruşturma Bürosu’ndan Mustafa Erol’un soruşturmada görevlendirilmiştir.


HSYK: Zekeriya Öz yerinde kaldı

Sabah saatlerinde operasyonla ilgili olarak dosyanın İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’den alındığı iddia edildi. Soruşturmanın bizzat İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı tarafından yürütüleceği öne sürüldü. Ama akşam saatlerinde HSYK bu iddiayı yalanladı. Öte yandan operasyonla ilgili olarak adı geçen bazı bakanlar hakkında herhangi bir fezleke hazırlanmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı