Gazete Vatan Logo

Çok üzgünmüş!

Polislerden gerçekleri öğrenince böyle söylemiş

Çok üzgünmüş!

Gaziantep Adliyesi’nde bir ailenin 5 üyesini Kalaşnikofla taradı. Polisten yanlış kişileri öldürdüğünü öğrenince böyle söyledi...

Önceki gün öğle saatlerinde Gaziantep Adliyesi otopark girişinde meydana gelen olayda, 6 ay önce yaşanan çete hesaplaşmasının intikamını almak için adliye önüne çelik yelek giyerek gelen Adem Çetin, hasımları sandığı ailenin üzerine Kalaşnikof tüfekle kurşun yağdırdı.

Saldırıda eşi Erdem S.’den boşandıktan sonra devam eden mal paylaşım davasının duruşmasından çıkan 27 yaşındaki Esra Dedekurt ile ona destek için yanında bulunan annesi 54 yaşındaki Hatice Şener Dedekurt, ağabeyi 34 yaşındaki Atilla Dedekurt ile Atilla Dedekurt’a ait bilgisayar yazılım firmasında proje yöneticisi olarak çalışan 26 yaşındaki Zeki Erdem Öğümsöğütlü, hayatını kaybetti. Diğer ağabeyi Mehmet Kenan Dedekurt ile yoldan geçen 65 yaşındaki Hasan Kılıcı ise yaralandı.

Citroen’i görünce...

Cinayet Bürosu ekipleri tarafından sorgulanan cinayet şüphelisi Adem Çetin’in yanlış kişileri öldürdüğünü öğrenmesi üzerine, “Çok üzüldüm, keşke böyle olmasaydı, pişmanım” dedi.

Amcası Müslüm Çetin ile Serkan Gar arasında 6 ay önce çıkan ve 1 kişinin ölümüne neden olan çatışma nedeniyle, Serkan Gar’ın kardeşleri tarafından tehdit edildiğini ileri süren Adem Çetin’in ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “O çatışmadan sonra Serkan Gar’ın kardeşleri beni sürekli tehdit ediyordu. Ben de ’Öyle tehdit olmaz böyle tehdit olur’ diyerek adliye gidip beklemeye başladım.

Bana Serkan Gar ile yakınlarının Citroen marka otomobille adliyeden ayrılacağı söylenmişti. Ben de o sırada bu marka otomobile binen kalabalık grubu görünce ateş açtım. Yanlış kişileri öldürdüğüm için pişmanım” dediği öğrenildi.


3’üncü kardeş de kurtarılamadı

Çete hesaplaşmasının kurbanı olan Dedekurt Ailesi’nin ağır yaralı olan fertlerinden Mehmet Kenan Dedekurt da dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü 25 Aralık Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Böylece aynı aileden anne ve 3 çocuğu hayatını kaybetmiş olurken, olayda ölü sayısı da 5’e yükseldi.

Asıl 5 kişiyi, 5 dakika kurtardı

Adem Çetin’in öldürmeye geldiği Serkan Gar ile yakınlarının ise olaydan 5 dakika önce Mercedes marka otomobille adliyeden ayrılmaları ile katliamdan kurtuldukları anlaşıldı. Hedefteki Gar ve yakınlarının, 6 ay önce 1 kişinin öldüğü davanın devam eden duruşmasını izlemek için adliyeye geldiği belirtildi.

Aracı e-sistemle durduruldu

Adem Çelik’in kullandığı kiralık otomobilinin olayı telsizden öğrenen şirket sahibinin elektronik sisteme müdahale edip durdurduğu ortaya çıktı. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen araç kiralama şirketi sahibi, saldırıyı işyerine ziyarete gelen bir polisin telsizinden duyduğunu söyledi. Kendi araçları olduğunu anlayıncai, hemen elektronik sistem yardımıyla müdahale edip motoru durdurduğunu anlattı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI:

İkinci şarjörü takıp geri geldi

Ölen Hatice Şenel Dedekurt’un kardeşi Muhittin Eyibardakçı, olay anını şöyle anlattı: ”Bir şarjör bitti, ’Bırakıp kaçıyor herhalde’ diye düşündüm. Kendi arabama gittim, ’Arabayla çarpayım, düşüreyim’ dedim. Arabama gittim gidemedim, kaldırıma düştüm, tekerler askıda kaldı.

O sırada yolun ortasında ikinci şarjörü takmış gelmiş. Beyaz arabaya doğrulttu, ondan sonra bir daha boşalttı.”

Haberin Devamı