Gazete Vatan Logo
Magazin Çok uçuk kıyafetler tasarlamak istiyorum

Çok uçuk kıyafetler tasarlamak istiyorum

Çok uçuk kıyafetler tasarlamak istiyorum

Bu işe nasıl başladığını öğrendiğinizde, hayallerıne nasıl yatırım yaptığını duyduğunuzda sizi çok cesur bir kadın ve iş kadını olduğuna ikna edecek. ELLE Dergisi; Nedo by Nedret Taciroğlu imzalı muhteşem elbiselerin arkasındaki isim, Nedret Taciroğlu’yla tatlı, nostaljik bir sohbet yaptı!

Çok iyi bir anlatıcı. Durup dururken “çok hayallerim var” diyor. Demek kahve içerken de aklı işte, arzularında... Nedret Taciroğlu’yla tanışıp da etkilenmemeniz mümkün değil. Sıradan bir olayı bile inanılmaz keyifli hale getiriyor.

Gerçi hayatında sıradan denecek pek bir olay yok, geçmişten bugüne olanları okuduğunuzda siz karar verin. 1980’de ilk Nedo koleksiyonunu hazırlayan, ismini duyurup tüm dünyadan müşteri kazanan Nedret Taciroğlu’nun 2007’den bugüne sağ kolu, Milano’da moda pazarlama eğitimi alan kızı Yasemin Taciroğlu. Nedo by Nedret Taciroğlu markasının arkasında bu ikilinin genç ruhu ve gücü var.

Madonna ve Lady Gaga ile çalışmayı arzu ederim

“Çok hayallerim var” dediniz. Bir örnek verin lütfen.

Haberin Devamı

Bu işi yapmasam (aslında şimdi de olur) sahne, mesela opera kıyafetleri veya Lady Gaga ya da Madonna gibi özel bir konsepti olan isimlerle çalışmayı çok arzu ederdim. Abartı, çok uçuk kıyafetler dikmek isterdim. Sınırları zorlamak, mesela bir gelinliğin kuyruğunu 10 metre yapmak isterim. Gönlümden öyle şeyler geçiyor.

Başa dönelim. Moda serüveniniz nasıl başladı?

Aldığım öğrenimden dolayı tasarım, uzmanlık alanım (Editörün notu: Nedret Taciroğlu, Mimar Sinan Üniversitesi, İç Tasarım Bölümü mezunu). Artı, annemin bana yıllardır vermiş olduğu dikiş eğitimi var. Eh, biraz da kalemim, çizimim kuvvetli... Ortaokuldan beri resim derslerinde çok başarılıydım. Erenköy Kız Lisesi’nde, sınıfta 76 kişiydik. Tüm sınıfın resim ödevlerini ben yapardım. Resim hocası “Herkese 10, Nedret’e sıfır” derdi. Sonra tesadüfler sonucu tekstil sektörüne girdim. Ondan evvel de bazı firmalara koleksiyon hazırlamıştım.

Yaşım daha 19-20. Koleksiyonlarım tutunca bir arkadaşım, “Nedret deri işinde senin yaptıkların süper satıyor, çok sipariş aldım. Sen de bu ile gel bir tarafından gir” dedi. Öyle yaptım, ufak ufak deri makinaları, deri ustaları tutup, Nişantaşı’nda minik bir atölye açıp bu işe başladım. Derken işler büyüdü, 102 makineye çıktık. Sonra Abdi İpekçi’de butik açtık.”

Haberin Devamı

Sade bir mekan

Ünlü isimlerin bizi seçmelerinin birkaç temel sebebi var. Mekan olarak Uzakdoğu’yu andıran doğal, sade bir yer, lüks degil.